Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

... :D :D :D  ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(24-11-2017, 18:16)Răducanu Wrote: @maki Daca e s-o luam asa, pe o gaggia clasic...parca, imi iesise mai bine crema de lapte :)))

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

eu demult astept de la tine niste filmulete cu how-to :)
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
@Raducanu
LINK

Creatiile tale? :p
--Only God Can Judge Me--

Reply
@MyR E posibil sa fi ajuns involuntar prin arhiva personala, am peste 6mii numai anul asta :)
Una de noapte buna :)[Image: 48yY1VU.jpg]

Reply
(25-11-2017, 01:36)Răducanu Wrote: Una de noapte buna Smile

... E ceva, ... dar cam rubensiana pentru gustul meu... Cool ... ( risc sa am un cosmar ... :D  ...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Am desfăcut Honduras-ul de la Right Side. Bună dom'le...incomparabilă cu acea Etiopia tot de la ei. Fără pic de amareala, doar dulceață si lime. Doar un iz  ușor de iarbă ma face sa nu-i dau nota 9.
[Image: lDtpeux.jpg][Image: kKDUeaY.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
ethiopia kerchanshe. extraordinar de floarala!

[Image: 835wlYY.jpg]
[Image: 39iR32C.jpg]

[Image: rNPWm6k.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Flat white si cappucino la BOB

[Image: 12e5e637174d56e37c0562f17c962ad8.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Etiopia sidamo cumparata din Kaufland, eu zic sa-i dati o sansa. Prajire 3 buline din 6.

Dulce si caramel pe final, aciditate de etiopia.

[Image: 2kXFyP6.jpg][Image: d8Rx29a.jpg]

Reply
Ethiopia Sidamo Esquisit (Kaufland) este prima cafea vending care m-a impresionat. Costa Rica tot de la ei este superba chiar daca ciocolatie este delicioasa in latte. Astazi sunt la munte si nu mi-am luat cafeaua cu mine deci am dat o fuga in Mega si am luat o Mehmet Efendi, turceasca. Este o alta cafea buna, puternic aromata, prajita light, rasnita exact cum trebuie pentru espresso fara sita presurizata. Nu discut aici despre aromele pierdute la cafeaua rasnita, vorbesc despre rezultatul din ceasca obtinut cu un expresor DeLonghi Treviso fara sita presurizata cu o cafea turceasca rasnita fin, proaspat deschisa.
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
@denis:
Caramel si in culoare. Delicios
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
se vorbește ca se deschide in 2018 și la noi, in premiera, un Kaufland. vedem, poate bin și cu cafea))

Reply
Ethiopia Guji Hangadhi PJ

New entry in topul personal [emoji3]

[Image: 8d353232e4a6b5c2f695e595809776af.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Eu acum o beau la Coftale. E buna, se simte florile si fructele, fermentate, afine, mure dar e amara pe final, mai iau una cu preinfuzie mai scurta si temp mai joasa.

Reply
A mea nu e amara pe final: materia prima e buna, la manopera trebuie lucrat [emoji3]

Reply
E de la altceva, nu de la cafea.

Oricum, o cafea foarte buna, putin cam dark pt gusturile mele, sa zicem ca prefer altfel de fructe, nu afine. Imi plac mai mult piersicile, caisele, capsuni, pepene galben, mango.

Dupa prima gura stii ca e o cafea procesata natural. Problema este ca pe final, ai un mic gust de cacao, pe care il percep amar. Am testat cafele la care aftertaste-ul era de caramel, nu de cacao, sau de dulce. Cacao este dulce, dar in acelasi timp si amara.

La o temperatura mai joasa si o preinfuzie mai scurta (ca asa am cerut, ca sa nu umble la rasnita) cafeaua a pierdut din corp, aromele au fost estompate, aciditatea a crescut, a devenit usor acra, insa nu derajant, ca si cum ai turna 2 picaturi de zeama de lamaie.

Per total, reteta lor a fost mai buna, decat a doua extractie in care mi-am bagat eu indirect labutele.

Rau bun, prea subiectiv.

Daca cineva bea lapte fiert afumat de mic, iar cand ajunge la maturitate incearca lapte fiert neafumat, o sa spuna ca laptele afumat este divin, iar cel fiert normal este rau la gust.

Si cu cafeaua, de multe ori ma abtin sa fac afirmatii, si inteleg de ce postarile unora de aici sunt foarte cenzurate, foarte plain, nu merg in nici o directie, nu fac nici o sugestie, deoarece sunt subiective. Intr-un fel e bine, dar si rau, pentru ca daca nu ai indrumare, recenzie, si informatie nu poti sa progresezi, nu poti sa alegi.

Nu pot sa iau de bun tot ce citesc si nici nu vreau sa incerc tot ca sa dau eu cu capul de perete de fiecare data sa descopar ce-mi place si ce nu, insa macar am niste termeni de comparatie, niste date, care nu aveam cum sa le aflu altfel, decat transmise de altii, si incercate de mine. Nu tot una sa incerci de capul tau, sau sa fii indrumat de cineva care a incercat deja.

Imi este foarte greu sa accept parerile in contradictie cu ale mele pe moment, insa dupa ce trece un timp imi reamintesc ca suntem diferiti. Cateodata as vrea sa existe mai multe discutii in contradictoriu, care sa nu duca la certuri neaparat, ci la informatii constructive, din ele sa rezulte idei care sa duca la progres.

Reply
(26-11-2017, 10:36)Denis Wrote: Etiopia sidamo cumparata din Kaufland, eu zic sa-i dati o sansa. Prajire 3 buline din 6.

Dulce si caramel pe final, aciditate de etiopia.

Arata bine in ceasca. M ai facut curios 
Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply
[Image: tJK5Etv.jpg]Dupa un weekend fara cafea, ajuns acasa: o marmora

Reply
... Revenind la oile mele... Cool  ...

[Image: t0c3NSg.jpg]

Reply
[Image: Fr9cyJt.jpg]

Reply
[Image: WQFxITd.jpg]

Reply
Nu stiu Maki ce te impresioneaza mai tare portafiltrul Marzocco sau caliatea macinaturii din sita?
Produsul final ,inteleg a fost asa de bun incat nu ai mai avut timp sa il fotografiezi Smile

Reply
@CatalinH ultimele 18.25g dintrun blend ucrainean din 7 soirui de arabica, care tare mi'a placut. decis sa'l memorez in asa mod :D

Reply
Desi poate ii fac reclama lui Ionut de la 2 Min cu cafeaua Right Side, sunt inca mega incantat de ea. Cu lapte e de departe cea mai buna varianta gustata ever. Fara lapte are un range mare de extractie, cu conditia sa te limitezi la mici ajustari de doza ( 0.5 grame +- in experienta mea cu ea). Aici am avut extractii f bune pe 17 grame 34 out, 91.5 grade ( 92 reale in extractie)[Image: zyVS1is.jpg][Image: BPRI3ai.jpg][Image: mbaoiXx.jpg]
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Aceeași Helena. Un corp dens ei cremos, nespecific unei Etiopiene. Ce nu reușesc eu este să-i identific separat aromele. Am mers de la 96 de grade, la 90, acum la 93. De la rație de 1.9, la 2.5. timpi de extracție între 26 și 29 sec.
Imediat după înghițire, pe partea din spate a limbii, unde în general percepem bitterul, rămâne un puternic gust de vin sec roșu, extrem de aromat, astringent, complex, și totuși nu pot numii nici măcar o aroma.
[Image: OqfrKfO.jpg][Image: l0agwUg.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Un shot cu kenya nyeri[Image: qmjFVpP.jpg]

Reply
(28-11-2017, 20:31)Damian The Man Wrote: Aceeași Helena. Un corp dens ei cremos, nespecific unei Etiopiene. Ce nu reușesc eu este să-i identific separat aromele. Am mers de la 96 de grade, la 90, acum la 93. De la rație de 1.9, la 2.5. timpi de extracție între 26 și 29 sec.
Imediat după înghițire, pe partea din spate a limbii, unde în general percepem bitterul, rămâne un puternic gust de vin sec roșu, extrem de aromat, astringent, complex, și totuși nu pot numii nici măcar o aroma.

Acum intelegi de ce nu mi-a placut mie :))
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
încet încet îl ajung pe Răducanu, cum văd!

[Image: OVsLx7A.jpg]

Reply
singurul lucru pe care il vezi clar de dimineata e ceasca de cafea.
Flat Honduras Mercala - 16/35 in 22 sec

[Image: wOekmZw.jpg]
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
(29-11-2017, 08:45)cosmin_mac Wrote: singurul lucru pe care il vezi clar de dimineata e ceasca de cafea.
Flat Honduras Mercala - 16/35 in 22 sec

frumoasa masina, bun si latte art ul :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply

Forum Jump:

Browsing: 9 Guest(s)