Hello There, Guest! Login Register


Despre forța de tamoare

#1
[Image: Qu88BDF.jpg]Salutare! Citeam intr-un topic despre prepararea unui espresso perfect, acasă. Dintre cei 8 pași importanți, m-am oprit asupra tamparii (presarii) cafelei in portafiltru și anume forța de apăsare de 13 kg. Cum pot sa știu cu ce forța apas tamperul ca următoarea data sa schimb in plus sau minus forța de apasare?
LELIT PL41LEM, KINU M47
 
Reply
#2
(29-10-2018, 20:31)Musafirul Wrote: [Image: Qu88BDF.jpg]Salutare! Citeam intr-un topic despre prepararea unui espresso perfect, acasă. Dintre cei 8 pași importanți, m-am oprit asupra tamparii (presarii) cafelei in portafiltru și anume forța de apăsare de 13 kg. Cum pot sa știu cu ce forța apas tamperul ca următoarea data sa schimb in plus sau minus forța de apasare?
Daca ai un cantar de baie, poti simula pe el, daca nu cumpara un tamper dinamometric si vei putea schimba forta de tampare ori de cate ori ai nevoie.Bafta.
Lelit Bianca, Macap M24M, , Lelit Pl481A, PL121 plus.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton
 
Reply
#3
E important sa tampezi constant ca sa scoti variabila asta din ecuația preparării cafelei, dacă macini fin nu musai apăsare ca și la măcinare mai grosiera, unele cafele le poți extrage și în afara limitei de 30 sec.
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
#4
http://socraticcoffee.com/2015/07/the-im...xtraction/
amator home-barista, level 80. echipament La Marzocco (Slayer mod), Mazzer, Sette.
 
Reply
#5
Am glumit cu atingerea parinteasca de pod de palma Smile))) Nu sunati la Protectia Copilului Smile)
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)