Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(08-01-2018, 13:08)maki Wrote: p.s. e bine sa ai un wishlist pe amazon, in care bagi cate ceva ce ai vrea sa primeste de zile de nastere/sarbatori. noi asa facem intre prieteni si atunci toti sunt bucurosi cand primesc ceva ce au vrut )

Felicitari pentru prieteni de nota 10! Exclamation
--Only God Can Judge Me--

Reply
[Image: FrHM9et.jpg]Cu un pic de forta langa :)) remy martin vsop merge cel mai bine langa cafea
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
(08-01-2018, 18:43)MyR Wrote:
(08-01-2018, 13:08)maki Wrote: p.s. e bine sa ai un wishlist pe amazon, in care bagi cate ceva ce ai vrea sa primeste de zile de nastere/sarbatori. noi asa facem intre prieteni si atunci toti sunt bucurosi cand primesc ceva ce au vrut )

Felicitari pentru prieteni de nota 10! Exclamation

mersi!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Cafeluta a la Maroc !
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 

Reply
[Image: rRtfp7F.jpg] Indonezia 60% cu Brazilia Santos 40%
Mazzer mini electronic A, La Pavoni Profesional.Imi prajesc cafeaua cu un pistol Dewalt d26414 si imi iese mai bine cafeaua prajita ca unor prajitori.

Reply
... Vergnano si Baba ... Cool  ...

[Image: KNc31o6.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
M-ati innebunit cu miscelele astea si n-am mai rezistat, am pus de o comanda: Tre Forze, Sant Eustachio, Caffe New York si Salimbene. Vedem ce o iesi  :D La italience merge cu sita de 20g sau mai repede cu 14g?

@Levo ... no Rhum Rolleyes ?
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Unde-unde ai comandat? [emoji846]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
eu trag acum Passalacqua Harem din 17g, doar ca dintr'o sita care cere o rasnire mai grosiera decat VST.

de unde ai comandat?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(09-01-2018, 18:25)mmariusc Wrote: @Levo ... no Rhum Rolleyes ?

... Nope ... Cool  ( ... cel putin dupa pranz , mai plec cu masina ) , insa dimineatza la prima ora , neaparat ... pentru buna dispozitie ... :D  ... ) ... iar la italience poti pune o sita mai mare , pentru ca de regula intra mai putina cafea decat capacitatea nominala a sitei ( de ex. in IMS B70 2T H26,5 M la mine merg cca. 19 gr. din cele italiene , fata de alte cafele ... 21 - 22 gr. ...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(09-01-2018, 18:25)mmariusc Wrote: M-ati innebunit cu miscelele astea si n-am mai rezistat, am pus de o comanda: Tre Forze, Sant Eustachio, Caffe New York si Salimbene. Vedem ce o iesi  :D La italience merge cu sita de 20g sau mai repede cu 14g?

@Levo ... no Rhum Rolleyes ?

Unde in sita VST de 18g folosesc aceeasi cantitate de cafea “de specialitate”, in cazul Passalacqua imi intra doar 15g.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Baba+Rhum=Love  :D

Am comandat de aici.
Ma tenta rau si Passalacqua Harem, dar 1kg e prea mult pentru teste. Voiam gramaj de 250, si oarecum similar (mix de arabica 95% + 5% Jamaica BM) am gasit de la Caffe New York.
Deci e ok si cu site mai mari, good to know. Cool 
In alta ordine de idei, i-am rugat sa trimita pe cat posibil cutii din loturi cat mai "proaspete" si mi-au confirmat ca au receptionat doleanta, iar maine vor expedia comanda. Sa vedem ce primesc, poate ajunge pana la sfarsitul saptamanii :105:
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
(09-01-2018, 18:35)vladdooo Wrote: Unde-unde ai comandat? [emoji846]

... Pai ... la sursa ... Cool ... la signore Lello Rocchetti ...

[Image: rUU9fJV.jpg]

... ca tot nu v-a placut voua , ca da rasol la espresso ... :D  ... https://it-it.facebook.com/CaffeGambrinu...339085626/

Reply
Buna ideea cu stickerele aste, mi ar placea sa o vad si la ai nostri [Image: QwMBGl6.jpg]

Reply
Levo eu nu inteleg de ce strici cafele asa de bune, cu crema/frisca/scortisoara/miere/ zahar brun, si alte porcarioare din astea....

Inteleg ca nu poti contesta placerile unei persoane, insa sa consumi cafea de la Tim cu frisca si scortisoara, mi se pare de-a dreptul gretos. Omul ala se chinuie sa scoata produse de top, care merita sa fie consumate pur si simplu. Este ca si cum ai manca icre de sturion, cu varza murata.

Reply
(09-01-2018, 20:24)Denis Wrote: Levo eu nu inteleg de ce strici cafele asa de bune, cu crema/frisca/scortisoara/miere/ zahar brun, si alte porcarioare din astea....

... Ai si tu dreptate in ce spui , nu contest ... insa stii , eu le probez deja in varianta simpla , in momentul cand trag shot -ul ... ( nu se vede in poza ca-l dau pe gat imediat , doar asa ... ca sa apreciez gustul in versiunea de baza /  in sample ) ... dar apoi ... :D  ... imi vin idei si ma mai incurajaza si nevasta ... si ce sa fac , cedez tentatiei  ... :D  ...

Reply
eu acum beau gheisha cu lapte. si pot sa beau si cu compot de prune, ca tot eu decid cum sa-mi beau cafeaua :D

Reply
... Insa , din ce scrii ... de ex. crema = NU , frisca = NU , zahar brun = doar la musafiri care doresc neaparat , eu pun pe masa , cine doreste se autoserveste ... , miere = DA , la nevasta si uneori si eu ( depinde de cafea ! ) , scortisoara = DA ( obligatoriu , ne place oricum ) , lapte texturat spuma uscata = DA , lapte frothat = DA , Cointreau = DA ( dimineatza obligatoriu ) ... iar altceva ... mai nimic ... ce mai pun eu asa , pe farfurioara langa ... Cool ... niste optionale ...

Reply
funny fact: poate dl Levo isi imbunatateste cointreaul cu niste cafea :)) 
Oricum pentru cine foloseste des un lucru fie el si scortisoara crede-ma ca la un momentdat se obisnuieste cu gustul si nu il mai sesizeaza,astfel ajungi sa simti gustul cafelei aproape la fel de mult chiar si intro combinatie de lapte alcool condimente.

Eu trag 3-4 duble pe zi... ma plictisesc si de o cafea buna daca o servesc de atatea ori pe zi.
Noroc cu HX-ul  ca nu imi iese mereu mereu la fel,
oricum ai bea-o o cafea buna e tot buna si una proasta e proasta si in blatul de la tort :))

Reply
Nu este vorba de bun sau prost, e vorba ca adaugand ceva in cafea, i se altereaza gustul. Notele subtile, complexitatea, sunt diminuate. Sunt multe de vorbit si gustat, adaugand scortisoara, sau lapte frotat, sau alte chestii dulci, alterezi total gustul.

Daca imi pui un varf de lingurita de zahar in cafea, sau miere, il simt instant. La deschiderea Claro, mi-au dat lapte uht la latte, le-am zis in secunda 1. (am luat mai multe bauturi).

Reply
Eu unul nu mai pun zahar nici macar cand ajung sa beau cate o pseudocafea prin barurile clasice romanesti...
asta tot pentru ca sunt obisnuit sa beau fara zahar. (cu zahar mi se pare nebaubile)
La fel patesc si cei care sunt obisnuiti sa puna zahar in cafelele clasice romanesti in momentul in care le dai sa guste un espresso reusit si le ceri sa nu isi puna zahar.

Reply
... Nush' ce sa zic , la mine conteaza cel mai mult dispozitia ... nu beau cafeaua mereu la fel , dimineatza Cointreaul are el zahar in compozitie si cu laptele ... chiar nu mai trebuie zahar , la pranz ... daca este napoletana este dulce nativ , doar daca este monorigine sau de specialitate ... conteaza si cat de acida este ... depinde si de ce mai beau , mananc pe aici ... ca nu se potriveste , oricand si oricum ... nu servesc desert dupa cafea sau la o distantza in timp de min. 2 h ... altfel nu-mi prea merge ... etc. ... am si eu niste preferintze .

Reply
Eu pun intotdeuna o lingurita rasa de zahar.E vorba de o lingura foarte mica,cam jumatate din cele obisnuite sau ba chiar mai mica daca ma gândesc bine.O cantitate mica de zahar ,pentru mine potenteaza gustul nu il strica.Dar ,asta e o chestie subiectiva evident.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
[Image: 5CqpTd.jpg]
cafe bombon pe baza de [nu aruncati cu pietre] rioba brazilia prajita in 19.11.17.
Stone Espresso Mine, Lelit PL72

Reply
[Image: NU9OqgU.jpg]Hmmm delicios, 
felicitari yume pentru profesionalism

Reply
[Image: R4jqRQS.jpg]

... Buimac ... la propriu ...  Dodgy  ...

Reply
Ce cafea?

Reply
(10-01-2018, 11:26)cataony Wrote: [Image: 5CqpTd.jpg]
cafe bombon pe baza de [nu aruncati cu pietre] rioba brazilia prajita in 19.11.17.

Salut,
Ce lapte condensat ai folosit?
Ms
Bezzera Magica S MN |Mazzer Super Jolly| DK-30

Reply
Panama Volcan
[Image: MGl6wsF.jpg]

Reply
[Image: aFOs54G.jpg]Oare de ce se face desprindere[Image: fqMmqsA.jpg]a asta de pe peretele sitei ?
Poate prea putina cafea in sita ims 26,5 16 gr in

Reply

Forum Jump:

Browsing: 29 Guest(s)