Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Mr. @Levo, take it easy, like a slow dance [Image: rgDCcQ2.jpg]

Reply
Sita VST ma incurca, sita La marzocco de 17 grame este VST, si nu pot sa rasnesc fin deoarece are gaurile prea mici. Sita ims are gaurile mai mari si lasa si o parte din fines sa treaca, de aici si culoarea patata a cafelei.

Deci ce sita cu gauri gen ims sau mai mari decat ims cunoasteti? sau eventual o sita cu mai multe gauri, ims cu toata suprafata gaurita.

Reply
(22-03-2018, 22:00)Denis Wrote: Deci ce sita cu gauri gen ims sau mai mari decat ims cunoasteti?

... Noi cunoastem site cu gauri " gen IMS " sau mai mari ... sitele stock , ale espressoarelor cu care vin ele echipate din fabrica ... :D ...

(22-03-2018, 21:57)Răducanu Wrote: Mr. @Levo, take it easy, like a slow dance

... Ye ...,yes sir , abea astept sa ajung la voi , sa invat si eu sa desenez ... balauri ... :D ... ( din nefericire tot iarna e afara )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(22-03-2018, 22:00)Denis Wrote: Sita VST ma incurca, sita La marzocco de 17 grame este VST, si nu pot sa rasnesc fin deoarece are gaurile prea mici. Sita ims are gaurile mai mari si lasa si o parte din fines sa treaca, de aici si culoarea patata a cafelei.

Deci ce sita cu gauri gen ims sau mai mari decat ims cunoasteti? sau eventual o sita cu mai multe gauri, ims cu toata suprafata gaurita.

ma nedumeresti un pic: prin sita IMS cu gauri mari trec fines si tu cauti o sita cu gauri si mai mari?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Da, ca sa pot sa rasnesc si mai fin cafeaua. Daca te uiti la toate video urile cu slayer sau aparate cu pi de acest fel la majoritatea ies cafelele patate tocmai din acest motiv. Probabil ca rasnind mai fin eliberezi pe langa arome si uleiuri.

Sa rasnesti fin nu e bine mereu, dar pe mine momentan ma intereseaza doar cafelele prajite ultra light, greu solubile. Pe sita vst nu pot sa rasnesc fin deoarece cafeaua fin rasnita + sita cu gauri mici are nevoie de o hidraulica mai mare decat cafea rasnita fin + sita cu gauri mari.

Sita normala ims are gaurile bune, dar nu sunt pana pe marginea sitei. Este ims cu gauri pe tot fundul?

Reply
Un IMS TCH sau TFH e ceea ce cauti adica cu 715 gauri.

Reply
1) prin sita cu gauri mai mari n-o sa-ti curga mai multe fines?
2) nu ziceai tu ca nu trebuie sa ai pete in cafea?
3) ai evoluat de la "nu exista rasnita buna sub 1,500-2,000 EUR" la Slayer in 1,500 RON cu modare Undecided
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
(22-03-2018, 23:18)Denis Wrote: Este ims cu gauri pe tot fundul?

... Aprope pe tot ... sunt cele triple ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
22 in/40 out @91gr C= 51 sec. Curgerea este de 1ml/sec aprox, cu tenta de marire a debitului spre finele extractiei.[Image: yzs2bKT.jpg]

Reply
Cred ca ti-ar trebui o sita Reneka. Gaurile sunt foarte mici sa nu treaca cafeaua dar sunt foarte multe. 5000 de gauri daca-mi amintesc eu bine.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
ieftin ca braga 
https://www.contegocafe.com/product/filt...ieve-16gr/

Reply
Face fix ceea ce face si SuperFine de la IMS.

Reply
(23-03-2018, 10:44)vladdooo Wrote: ieftin ca braga 
https://www.contegocafe.com/product/filt...ieve-16gr/

Tot mai bine decat la greci  :D
https://www.contegocafe.gr/product/filtr...ieve-16gr/
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Cred ca trebuie sa testez inainte daca sita reneka ms sau ims superfine ajuta sau nu.

E cineva cu o astfel de sita si are timp de cateva teste?

Reply
(22-03-2018, 23:18)Denis Wrote: Daca te uiti la toate video urile cu slayer sau aparate cu pi de acest fel la majoritatea ies cafelele patate tocmai din acest motiv. Probabil ca rasnind mai fin eliberezi pe langa arome si uleiuri.

Fenomenul se cheama "mottling and tiger striping " si este dezirabil  sa il obtii. Smile
Este considerat un indicator al unei extractii reusite fiind generat de un amestec de light and dark crema.

https://espressocoffeeguide.com/all-abou...r-striping

Reply
O Brazilia despre care nici n-aș fi putut presupune că există atât de bună. Complexă și intensă ca o Kenya sau Panama, prăjită destul de light, dar nu ca la scandinavi. Aciditate foarte plăcută de fructe roșii, papaya (un dulceag complex, puternic), foarte siropoasă și zero bitter.

Mulțumesc @VladP!

[Image: 9238fe743ef12d8d6ec7a7042e92e481.jpg]

[Image: 095f9d33bf19aa2738ea613d2176bcbf.jpg]

[Image: df479996afe1b10433e3431ab2afd6b3.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(23-03-2018, 14:18)rdumitrescu Wrote: Aciditate foarte plăcută de fructe roșii,

Aciditate de rosii(patlagele) am reusit si eu. E de rau?

Reply
Ce frumos arata.

Reply
Ca sa se oftice Raducanu si toti dusmanii lui :)

https://www.instagram.com/p/BgpyYPPniaA/?igref=ogexp&utm_source=fb_www_attr
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Nu se pune ca e la categoria "asian".

Reply
(23-03-2018, 15:06)dev Wrote: Nu se pune ca e la categoria "asian".

Adica "skill level over 9000" ? :D

Aceeasi Meia Pata:
[Image: b9p66FHh.jpg]
[Image: 1eonHqfh.jpg]

Reply
(23-03-2018, 14:18)rdumitrescu Wrote: O Brazilia despre care nici n-aș fi putut presupune că există atât de bună. Complexă și intensă ca o Kenya sau Panama, prăjită destul de light, dar nu ca la scandinavi. Aciditate foarte plăcută de fructe roșii, papaya (un dulceag complex, puternic), foarte siropoasă și zero bitter.

Mulțumesc @VladP!

[Image: 9238fe743ef12d8d6ec7a7042e92e481.jpg][Image: 095f9d33bf19aa2738ea613d2176bcbf.jpg][Image: df479996afe1b10433e3431ab2afd6b3.jpg]
Presupun ca nici nu are rost sa intreb daca e adusa de afara sau exista vreun loc la noi de unde se poate lua....
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(23-03-2018, 14:55)Lyvyoo Wrote: Ca sa se oftice Raducanu si toti dusmanii lui Smile

https://www.instagram.com/p/BgpyYPPniaA/?igref=ogexp&utm_source=fb_www_attr

... Pai da , ... dar o ajuta si gravitatia ... plus ca tine nasul prea aproape de ceasca ... :D ...

... Astazi mai simplut asa , ... pentru ca dupa 3 tone de zapada data numai la lopata , ma tineam de lever sa nu cad ... Cool ...

[Image: LWQmEVd.jpg]

Reply
@Levo  Cat de diferite sunt cafelele pe pavoni comparat cu bosco? Eventual ai tras pe ele si ceva mai light? :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
[Image: MCcpTCD.jpg]

Reply
(23-03-2018, 18:16)adiszep Wrote: @Levo  Cat de diferite sunt cafelele pe pavoni comparat cu bosco? Eventual ai tras pe ele si ceva mai light? Smile

... Diferite ? ... Cool  , sunt derutat de intrebare , ... pai eu le fac cum imi plac mie , pe oricare dintre ele , numai sa-mi permita cafeaua ... si ... da , este mai comod pe Bosco ...  cu trasul light , mai ... lejer asa la mine ... :D  , ( sper sa nu citeasca Liviu - nu prea agreez cafelele light )

Herr @Raducanu ... nu era mai bun un pai ...? :D ...

Reply
Levo?

https://www.willhaben.at/iad/kaufen-und-...246374496/

Intr-o zi, o sa am un levier cu 2 grupuri, iar in stanga lui o sa am o rasnita conica de 80+ iar in dreapta un plata de 120+, si o sa trag aceasi cafea pe amandoua, doar ca sa experimentez.

Reply
(23-03-2018, 22:12)Denis Wrote: Intr-o zi, o sa am un levier cu 2 grupuri, iar in stanga lui o sa am o rasnita conica de 80+ iar in dreapta un plata de 120+, si o sa trag aceasi cafea pe amandoua, doar ca sa experimentez.

... @Denis , sa-ti ajute Dumnezeu ... m-as bucura pentru tine din suflet , ca ti-ai gasi locul ( sper !) numai sa- ti fie suficient set-up -ul asta ... sincer , daca nu ne uiti pana atunci , poate impartasesti si cu noi bucuria ... :D ... cu ceva poze ... mult spor ... Wink .

Reply
Salutare,

N-am mai trecut pe aici de prin octombrie, ca de, eu sunt fix genul care dispare atunci cand isi atinge scopul.
Trecand peste, va doresc, ca intotdeauna, extractii magnifice si gusturi pe placul vostru!

Pana una alta ... asa de vineri seara:

[Image: RNMO3Bb.jpg]

Toate cele bune!
Espressor: Bezzera Magica MN, Rasnita: Ceado E5P; Tamper: Custom Made 58.5mm si Lelit 58mm; Sita VST 18grame Rigidless; Distribuitor - Macaron 58.5mm; Tamper - Macaron 58.5mm; Tamp stand - Silicon + Stainless Steel; ABS Coffee Knockbox
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.

Reply
[Image: ire7XgA.jpg][Image: qhjuGkr.jpg][Image: qYsyz7c.jpg]

Fug la Bob sa vedem ce bunatati in sange au.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 14 Guest(s)