17-05-2016, 09:48
renato, hai mai usor cu conspiratiile
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
| Poll: Motiv pentru care nu prajesc acasa You do not have permission to vote in this poll. |
|||
| Costuri | 6 | 15.00% | |
| Spatiu/Curatenie | 10 | 25.00% | |
| Timp | 7 | 17.50% | |
| Calitate rezultat | 14 | 35.00% | |
| Altul, detaliat in topic | 3 | 7.50% | |
| Total | 40 vote(s) | 100% | |
| * You voted for this item. | [Show Results] |
|
De ce nu prajim mai multi acasa ?!
|
(16-05-2016, 23:45)renatoa Wrote: Si acum se dezleaga si misterul de ce este Gene asa de popularizat pe acest forum... are importator in tara, ce imi era asa greu de priceput... care iata, ne ofera si 200 lei discount, inca o foaie in plus fata de nea'Nicu... Dieckmann nu are cine sa il apere, cine sa il unga, scartzaie, simplu de inteles, ce prost pot sa fiu...
Succes la prajire cat mai scumpa, ca ieftin... nu scoate nici fum, asa cum trebuie.
(17-05-2016, 09:56)Tito Wrote: Sincer ,eu nu te inteleg :(. Te cramonponezi de disputa putin interesanta. Daca finantele n-ar fi o problema ..poate toti ne-am lua Hottop. Gene e ok, nu foarte complex dar COSTA 450 EURO. Deci ,daca te intereseaza sa prajeasca mai multi acasă, propune solutii ieftine , reversibile care sa lase posibilitatea de decidere daca merita sau nu aventura asta ...fara sa-ti vinzi un rinichi. Chiar ...de ce nu ne arati cum prajesti tu ?
(17-05-2016, 10:08)Mariano Wrote: ce sa scoata din cap? Gene este bun si gata. Alta alternativa?
(17-05-2016, 10:24)Liviu.Mihu Wrote: @Renato, fara suparare, dar mi se pare ca diferenta de 200 de Euro dintre Dieckmann si Gene este f mica comparativ cu diferenta dintre aparate. Forumurile straine arata aceeasi diferenta de popularitate ca si aici. Ceva trebuie sa fie in asta [Image: smile.gif]
...
(17-05-2016, 10:29)baloozzy Wrote: Nu știu cum faci, dar nu convingi pe nimeni, nici pe tine. [Image: tongue.gif]
(17-05-2016, 10:27)renatoa Wrote: Exact asta vreau, sa prajeasca mai multi, si pentru asta trebuie sa fie ieftin si simplu, de folosit fara sa citesti despre temperaturi si profile.
(17-05-2016, 10:47)renatoa Wrote: Repet, incercati sa va dedublati personalitatile intre ce a ales fiecare ca metoda pentru el, si ce ar fi cel mai bine pentru a atrage cat mai multi novici absoluti ca sa prajeasca acasa.Eu nu sunt cramponat in alegerea mea, dovada a faptului ca nu am Gene. Dar in gama aia de pret as fi ales Gene. De ce?:
(17-05-2016, 11:09)Lyvyoo Wrote:Mai curând scopul final e sa umple câteva pagini cu învârteli în jurul cozii.(17-05-2016, 10:27)renatoa Wrote: Exact asta vreau, sa prajeasca mai multi, si pentru asta trebuie sa fie ieftin si simplu, de folosit fara sa citesti despre temperaturi si profile.
Doua intrebari aici, indiferent de metoda si marca prajitorului:
- vezi prajitul acasa doar ca metoda de guerilla, indiferent de rezultate, fara a cauta sa te informezi despre reactiile care se intampla acolo in timpul procesului si despre profilele cele mai potrivite in raport cu boabele folosite?
- care este scopul final, sa bei o cafea prajita de mana ta, doar prajita sa fie, sau sa te straduiesti ca atat cat poate aparatul tau sa ajungi la rezultate cat de cat comparabile cu unele sortimente ale profesionistilor care ti-au placut?
(17-05-2016, 11:09)Lyvyoo Wrote:(17-05-2016, 10:27)renatoa Wrote: Exact asta vreau, sa prajeasca mai multi, si pentru asta trebuie sa fie ieftin si simplu, de folosit fara sa citesti despre temperaturi si profile.
Doua intrebari aici, indiferent de metoda si marca prajitorului:
...
(17-05-2016, 15:53)deenman Wrote: ...O idee ar fi cumpararea in grup (2 maxim 3 persoane) si exersat intr-un spatiu amenajat, nu pe balcon, eventual intr-un garaj, sau spatiu inchis/semiinchis. Experienta in grup se castiga mai usor, eu cel putin asa vad lucrurile. Partea negativa ar fi ca multi nu au timp sa se muleze dupa alte persoane si atunci ideea e cam cu dus si intors.
Ca sa contribui la acest topic, mi-a trezit interes acel dispozitiv postat de renatoa, l-am gasit pe ebay la pretul de 160 euro nou in Germania, este o varianta de luat in calcul.
(17-05-2016, 14:14)Lyvyoo Wrote: E un punct de vedere. Ce am de comentat este faptul ca noii viitori intrati in bransa home roasters, pot fi de cel putin doua feluri:
- useri cu experienta de cateva luni - 1 an, in cafea proaspat prajita, care nu au prajitorii in oras (sau e una si slabuta / scumpa) si care vor acces ieftin si bun la o cafea cu multe clase peste cea de supermarket
- useri cu state vechi pe acest forum, care au trecut cativa ani prin multe prajitorii profesioniste (sau nu) si acum incearca acasa sa depaseasca unii prajitorii comerciali si sa traga spre maxim de bun cu ce au in dotare, prin sortimentatia verde achizitionata si prin studierea mai atenta a procesului tehnic de prajire (profile temperaturi, specific de origine, umiditate bob etc)
(17-05-2016, 14:14)Lyvyoo Wrote: Deci pentru categorii diferite cred ca trebuie argumentatii si tehnici diferite de convingere. Faptul ca pe primii ii multumeste o cafea in SC, obtinuta cu orice metoda ieftina (sau nu) de prajire, s-ar putea sa nu fie in asentimentul celorlalti si sa nu agreeze anumite aparate sau metode.
(17-05-2016, 11:09)Lyvyoo Wrote: Doua intrebari aici, indiferent de metoda si marca prajitorului:
- vezi prajitul acasa doar ca metoda de guerilla, indiferent de rezultate, fara a cauta sa te informezi despre reactiile care se intampla acolo in timpul procesului si despre profilele cele mai potrivite in raport cu boabele folosite?
- care este scopul final, sa bei o cafea prajita de mana ta, doar prajita sa fie, sau sa te straduiesti ca atat cat poate aparatul tau sa ajungi la rezultate cat de cat comparabile cu unele sortimente ale profesionistilor care ti-au placut?
(19-04-2016, 10:27)G. Serban Wrote: Salut Tito,
In primul rand Gene e un aparat pe care trebuie sa prajesti cu ochii, nasul si urechile. Nu cu ochii pe butoane si pe display. Daca esti genul tehnic-matematic-pragmatic s-ar putea ca aparatul asta sa te enerveze rau de tot. [Image: smile.gif]
Gene-ul pare o jucarie dar crede-ma ca asa cum e el, daca ti se potriveste, poti scoate niste sarje geniale, comparabile cu cafele prajite pe aparate "de top" in cafenele foarte tari, pe care le-am baut prin lumea asta. Ce ma doare foarte tare la el este capacitatea mica de prajire, dar asta e alta poveste.
Numai bine!
(17-05-2016, 20:28)renatoa Wrote: Si continui sa te miri, dupa ce chiar dumneata i-ai taiat macaroana amicului cand a postat ca si-a luat ce si-a luat... :sEu nu am tăiat macaroana nimănui, doar am postat o întrebare. La o simplă googaleala am găsit numai critici. Tu te-ai găsit sa faci pe avocatul diavolului.