Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Uite la asta mă refeream, dacă temperatura e prea mare și cafeaua nu e degazată complet se întâmplă asta.
https://youtu.be/Q8MUiEJ9MxU

Reply
Nu cred ca nu e degazata, insa prezenta robustei schimba tot ce stim noi despre espresso 3rd wave "gazat" / nedegazat...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
https://youtu.be/ZLsdGOsF_rY[/video]
Bezzera Magica S MN |Mazzer Super Jolly| DK-30

Reply
Buhahhahaa.

[Image: OecETbT.jpg]

Reply
Pavoni presedinte
[Image: NswV5Xi.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
... ' Neatza , mai protejam Pavoni un pic ( ca e mic ... :D ) ... azi tot Borbone pe Bosco ...

[Image: EdRHNJm.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Inca nu reusesc sa stapanesc steam wand-ul de pe pavoni. Dar mai incerc :D inca sper sa nu fie nevoie sa trec pe single tip

[Image: QKnfM3M.jpg]
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Un pic de joaca....[Image: 0yWXdBG.jpg][Image: AkVUiuX.jpg][Image: phOqgJA.jpg][Image: gzLYUYZ.jpg]
Bezzera Magica S MN |Mazzer Super Jolly| DK-30

Reply
... Acu'  vorba aia'  ... nu puteam sa umblu la stup , fara sa ma ling pe degete ... :D ...

[Image: VzTbwl5.jpg]

[Image: A9GW39n.jpg]

... De fapt , cred ca este singura cafea , care chiar imi place prajita mai light ... pentru ca si in situatia asta aciditatea este aproape zero ... Cool .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Geisha de la Buimac, asa ca de cadou de paste.
E prajita pe 4 dar stau prost cu rabdarea si n am putut s o mai tin in punga. Chiar daca e f buna ca espresso (banuiesc un potential maxim peste inca cateva zile), si nu prea se pune lapte in geisha, am facut si cu lapte pt sotie si e extraordinara.
Bravo Bubucalu!!!
Reteta 19g in - 38g out, la 92 de grade in 29 sec.
Paste fericit!

[Image: 50143f46e4f706d3cb8ecb87e7a9547d.jpg][Image: ff1845643f82b0c9ea39cab1012abb92.jpg][Image: 6646b9a46c7dc106a578ff1a67bf0b56.jpg][Image: ae1aefac3a5328a71cdfe3163ad6fd70.jpg]
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
[Image: dCsDbhC.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Sarkis Sweet, 15 in - 50 out, 96 grade în 23 sec
[Image: UlabZs5.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Paste fericit!
[Image: RO4bWop.jpg]

Reply
[Image: Dl9VY8B.jpg][Image: Ii8FRCy.jpg][Image: c119lGi.jpg][Image: vIUZCyw.jpg]

Buimac Panama Jurutungo naturala, prajita pe 27.03.2018, a fost nevoite de vreo 10 zile sa-si arate potentialul maxim. O cafea dulce, ciocolatie, aciditate redusa cu o discreta nota de nuci.

Reteta castigatoare pentru mine a fost 21in/42 out in 38 secunde la 88 grade. Dulceata disparea pe masura ce urcam temperatura.

Espressorul arata ciudat fara teava de abur, nu?

Reply
Am savurat din nou Panama Geisha lui Bubucalu de la Buimac - o placere!

[Image: SkXomGM.jpg]

[Image: B2heRj2.jpg]
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Burundi (Gasura Kalico) @ OR Roastery - Bruxelles
... Ristretto
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
O Kenya de la Claro, cu lapte frotat prea gros :)

[Image: 6dT7dZM.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Puneti si voi rețetele pe lângă fotografii, mai ales cele ce v-au plăcut să le incercam si noi.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
(08-04-2018, 23:55)rdumitrescu Wrote: O Kenya de la Claro, cu lapte frotat prea gros :)

[Image: 6dT7dZM.jpg]

4g cafea (Kenya de la Claro) dizolvată la 90.5C, 36g apă, 100g lapte spumat nu neapărat bine ??
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
@rdumitrescu tare frumos e ceasca, il urmaresc de o vreme.
--Only God Can Judge Me--

Reply
... Borbone Blue , 22,5 gr in -> 45 gr. out , cca. 200 g lapte frotat binisor , dar mana de turnare cam beata ... :D ... fara Cointreau si scortisoara ( nu m-am riscat ... Cool ... ) - reteta de convalescenta ...

[Image: u58rOdH.jpg]

Reply
[Image: 67vwl6R.jpg][Image: JaZ853M.jpg][Image: BuPjSxS.jpg]

Mi a cam tremurat mana, am luat și 500 grame de Etiopia Dima prăjită vineri de către caffecouture Viena. Ei zic omniroast.

Reply
... Jamaica ... de casa ... Cool ... ( nu mai doreste nimeni cu lapte ... Sad )

[Image: ffXHrJ4.jpg]

[Image: Bf3Gid7.jpg]

Reply
[Image: f4GVHxJ.jpg]

Nicaragua Red Cattura Finca de la bestcoffee. Cred ca am prajit-o o idee cam tare (2m into FC). 

Inca ma lupt cu steam wand-ul de pe pavoni :D Si nici cu gustul inca nu sunt lamurit. Pare o idee mai echilibrat decat pe Gaggia (mai putin bitter) dar in acelasi timp si notele fructate par foarte fade ( am gustat si fara lapte, nu aruncati cu rosii :P )
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
extrasa la 91 grade. un blend chiar bun
[Image: odYXpgG.jpg][Image: rkSJB94.jpg]
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
... Este posibil sa postez mult mai rar in aceasta sectiune , datorita faptului ca nu ma mai inteleg cu personalul casei ... in sensul in care , nu mai vrea nimeni " sa simta gustul laptelui in cafea " ... adica vor doar spuma decorativa ... si in plus de asta , sunt refuzat sistematic cu cafele prajite light - oricare ar fi ele - ( respectiv , dupa 2-3 zile de Jamaica Blue Mountain ... azi mi s-a cerut imperios ... tot Borbone ) ... no comment ... Cool ... de Kona / Hawaii , nici nu poate fi vorba - este adevarat ca aici am si eu o mare parte din vina , recunosc ... Cool ...

Deci ... Borbone , macchiato si un migliaccio - eu si dry cappuccino  si o pastiera - ea ...

[Image: EVNaEmn.jpg]

Reply
Subtile, dar sunt acolo, perele ...  :D

[Image: 00lvU0X.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
... si una urgenta pe Pavoni ...

[Image: QTsDv8G.jpg]

Reply
Rea, nu e buna reteta. Cafeaua o stiu, am baut-o in diverse combinatii (major, mythos, robur +strada). Etiopia Dima Heirloom Naturala, mai are nevoie de 2-3 zile la degazat.

37 sec fara preinfuzie/ cu preinfuzie vreo 50, 22 in/38 out in 37 sec. 92 grade.

Am incercat un shot mai ciudat, preinfuzie la debit redus si stat acolo pana la 20 grame (presiunea urca de la 0 la 6 bar si sta acolo), apoi debit marit pt restul de 18 grame (presiune de 9 bar).
[Image: L835NB8.jpg]

Reply
Etiopia prajita pe 4.4 de @bogdan_geor este pe zi ce trece mai gustoasa - o adevarata placere !
Azi am preparat—o in doua variante (pe placul meu):
IN 16.6gr / OUT - vezi pozele
91.4*C, 6.2-6.5 bar, 55sec (cu preinfuzie 1.4s ON / 3.6s OFF), prima picatura la 10-11s
Sita: Reneka Micro Sieve (cu 15.000 de gauri).

[Image: 76kbDxN.jpg]

[Image: pS5ca54.jpg]
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)