Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Passalacqua Harem.

[Image: Gnik47R.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(07-01-2018, 11:42)CatalinH Wrote: El Salvador,Finca Santa Maria,Balsamo-Quezaltepec
Burbon,spalat
Prajitoria CO-FI Factory
20.6g in 56.4out,la 93C,timp efectiv de curgere 34s
Reteta inspirata de barista de la CO-FI: ramapa 0.3bari 7 s,rampa 3-8.5 9s,8,5 bari 8s, la final 12.4 ml descrescator catre 3bari
Cirese,migdale,caramel[emoji39]
Multumesc pentru pont Bemihai :77:

Am baut si eu o Costa Rica ieri de la COFI, foarte interesanta si de mare potential. Eu am avut de multe ori surpriza placuta sa extrag acasa pe cafelele lor arome mult mai pe gustul meu decat ce am baut la ei in shop, dar asta e pur si simplu legat de cum extragi si ce vrei sa scoti de la cafea. Ei au o filozofie aparte, profileaza manual fiecare shot, folosesc aceeasi rasnita pentru multe origini, e diferit.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Mihai, cappuccino a iesit frumos, dar fotografia este dementiala.....la cat mai multe posturi!
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
Neata.[Image: X2fWDTz.jpg]
Bezzera Magica S MN |Mazzer Super Jolly| DK-30

Reply
Guatemala cum n-am mai baut niciodata, dulce, wow.

[Image: SjfDA64.jpg]

Reply
(13-01-2018, 10:35)Denis Wrote: Guatemala cum n-am mai baut niciodata, dulce, wow.

[Image: SjfDA64.jpg]

Buna Denis!
Ce Guatemala este?

Reply
Guatemala Coban, prajita pe 6 ianuarie.

[Image: oK7FvqQ.jpg]

Reply
El salvador - yume[Image: XHIb8ES.jpg]

Apropo denis, a doua extractie facuta a stat 15 secunde fix in 92,5 neclintit, tind sa cred ca e buna varianta cu flush wait 3 minute doar ca trebuie sa verific cat timp sa fie dupa flush sau pana la cat sa fac flush ul ca sa pot extrage la ce temperatura vreau
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Flush and wait 2-3 minute e suficient.

Faci flush o cana de 200ml sau urmaresti pe eric si faci flush pana cand incepe sa scada temperatura, cand vezi ca incepe sa scada dupa ce a ajuns maxim, opresti si astepti 2-3 minute, timp in care prepari pucul.

Eu folosesc erik sa vad asta, sau deja fac flush intr-o cana de cafea mare, pe care o umplu.

Atentie, ca trebuie asteptat ca aparatul sa ajunga la temperatura de lucru, daca o sa faci flush and wait dupa 30-40 minute nu cred ca o sa fie suficient.

Daca vrei sa mai urci putin temperatura (la un 93.5) cresti presiunea in boilerul de steam.

Reply
eu il folosesc mereu dupa o ora, la 91 as fi vrut sa extrag acest el salvador prajit 2/3 linii.
in metoda mea flush and go extrag foarte usor intre 91,5 si 90,5..

Reply
'napoi pe topic;
[Image: pI2EM69.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Intre timp[Image: rxzT5e5.jpg]: 42 gr de burtukaana

Reply
Panama Geisha:
Cu acelasi program, doua profile:
- prajire city, evacuare pe ultimile pocnete de FC, la 201-202 gc in boabe, gustul cafelei a fost acid, greu de echilibrat si dificil de adus in zona placuta pentru baut
 am utilizat extractii la 6,5 barr, sita vst si temperatura de 94 gc pentru un gust fara aciditate in exces, echilibrat cu tonuri de alune si nuci
- prajire full city, evacuare dupa incetarea completa a FC, la 206-207 ( 12 sec pt 1 gc, adica un plus de 48-50 de sec fata de primul profil), gustul extractiei foarte echilibrat, aromele s-au clarificat  (vanilie, strugure Hamburg) cu cacao si ciocolata.
extractii la 9 barr, 91 gc site ims. 
aceleasi 18 grame, timp total max 30 de sec, 4 sec de preinfuzie si 45 grame lichid.

La Peru, profile de prajire cu alte temperaturi dar aceleasi observatii: prajire prea light nu, mai profunda da!

O extractie din sarja 2:

[Image: 4e6omDN.jpg]

[Image: qGpT7PL.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
puneti si cate un cappuccino sa nu fiti char offtopic, oricum interesante discutii, chiar daca s-a mai scris......ambitia si meseria au iesit la suprafata.
O Burundi dulce rau....
Bezzera Magica, Quamar Q13E/75mm.

Reply
Discutiile despre HX le-am mutat aici
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Columbia Geisha de la Claro, bestie!
[attachment=6153]
ex Lelit PL62X
ex. Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100

Reply
[Image: DLrfUNX.jpg]

Reply
Columbia Supremo-dulce, caramel,fără aciditate, asa cu îmi place mie mai dark prajita cu această "scula" [Image: BkABFZP.jpg][Image: 7tJWqPx.jpg][Image: 4eKRqsB.jpg]
Mazzer mini electronic A, La Pavoni Profesional.Imi prajesc cafeaua cu un pistol Dewalt d26414 si imi iese mai bine cafeaua prajita ca unor prajitori.

Reply
Cool Atentie la modelele astea de prajitoare, trebuie sa-i faci o evacuare a fumului in faza 3, altfel o sa ai putin gust de afumat/ars in cafea.

Mi-am dat seama dupa ce a venit cineva la mine si mi-a atras atentie ca e afumata cafeaua, eu "asa" eram obisnuit cu ea.

Reply
Nu stiu cu se face evacuarea fumului la alte aparate, dar la acesta se face evacuarea prin grilajul de sus si la ce turatie are ventilatorul nu ramane fum deloc. Scuze de off-topic ![Image: S2xZskO.jpg]
Mazzer mini electronic A, La Pavoni Profesional.Imi prajesc cafeaua cu un pistol Dewalt d26414 si imi iese mai bine cafeaua prajita ca unor prajitori.

Reply
Roxelana Forte - Florescu

Pacat ca nu prea sunt alternative pt cafeaua din Yemen - o cafea deosebita

[Image: 1bb781451d03a24ee74516351ccc610c.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
[Image: gjSBEMU.jpg]

Reply
[Image: yzI990h.jpg]

Veche poza, cafeaua era proaspat rasnita, si prajita.

Reply
Etiopia Worka Sakaro, de la Yume. dulce si gustoasa!

[Image: jxsBFaN.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Guji de la Buimac. Dulce, f putin acida, buna Smile

[Image: XzXwfo6.jpg]
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Yobani Ramos[Image: 598b2d68f7c158b4d60f58feca5a28fe.jpg][Image: bb3251bf7ddc53cec483b15f86375dfd.jpg]

Reply
(18-01-2018, 12:32)CatalinH Wrote: Yobani

am recitit de doua ori. ca in rusa e o injuratura mare de tot))

Reply
Smile
Nu stiu o boaba de rusa... :D
Daca am scos o perla e fara intentie Angel
Asa se numeste doamna fermier...poate stie ceva rusa cel ce a numit-o Smile

Reply
:D

azi asa!

[Image: LDcB9bS.jpg]

Reply
De-o fi spumă, de-o fi cremă ... bucuroși le-om bea pe toate ...

ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 29 Guest(s)