Welcome Back Log In Create Account

(D) efectele cofeinei si cafelei in general

Astia sunt brazilienii castigatori CoE 2019:
https://cupofexcellence.org/brazil-2019/
... iti las matale placere sa imi gasesti un italian care prajeste de la ei... cand ai cafea de 30-40$ kg in verde, cum s-a licitat cea de 90 pt. (din 2019, ca 2020 inca nu s-a vandut), te cam lauzi cu asta, nu crezi ?
Vreau sa vad si eu la un prajitor italian preturi in Euro similare cu ale noastre in lei, cam atat ar trebui sa ajunga o asemenea cafea prajita, nu ? :)

Reply
Poate Gerdelli? :D
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Povestile astea cu intelegeri intre brandurile traditionale si producatori sunt ceva de genul "merg la un abator de pui si pun o vorba sa mi-i puna deoparte pe aia mai vioi". 

In realitate, procentul corporatii/commodity versus speciality este 93 la 7. E lesne de inteles unde sunt banii si interesele.

Reply
(18-02-2021, 16:59)renatoa Wrote: Astia sunt brazilienii castigatori CoE 2019:
https://cupofexcellence.org/brazil-2019/
... iti las matale placere sa imi gasesti un italian care prajeste de la ei... cand ai cafea de 30-40$ kg in verde, cum s-a licitat cea de 90 pt. (din 2019, ca 2020 inca nu s-a vandut), te cam lauzi cu asta, nu crezi ?
Vreau sa vad si eu la un prajitor italian preturi in Euro similare cu ale noastre in lei, cam atat ar trebui sa ajunga o asemenea cafea prajita, nu ? :)
Nu pot spune ca am cu ce sau ca pot distinge nspe mii de nuanțe dar pentru un profan ca mine pot spune clar și concis ca nu am băut niciodată ceva în România peste gardelli. Și e 70,80, Ron punga. În schimb în Romania am luat și mai scumpe și degeaba.
Nu vreau sa dau în nimeni, e o părere personala pe care mi-o susțin. Iar aici e o lecție de învățat pentru prajitorii autohtoni.
Nu știu ce face gardelli dar sunt bune. Tare bune. O avea alintaroma la el [emoji1787].
Asa ca, realist vorbind, am susținut prajitorii locali pentru ca am ales sa fac asta nu pentru ca e mai ieftin și clar nu pentru ca e mai bun. Pentru ca nu sunt.
Și nu sunt singurul. Toți cu care am vorbit direct și au comparat au spus ca gardelli are un loc binemeritat acolo sus.
Aia e. Csf, ncsf.

De ex: €22 Ghesha scor 90 de 250g:
https://shop.gardellicoffee.com/sold-out...eisha-peru

Sa-mi spui de câte ori ai cumparat Ghesha în România la scor asemănător la banii aia, și microlot.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Gardelli cauta in mod special cafele mai deosebite dar si plateste pentru asta. Mai are si anumite legaturi la fermieri si traderi care ii permit sa aiba acces la loturi mai bune. 

In Romania e cu totul alta piata si ai muri de foame daca ai avea in oferta doar cafea de 70lei/250g in sus. In plus, ignorand preferinta locala pentru cafea prajita solubil, reflux gastroesofagian si alte asemenea.

Reply
(18-02-2021, 17:13)vlaicu Wrote: Asa ca, realist vorbind, am susținut prajitorii locali pentru ca am ales sa fac asta nu pentru ca e mai ieftin și clar nu pentru ca e mai bun. Pentru ca nu sunt.
Și nu sunt singurul. Toți cu care am vorbit direct și au comparat au spus ca gardelli are un loc binemeritat acolo sus.
Aia e. Csf, ncsf.

Sa-mi spui de câte ori ai cumparat Ghesha în România la scor asemănător la banii aia, și microlot.
@vlaicu
Chiar daca este Naturala, asta aseamănă foarte mult cu cea pe care ai postat tu (cel puține citind notele) la un pret asemănător:
https://www.mabo.coffee/finca-lerida-pan...itate.html

Daca iti place gustul "winery" poti sa incerci "ASD" sau daca vrei ceva mai ieftin dar in acelasi timp complex "Nicaragua". Gardelli se poate permite de a oferi niste cafele foarte bune fiind ca este un campion mondial, si cand esti asa ceva, ai acces la niste cafele pe care nu toti au acces. In plus, fiind in Italia, unde salariu mediu este mai mare, poti sa vinzi unele cafele cu 150 EUR/250g, lucru care nu este posibil in Romania.

Este adeverat ca Gardelli lucrează in un mercat mai "dur" unde tradiția este foarte puternica si cafele au un preț impus (cred ca acum este ceva in jur de 1,20 EUR pentru un espresso). Eu cred ca daca iei prăjitorii consacrate, Yume, Mabo, Claro, etc. cu greu nu poți găsi ceva care este pe nivelul așteptările tale.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(18-02-2021, 17:13)vlaicu Wrote: ...
Nu pot spune ca am cu ce sau ca pot distinge nspe mii de nuanțe dar pentru un profan ca mine pot spune clar și concis ca nu am băut niciodată ceva în România peste gardelli. Și e 70,80, Ron punga. În schimb în Romania am luat și mai scumpe și degeaba.
Nu vreau sa dau în nimeni, e o părere personala pe care mi-o susțin. Iar aici e o lecție de învățat pentru prajitorii autohtoni.
Nu știu ce face gardelli dar sunt bune. Tare bune. O avea alintaroma la el [emoji1787].
Asa ca, realist vorbind, am susținut prajitorii locali pentru ca am ales sa fac asta nu pentru ca e mai ieftin și clar nu pentru ca e mai bun. Pentru ca nu sunt.
Aia e. Csf, ncsf.

Pai ca sa fim la fel de cinstiti, cati prajitori la nivelul lui Gardelli avem in tara? :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Asta încercam sa spun pentru fix aceeași suma e greu sa cumperi aceeași calitate acasă. În fine, nu are importanță, eu vroiam sa spun ca n-am dat gres niciodată cu o cafea de la Gardelli începând cu extracții le lelit pl41tem pana la Bianca.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Pai si cu un Gardelli definiti o piata ?

As zice ca stam infinit mai bine, daca privim lucrurile in alta alta perspectiva, a productiei locale...
Ia faceti raportul intre piata de speciality (numarul de prajitori(i)) si cea traditionala in Italia, si apoi socotiti la noi... ma refer la productia locala in fiecare tara, fara importuri.

Reply
Eu as socoti la numarul de prajitorii in sine. Ala e relevant. La noi in afara de Bucuresti sunt foarte putine.
Si cantitativ la fel, la noi se prajeste artizanal mult mai putina cafea.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Mai întreb o dată, fiindcă nu a răspuns cineva: cine să cumpere la noi cafea de nivelul gardelli?

Reply
Pai daca te uiti ce are Origo la vanzare, cred ca e peste Gardelli.  :D Si la Mabo sunt cateva chestii de top.

Reply
Cum cine, cei care aproape au epuizat sacul de Geisha al Guido, 60 lei/120gr!

(18-02-2021, 19:01)Mihai L Wrote: Pai daca te uiti ce are Origo la vanzare, cred ca e peste Gardelli.  :D Si la Mabo sunt cateva chestii de top.

Eu nu am vazut pe la noi cafea de 150 euro punga, dar e drept ca pe Origo nu am intrat.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
(18-02-2021, 19:03)Cosminchir Wrote: Cum cine, cei care aproape au epuizat sacul de Geisha al Guido, 60 lei/120gr!
...
:P
La Origo au Panama BNP (doua sortimente, loturi diferite), 250 lei/40g.
Cred ca deja se poate vinde la bob. :D

Ma gandesc acum ce ar zice sa te duci acolo si sa ceri 500g Panama BNP macinata de ibric...  :D :D :D

Reply
(18-02-2021, 19:09)Mihai L Wrote:
(18-02-2021, 19:03)Cosminchir Wrote: Cum cine, cei care aproape au epuizat sacul de Geisha al Guido, 60 lei/120gr!
...
:P
La Origo au Panama BNP (doua sortimente, loturi diferite), 250 lei/40g.
Cred ca deja se poate vinde la bob. :D
Super, nici râșnița nu pot sa o setez cu 40g :D
O fi prăjită pt brew...

Aroganta suprema e sa le ceri pentru espresso, ca ai presurizata așa ca oricum iese ce trebuie :)))
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Nimeni nu se gandeste insa la prajitor...
Cum o fi sa ratezi prajirea la un lot de 1kg?  :D

Reply
După ce dai peste 2000e pe un espressor și cine știe cât pe rasnita cumpărăm cafea de la auchan?
Sau pe noi ne definește cantitatea nu calitatea?

Reply
Parca era o vb cantitatea bate calitatea
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Eu am făcut o socoteala, la cantitatea de cafea consumată pe luna, un pret mediu de 50 lei punga, pe an se duc cam 1200 euro.
Deci asta cu calitatea vs cantitatea nu știu cum e, credeam ca la prețul asta nu beau cafea de duzina...
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Uite, fa un test și cumpara cafea de la coffestore de la Gardelli și apoi tu sa ne spui cum e.
Na, ia o pungă.
Ai și 41TEM [emoji6], o sa îți placă.

Reply
(18-02-2021, 20:49)vlaicu Wrote: Uite, fa un test și cumpara cafea de la coffestore de la Gardelli și apoi tu sa ne spui cum e.
Na, ia o pungă.
Tocmai am plasat o comanda la Yume, am o regula ca 2/3 din cafea sa fie din tara.
Urmatoarea comanda o fac la Gerdelli, sotiei ii cumpar 2-3 pungi de blend, ca oricum pentru ea toata e la fel si pune cu zahar, si mie niste Geisha pentru filtru :D
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Ai grija sa nu încurci pungile... [emoji3]
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(18-02-2021, 20:37)Cosminchir Wrote: credeam ca la prețul asta nu beau cafea de duzina...

... da , dar... bei o duzina de cafea ... :D...

(18-02-2021, 21:06)Cosminchir Wrote: Urmatoarea comanda o fac la Gerdelli, sotiei ii cumpar 2-3 pungi de blend, ca oricum pentru ea toata e la fel si pune cu zahar, si mie niste Geisha pentru filtru :D

... Prin 2017 de Craciun cand testam cafeaua de la Gardelli , avea un varietal exceptzional de pacamara  by Panama - Hartmann ai zicea ... si era mai bun k Geisha ... asa ca nu te lua numai dupa nume , potzi gasi varietaluri f. bune - absolut intamplator ... ( asa e @tecsi78 ... ? :D ).
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Cred ca o sa fac și eu o aroganta cu gardelli blend ca mi se termina blendul minune :))) și chiar nu mai am chef sa beau cu lapte, acu sa vad când e prăjită
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(18-02-2021, 21:06)Cosminchir Wrote:
(18-02-2021, 20:49)vlaicu Wrote: Uite, fa un test și cumpara cafea de la coffestore de la Gardelli și apoi tu sa ne spui cum e.
Na, ia o pungă.
Tocmai am plasat o comanda la Yume, am o regula ca 2/3 din cafea sa fie din tara.
Urmatoarea comanda o fac la Gerdelli, sotiei ii cumpar 2-3 pungi de blend, ca oricum pentru ea toata e la fel si pune cu zahar, si mie niste Geisha pentru filtru :D
Cosminchir- daca vrei ma pot baga si eu la o punga de Geisha sa impartim transportul? Sau poate mai iau ceva de la ei , ma anunti cand dai comanda si vedem, sunt curios cum este [emoji3]
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
(17-02-2021, 20:28)Dimitriyus Wrote: Am reusit cam 1 an sa beau cafea proaspat prajita de specialitate. Unele mai reusite, altele mai puțin, insa fizic nu imi facea bine : uneori senzatie de voma, durere acida in abdomen, senzatii pe care nu le am(aveam) inainte. Motiv pt care am renuntat la a mai bea cafea cateva luni. Faceam doar soției cappuccino and co. Dar am zis ca nu pot renunta definitiv la cafea, asa ca a trebuit sa cobor niste trepte in ierarhia sociala si revin la cafelele italienesti.

Ai incercat si la cafenea? Obtineai acelasi lucru? Ai cerut ajutor prajitorului cu privire la reteta de preparare?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
@IonutMihail te anunt, probabil ca spre sfarsitul saptamanii viitoare.
Daca mai gasim un coleg din Bucuresti, sa facem de 6 pungi, DHL Road costa 0.90, pe avion 4.50.
Sper doar sa nu cumperi o cutie din aia de 150 euro, ca sa nu stau stresat ca se pierde coletul pe drum :)

Update:
Geisha e sold out.
Putem sa mai amanam... pana apare din nou o Geisha.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Gia...gardea, cardea,
Gialino mura,...
...Ce misto... :D

Reply
... Byron , mai usor cu pianu' pe scari ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(19-02-2021, 10:48)renatoa Wrote: Gia...gardea, cardea,
Gialino mura,...
...Ce misto... :D

Încetează, Renato, că mă faci să șterg prafu' de pe chitare! :D
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)