Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(31-12-2017, 18:11)tecsi78 Wrote: Hartmann mi-a placut si mie, poate chiar mai mult decat Nensebo.

... Si eu sunt de parere ca este cea mai reusita ... Cool  ... ( Boldog születésnapot !!! @tecsi78 ... :az: ... )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: s9thmCY.jpg]@Levo

Is nascut pe 1 august da’ am inteles ideea.  Smile

Boldog Új Évet!
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
... :D ... Boldog Uj Evet  - scuze ca n-am diacriticele la mine ... :D .

... Trebuie sa scot neaparat , mizeria asta de text predictiv ... dar inca nu m-am dumirit cum ... Cool ( una scriu si alta trimite...)

... Am inceput mai ... usurel asa ...   :D  ... ca pana dimineata , mai e destul ... Cool  ...

[Image: 8VDet8g.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[emoji3] bau[Image: 666213d3b9d196a6b4add6de05b1b9c6.jpg][Image: eb942f0ad0df9afed3641492999759d2.jpg]

Reply
(01-01-2018, 01:39)Denis Wrote: [Image: emoji3.png] bau

... hau ... :D

Reply
La multi ani tovarasi! Un an plin de fericire
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
(01-01-2018, 03:08)mihai123 Wrote: La multi ani tovarasi! Un an plin de fericire

... LA MULTI ANI !!! , ...Mihai ... Cool  ... sunteti functionali , ... la ora asta ... :D ???  -  ( eu recunosc ca am ramas cucuveaua de serviciu... :D )

Reply
@Denis
imi place aspectul siropos al cafelei. faci preinfuzie extracontractuale, gen Slayer? ceva detalii?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(31-12-2017, 14:04)Neuromancer Wrote: In ultima zi a anului: strietman ct1 feat helenna's secret.. extrasa la 92 grade

Superb arata extractia, mai ales ca e totul pe silent :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
!!! LA MULTI ANI !!!
[Image: Sc80KGo.jpg]

Sper ca acceptati si un "fresh" pe acest thread ...

In timpul prepararii ...
[Image: WHZOfef.jpg]

Produsul final ...
[Image: M33KZ7y.jpg]

Estetic: ok (din punctul meu de vedere).
Gust: not ok (supraextras din cauza abaterii de la rutina: pregatire pentru foto).

Este prima data cand am reusit sa obtin o amareala puternica dintr-o cafea proaspat prajita.

Cafele bune!
:57: :57: :57: :57: :57: :57: :57:
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
... Dodgy ... Buna dimineata si ... LA MULTI ANI  !!! ... dupa mine , astazi ar trebui sa fie infiintzata , ziua mondiala de lupta impotriva alcoolului ... Angel  ... ( in cafea sunt doar 3 pic. ...n-am curaj mai mult ... :D  ... )

[Image: VelsIsE.jpg]

Reply
Madagascar Dream, cocteil pe baza de espresso, marca DISTECO:

[Image: 3RAGBeE.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
[Image: 3afa6708b775a5a900ba2f2767b9b5bb.jpg]

Cappuccino din Nicaragua La Esperanza (RightSide)
Cea mai buna Nicaragua pe care am gustat-o. Minunata si in espresso
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
De ce bei asa multe latte-uri?

Reply
Beau in weekend, in timpul saptamanii foarte rar
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain/Hario Neo + Timemore Sculptor 078, Bookoo Ultra scale
Travel: Orea V3 MKII/Orea V3 mini/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(31-12-2017, 10:58)mmariusc Wrote: Din experienta mea (limitata), Gardelli mi se pare suuuper ok pentru metode alternative. Pe espresso am avut probleme similare semnalate de un coleg de forum cu o cafea de la BOB, adica solubilitate foarte mica (eu am avut Kenia Ndimaini de la Gardelli, avea cca 2 saptamani de la prajire). Ultimele grame le-am baut la V60 si a fost cu totul alta mancare de peste. Just my two cents here Smile

+1. Poti scoate ceva ok pe espresso cu putine ajustari, dar e clar ca nu e ideala pt. acest tip de preparare. Se simte subdezvoltarea, cu aciditatea specifica. Insa pe brew e excelenta, cred ca cel mai ok din ce am baut.
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
(01-01-2018, 01:39)Denis Wrote: [emoji3] bau[Image: 666213d3b9d196a6b4add6de05b1b9c6.jpg][Image: eb942f0ad0df9afed3641492999759d2.jpg]

La multi ani!
Frumos arata:)
Ce afi folosit... ce cafea?

Reply
Multumesc, este o guatemala prajita de mine.

Reply
(02-01-2018, 00:39)Denis Wrote: Multumesc, este o guatemala prajita de mine.

Excepțional!

Reply
... si un ciulin de Baragan ... :D  , ( restrictia la alcool se mentine pana la revenirea totala ... :D )

[Image: VrFKevs.jpg]

Reply
Square mile [Image: D4tm2uz.jpg] si right side heleannas secret 1[Image: B9GYNFx.jpg] am gasit aici in piata in valencia

Reply
(02-01-2018, 12:35)mihai123 Wrote:  am gasit aici in piata in valencia
Deci ai găsit Retrogusto până la urmă. Cum a fost cafeaua?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Ultimul shot de Nicaragua La Esperanza

[Image: cd2b69937ceec53281c7b9e10292cbb0.jpg]

Reply
Da, multumesc pentru recomandare.
cafeaua buna, laptele facut cam mult avea gust de lipit :) una peste alta bun si dupa atata abstinenta a picat la fix.
hellen s secret cum il preparati? Espresso sau alternative?

Reply
Espresso

Reply
Yume Peru El Mango, ultimul shot.

ex Lelit PL62X
ex. Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100

Reply
... si ultimele boabe de Hartmann by Gardelli , iar in opinia mea ... de departe cea mai reusita de la ei ... Cool

[Image: ru5vvnt.jpg]

Reply
incepem anul bine
[Image: LfWuUJt.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
...Aha , ... deci l-ai prins pana la urma ... :D  ...

Reply
(27-12-2017, 11:15)dev Wrote: Ar trebui sa faci un topic separat unde sa faci si cate o recenzie scurta la fiecare sortiement pentru a veni in ajutorul celor mai putin initiati in cafeaua italiana.

Aici subscriu si eu. As sorbi cu mare placere astfel de reviewuri :57:
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)