Hello There, Guest! Login Register


Despre forța de tamoare

#1
[Image: Qu88BDF.jpg]Salutare! Citeam intr-un topic despre prepararea unui espresso perfect, acasă. Dintre cei 8 pași importanți, m-am oprit asupra tamparii (presarii) cafelei in portafiltru și anume forța de apăsare de 13 kg. Cum pot sa știu cu ce forța apas tamperul ca următoarea data sa schimb in plus sau minus forța de apasare?
LELIT PL41LEM, KINU M47
 
Reply
#2
(29-10-2018, 20:31)Musafirul Wrote: [Image: Qu88BDF.jpg]Salutare! Citeam intr-un topic despre prepararea unui espresso perfect, acasă. Dintre cei 8 pași importanți, m-am oprit asupra tamparii (presarii) cafelei in portafiltru și anume forța de apăsare de 13 kg. Cum pot sa știu cu ce forța apas tamperul ca următoarea data sa schimb in plus sau minus forța de apasare?
Daca ai un cantar de baie, poti simula pe el, daca nu cumpara un tamper dinamometric si vei putea schimba forta de tampare ori de cate ori ai nevoie.Bafta.
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M
 
Reply
#3
E important sa tampezi constant ca sa scoti variabila asta din ecuația preparării cafelei, dacă macini fin nu musai apăsare ca și la măcinare mai grosiera, unele cafele le poți extrage și în afara limitei de 30 sec.
[b]rocket giotto timer evoluzione r , cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.[/b]

 
 
Reply
#4
http://socraticcoffee.com/2015/07/the-im...xtraction/
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#5
Am glumit cu atingerea parinteasca de pod de palma Smile))) Nu sunati la Protectia Copilului Smile)
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)