Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Villa Galicia Salvador. Nu e acea cafea de care sa mă îndrăgostesc, dar merita incercata. Mult mai potrivită cu lapte după părerea mea.
Nu ma impac in schimb cu Panama Volcan . Rezultate f bune în preparări alternative, dar espresso e departe de ceea ce caut eu. Dacă a mai experimentat cineva cu ea sunt curios de feedback. [Image: OCNFn00.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
(29-09-2017, 12:33)Răducanu Wrote: Brazilia mogiana de la colegul
@mladin_daniel :D[Image: QvAKMqO.jpg]

Mega L-ai c. Aviz haterilor!  Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
...Mda...trebuie sa fac o descindere si pe la Claro ... Cool ...nu se mai poate in felul asta... Tongue ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(29-09-2017, 13:29)baloozzy Wrote: Mega L-ai c. Aviz haterilor!  Tongue

Da, le are cu Photoshopul! :aq:
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
/ban

Reply
[Image: 1yREPgt.jpg]

Reply
@Denis, iar ai fiert laptele..  Dodgy

Reply
Stiu ca nu e aplicabil si ca nu e corect sa intreb, dar la cele mai  acide nu ma pricep desi intentionez:

o reteta pentru kenya oreti?  pe la ce variabila a ti echilibrat o?  g in/out grade celsius si secunde

stiu ca nu exista general valabile dar as vrea sa stiu de unde sa incep cu ea.
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Brazilia Santos de la Ecuator Cafe si un pic de sirop de ciocolata.[Image: 5JNeAVo][Image: 5JNeAVo]

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Costa Rica Finca Dona Ileana, Dabov, Sofia BG[Image: dUbsNfi.jpg]

Reply
@ Răducanu

-  Sa o bei cu paiul , sa nu se strice desenul... :D Tongue ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
@Levo am baut-o, nu s-a stricat, data viitoare fac poza..ramane pe fundul cestii ... si dupa spalare, pe fundul chiuvetei ?
:D
[/quote]

Reply
Prajeste mai bine decat Andrei? [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Secret Ethiopian bomb! Coffee bomb, naturally :D  Heleanna's Secret II by Right Side Coffee.

Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Prima dată neagră .. 

[Image: 22256429_1203351916432036_20287024371915...e=5A3EEA2B]

și după - desert Smile
[Image: 22219595_1203351923098702_78722882513637...e=5A4220A7]

Reply
...Inca o incercare reusita... :D ...combinatie echilibrata intre pacas , bourbon si caturra intr-o proportie necunoscuta mie , dar cu un rezultat excelent in ceasca ( ...cred ca si pe gustul majoritatii...) , are din toate cate putin , fara a creea confuzie si nici " nu sare in ochi " la gust , insa fiind mai light prajita , are o aciditate placuta spre fresh , destul de lejera....

[Image: gKkbQCL]
[img][Image: 2Ym9jqH.jpg][/img]

[img][Image: gKkbQCL.jpg][/img]

Reply
No, ati pus-o. Am invatat sa frotez laptele si sa torn bine, problema este ca dupa ce torn frumos legat rosetta, in momentul de final cand trebuie sa trasez linia de mijloc, imi duce la fund toata forma frumoasa de la suprafata si iese o frunza subtire in loc de una cu petalele groase.

Torn ondulat dintr-o singura miscare fara sa ma mai opresc, totul iese perfect pana la linia de final.

Se intampla si in video-ul asta face aceasi greseala ca si mine, eventual pot incepe cu torn rosetta si sa il combin cu tulip dupa care sa torn linia?

https://www.youtube.com/watch?v=ZIPyN-Hsb7g

Aici la inceput toarna gresit linia de final, exact ce patesc eu.

Reply
No , n-am pus-o ...ca la mine oricum nu iese , ( ...sa incerci numai , sa torni intr-o cafea care are adaugat  35 ml alcool 40% si 1/2 lingurita scortisoara ...) sa vezi cum fierbe laptele a doua oara... :D :D ...
          Nu dispera , se va rezolva de la sine miscarea , trebuie ridicata lattiera mai sus la linia finala...trebuie turnat ( subtire... Cool ...)

Reply
@Denis cand tai, taie mai rapid si cu "fir" mai subtire, cum spune @Levo, cu latiera mai ridicata...faci un unghi de 90° 
hai, fir intins :D

Reply
Nu merge, sunt impiedicat la maini.

Guatemala prajita miercuri, mai are nevoie de timp, crema foarte multa,
aciditate scazuta, are putin iz de fruct:

[Image: VudPP8E.jpg]

Reply
Ethiopian Yirgacheffes

[Image: lVhnJfs.jpg]
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
@Denis : "... Nu merge, sunt impiedicat la maini. ..."

- Ba merge , dar nu k la Raducanu... :D ...si uite de ce cred eu ca nu  : - eu fac cate o cafea desenata pe zi , dimineata  , ( la pranz numai 2 espresso shot )  , ...herr Raducanu in schimb , executa minim 30 / zi , iar intr-o luna , diferenta este  - de 30 eu / 900 Raducanu ...pe an 360 eu / 10800 Raducanu...acum , ghici cu cati ani este inaintea mea Raducanu ? -  in conditia in care eu fac desene doar de 1 un an... :D ...si Raducanu...eheee...( asta presupunand ca am lucra identic la fel - ceea ce este imposibil , pentru ca el mai are si simt artistic  , la care eu sunt un antitalent... :D ...) , diferenta este fix de 1: 30 , adica exercitiul facut de mine intr-un an , la Raducanu inseamna 30 ani in avans...fata de mine.
          Daca presupunem ca herr Raducanu , ar fi fratele nostru traind cu el in casa si ne-ar arata zilnic cum face , tot nu ar putea sa ne suplineasca lipsa de exercitiu ( coordonare minte  / muschi articulatie ) ...cu toata bunavointa lui.
          In consecinta ...am vrut sa fac o rosetta mult mai fumoasa , insa a trebuit sa o inchid repede , pentru ca se umpluse ceasca...deci probabilitatea de a face un desen bun este direct proportional cu exercitiul efectuat ( cateodata imi iese si mai bine ...de cele mai multe ori nu ) , pe cand la Raducanu este invers  - probabilitatea de a gresi un desen este invers proportionala , cu exercitiul  / experienta acumulata...acum... rationamentul poate fi gresit , insa are si un sambure de adevar...as zice eu... Cool ...

[Image: N6rnpx9.jpg]

[Image: NzkvC2q.jpg]

...Cafeaua...Solberg / La Coipa...buna rau ... :D ...

Reply
[Image: h6VIce5.jpg]E un soi de blend facut de mine din Etiopia si Guatemala, in proportii egale. Cafeaua e de la un prajitor local dar e cam intens prajita. Am scazut temperatura de extractie la 91 gr. C, folosind 20 g. boabe si rezultand 38 g. lichid, in 35 sec.
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
Salutare!

Gianyar coffee plantation Bali

[Image: 7a9607af338bbf947a5c692809b73b34.jpg]

Au si Kopi Luwak dar m-am ferit pt ca nu sunt de acord cu metodele lor.

Seniman coffee studio Ubud

Se lauda ca ei au introdus conceptul de specialty coffee in Bali

[Image: e67226be2a7da1f4df0e311f2c946650.jpg]
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
Sarkis sweet la 93gr si 26 sec

Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply
Herr Levo, jos palaria! In continuare sustin sa l banam pe Raducanu pana nu ne invata si pe noi...ne mai si duce cu zaharelul.

Frumos Alex! Daca as mai fi mancat dulciuri, o taiam spre frigider acum...

Reply
@Levo, partial adevarat...discutabil
CAPPUCCINO panama volcan baru  :linux: [Image: AJfV3df.jpg]

Reply
O zi proasta?

Reply
@razclud deloc. Probabil te asteptai la mai mult :))Am specificat ca e doar cappuccino. :))) Nu prea ies desene in cappuccino daca e preparat corect. ;)

Reply
iesea ceva cu etching - puteai sa faci fantoma casper acolo :))
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)