Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

[Image: iIuLcI4.jpg]
Coffee bombon.
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Some crazy shit right there - "Tiramisu" featuring Sant'Eustachio miscela :aq:
[Image: 6GeiyRs.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
... that sounds good right there ... Cool ... but , my cup is empty ... :D  ... ( Tre Forze! )

[Image: 8CcL4ve.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Frumoase cesti mai ai tu dom' @Levo (espressor ce sa mai zic)! Si ele si continutul lor, mereu salivez.
Sunt de la Gambrinus oare?
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
... Daa , ... dar nu -s mai groase decat cele de la " Kenon " ...  Cool  ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
@Levo that is too much Forze for me to handle  :D
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
(11-02-2018, 21:56)Levo Wrote: ... Daa , ... dar nu -s mai groase decat cele de la " Kenon " ...  Cool  ...

Nu stiu ce sa zic...mie imi par cam la fel, 1-2mm diferenta poate. Dar parca erau de vreo 3 ori mai scumpe decat cele de la Kenon  Dodgy
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(10-02-2018, 16:18)Levo Wrote: ... Daca nu te superi prea tare , ... discul de sprijin , cel de deasupra arzatorului ... de unde este ? ... sau de unde se poate gasi de cumparat ? ... eventual supaortul cu totul ... Cool . ( eleganta chestia ... )

@Levo: AICI gasesti informatii despre gama profi de ibric!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
... wirklich sehr gut , danke schon mein sehr geehrter Herr @VladP ...  Cool  ...

Reply
[Image: WNW9zap.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Frumoase cafele mai faci, vecine!
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Pai deh', are Marzocco si blend italian :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(13-02-2018, 00:19)Lyvyoo Wrote: Pai deh', are Marzocco si blend italian :)

nu e blend italian, ci chiar unul destul de 3rd wave)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
M-a inselat crema aia de Nutella :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
e o brazilie si un honduras blenduit.

Reply
@Levo - cica de aici sunt luate ibricul si accesoriile de care intrebai. Acel stander cica ar fi facut pe comanda , tot la ei, trebuie comunicat direct pe email, eventual cu poza pe care am pus-o eu.

Reply
[Image: UQI5KM3.jpg]

Reply
Clabucei? Inainte era mai bine, sau e prea proaspata.

Reply
(13-02-2018, 12:39)Denis Wrote: Clabucei? Inainte era mai bine, sau e prea proaspata.

Ca fapt divers, clăbuceii se fac și pur și simplu de la cum picură cafeaua. Crema, în general, nu este indicator de calitate.

Foarte multe cafele excelente curg urât.[Image: 87f45382a4b4b8df1bc6bfbbbf41f484.jpg]

Kenia Gikirima de la Guido.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(13-02-2018, 12:50)rdumitrescu Wrote: Kenia Gikirima de la Guido

Cum ai extras-o?
Cum o compari cu Kenya de la Gardelli?

Reply
(13-02-2018, 12:39)Denis Wrote: Clabucei? Inainte era mai bine, sau e prea proaspata.

exact asta voiam sa raspund si eu, ce a scris colegul @rdumitrescu:

Ca fapt divers, clăbuceii se fac și pur și simplu de la cum picură cafeaua. Crema, în general, nu este indicator de calitate. 

Reply
Nici nu am stiut.

Reply
ca o completare, primele imagini sunt facute la o extractie cu picurator (in acele cazuri single, dar nu ca conteaza), iar cea din urma (aceiasi cafea, aceiasi parametri) cu un portafiltru fara fund, care "picura" cafeaua total diferit.

Reply
(13-02-2018, 12:55)CatalinH Wrote:
(13-02-2018, 12:50)rdumitrescu Wrote: Kenia Gikirima de la Guido

Cum ai extras-o?
Cum o compari cu Kenya de la Gardelli?

19-38g la 89C în 28s. Este foarte intensă și prăjită cumva în același stil cu cea de la Gardelli. Voi merge probabil spre 45g în ceașcă. Nu am tras multe shoturi, deci voi mai încerca variante.

Am variat debitul pompei pe durata extracției pentru a accentua dulceața.

Este fructată și cu un retrogust parfumat, floral. Mi se pare o cafea foarte interesantă.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
(13-02-2018, 12:27)Lyvyoo Wrote: @Levo - cica de aici sunt luate ibricul si accesoriile de care intrebai. Acel stander cica ar fi facut pe comanda , tot la ei, trebuie comunicat direct pe email, eventual cu poza pe care am pus-o eu.

... Ahaa , multumesc frumos @Lyvyoo ... ce ma contrariaza , este faptul ca ... citisem ca SOY e firma de origine germana , aici vad ca sunt turci ... dar stand-ul ramane tot fein , nu se poate realiza la fel in " atelierele harniciei " ... :D  ... si mai este si ieftin pe deasupra  , sa vad cum fac sa prind si eu unul ... inca o data  multumesc frumos ...

Reply
(13-02-2018, 14:04)rdumitrescu Wrote: Am variat debitul pompei pe durata extracției pentru a accentua dulceața.

Multumesc pentru raspuns Smile
Cand gasesti formula castigatoare poti posta valorile variatilor de debit,timpi petrecuti la anumite valori si traducerea lor in variatii ale presiunii?
Multumesc anticipat!

Reply
Colombia geisha, flat white'lentine's
[Image: zbWJkso.jpg]

Reply
[Image: Mzl89X5.jpg]

Reply
Ethiopia Guji[Image: zZIgtMI.jpg]

Reply
(11-02-2018, 00:46)Lyvyoo Wrote: Am avut ceva treaba si nu am pus pe forum evenimentul Sad  Dar il pusesem pe Facebook-ul Espressoman.

Oricum, nici ei nu s-au omorat cu promovarea, iar din cei 7 concurenti inscrisi au ramas doar 3 si titlul a ramas la Cristalenia, ca si anul trecut (stanga). In mijloc este Alexandra, reprezentanta Claro, iar in dreapta Valentin Filip, venit din lumea bartending-ului.

[Image: 17Ct5im.jpg]

Unde a avut loc concursul? Pe mine ma interesa sa il vad. Parca cam ascuns daca nu prea sa stiut nimic. Cine este organizator?

Evenimentul international este aici: 2018
Cezve/Ibrik
Championship
18-22 February
Dubai, UAE

http://www.ibrikchampionship.org/competi...mpetitors/

Reply

Forum Jump:

Browsing: 31 Guest(s)