Espressoman infocat
Bucuresti
Panama volcan baru
Espressoman de import
București
"I fear not the man who has practiced 10,000 shots once, but I fear the man who had practiced one shot 10,000 times" - Bruce Lee Espressoman :)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Bucuresti
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
Espressoman traditionalist
ro
... Facusem si eu o cafea de dimineatza ... dar n-am mai urcat-o ca era prea banala ...

...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Galati
(19-03-2018, 13:56)Levo Wrote: ... Facusem si eu o cafea de dimineatza ... dar n-am mai urcat-o ca era prea banala ...
...
![[Image: rFHHSUi.jpg]](https://i.imgur.com/rFHHSUi.jpg)
Frumusica si cafeaua si ceasca. Loveramics de 150 ml?
ro
... Multumesc frumos , cescuta e de 300 ml ... ( ... m-a speriat un
espressor de dimineatza si nu prea mi-a mai ars de joaca ... dar , am rezolvat pentru moment ...

... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Cluj
Mătăsuri și catifele.
Qubik
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
ro
(20-03-2018, 15:39)Damian The Man Wrote: Mătăsuri și catifele.
... Cum dau peste ea , dar cu o valabilitate mai rezonabila ... trec si eu in revista , ceva materiale dintr'astea ... de la sultanat ... :D ...
espresso aficionado
de peste Prut
20-03-2018, 16:27
(Edited 20-03-2018, 16:27 by maki.)
mai folosim nițel sita single la marzocco.
9g > 15g, 33 secunde.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Bucuresti
nu mai merg nici clipurile din youtube pe forum
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
espresso aficionado
de peste Prut
eu nu prea las sa curga "apa" asa deschisa la culoare, cum ai spre final de extractie. dar gustul dicteaza.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
ro
(20-03-2018, 20:53)Denis Wrote: si ne-am mai jucat si pe monstrul de Speedster Idro.
... Iar ai omorat aparatul omului ...

... ca sa tragi niste concluzii ... dar macar ai servit si o cafea buna ... :D ... asta e sigur .

...
Maki, ai cantarul sub sa vezi gramajele. In sita sunt 21.5 grame
Gustul pe masura, am avut si cu ce sa comparam.
Va merge linkul spre youtube?
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
(20-03-2018, 21:37)Denis Wrote: Va merge linkul spre youtube?
cel "embedded" nu, dar link-ul de mai sus mere.
--Only God Can Judge Me--
Am masurat si niste debite la liber, pot jongla intre 4.5 ml/sec si 9.5 ml/s pe perioade nedeterminate de timp. In general cand am exagerat cu preinfuzia am obtinut cafele cu gust foarte neplacut (exagerat zic 20sec+ pi).
Am vrut sa pot sa extrag cafele greu solubile, prajite foarte light (Bob, Gardelli) lucru care pe e61 sau altele este foarte dificil.
Astfel dupa modificarile astea, poti sa rasnesti o pulbere/praf si sa solubilizezi orice cafea, iar gustul contrar asteptarilor (ca daca rasnesti mai fin e mai amar) nu e este deloc amar.
Daca vrea cineva sa testeze, sa vada, e invitatul meu.
espresso aficionado
de peste Prut
@
Denis cred ca ai profita de la o sita si mai fina decat VST, in cazurile care le descrii. vine in minte Reneka MicroSieve.
O sa ma mai informez. Momentan multumita lui Bogdan Georgescu am intrat in posesia unei site LM ridged de 17 grame si o sa incerc pe asta, cu toate ca teoretic more is better in cazul meu, acum folosesc o sita ims de 22 grame dar nu sunt pe deplin multumit de ea.
O alta preocupare este sita de la dus, si dispersia apei. Aparatul are sita original, de care nu sunt multumit, vreau sa o schimb cu o sita ims probabil. Un alt aspect ar fi schimbarea portafiltrului care este alama nichelata, cu unul de inox.
Sunt multe de facut, insa pasul cel mai important l-am facut, si diferenta este de-a dreptul impresionanta.
espresso aficionado
de peste Prut
20-03-2018, 22:25
(Edited 20-03-2018, 22:26 by maki.)
legat de sita de dus, au fost facut niste teste de colegii rusi care au dedus ca odata ce spatiul dintre sita si puc este umplut cu apa - nu mai conteaza ce sita de dus ai, si uniformitatea curgerii in gol ale sitelor de dus IMS e doar un truc de marketing.
ro
... In dimineatza asta , am incercat si eu o chestie " a la herr@Raducanu " ... dar , n-a iesit ...

...
ro
21-03-2018, 16:46
(Edited 21-03-2018, 16:47 by Levo.)
... In aceeasi idee , am continuat si la pranz ...

... ( 22,5 in -> 45 - 50 out , dar ... miscela )
@prajitoria-buimac.ro
@Buimac
latte foarte încet cu raducanu
La Pavoni, Mazzer
espresso aficionado
de peste Prut
22-03-2018, 13:13
(Edited 22-03-2018, 13:16 by maki.)
editat.
ro
... Este bun Pavoni , mai ales cand nu ai timp la dispozitie ... iar cand sa ne bem si noi linistiti cafeaua , zdrang ... a mai venit si mama pe la noi ... i-am facut si ei o cafea intr-un pahar ... :D ...
espresso aficionado
de peste Prut
inca nu am incercat sa trag un shot de pe lever, aici in Chisinau parca nu are nimeni.
pacat, pacat.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Au primit VST la barshaker.
Espressoman Administrator
Bucuresti
(20-03-2018, 21:03)vladdooo Wrote: nu mai merg nici clipurile din youtube pe forum
Curios,
Am dat deja la verificat problema dezvoltatorilor
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper