Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(16-09-2017, 09:48)miro Wrote: https://europeancoffeetrip.com/paris/
in functie de zona ai de unde sa alegi...

Merci Miro

Am ajuns la Hexagon Caffe.

[Image: bc2af91d9d72c6ec2d7d5555d69ace12.jpg]

[Image: ec85c4b645b60576c2ad37cfeb4d0012.jpg]

[Image: 966c7060367c5473960bf930b2048fd8.jpg]

[Image: 80779b2ccd234386df2b6da124aad24f.jpg]

[Image: abf6c21d2899107ac6efbadcf35496f9.jpg]

A mea jumatate a luat o gura din espresso si l-a lasat repede jos, a zis ca i s-au umezit ochii la cat e de acra [emoji23]

Buna tare Honduras, in cappuccino. O cafea adevarata in Paris.

Merg si la celelalte doua, multam de recomandari!

Dupa o ora de mers pe jos, Holybelly!

[Image: d22e88192199b12ea67800d64baf1904.jpg]

Reply
Omg!

Eu am fost anul trecut si am stat inauntru 10'min sa prind masa...nu era coada afara!
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
Ce se intampla dupa ce primesti consultanta de la Raducanu pt 10-15 minute?

Angel :bi: :103: Multumesc.

[Image: nyBO6FB.jpg]

Reply
Vad ca ai pile...

Reply
[Image: 7cd3655ae85075951152ed32aff3fc6c.jpg]

Coutume

Si ca sa fiu on topic:

[Image: 9a5ca5a945a98ff62ab1c303f644b834.jpg]

Reply
Etiopia rock mountain, 4 zile jumate de la prajire, mai am de rasnit mult sa ajung la hotspot, curge prea rapid.

Am redus presiunea in aparat de la 12 bar la 9.3 bar fara sa pierd garantia pe sus cu o cheie de 16, nu a fost nevoie sa desfac carcasa de inox.

Cafeaua mai trebuia lasata la degazat. Miros puternic fructat, eu am distins doar mure si afine. Intai am baut un double fara lapte, si apoi un cappuccino.

[Image: 1EfUlKG.jpg]

Reply
aeropress @ BOB

[Image: ebdc7e0cd7b223f5190c3f2e34fd8d19.jpg][Image: 889987b154bc74ec629264e0eb117fae.jpg]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
[Image: 67dbc788ceb2d120e2cb717666a09c96.png]

Asta nu am verificat [emoji28]

Maine redeschid
                                                                                   Ceado E37s | Expobar Office Leva (HX)                                                                                                                Tidaka Epico | IMS | VST | ONA OCD | Motta & Rhinowares  | Cafelat | ACME, D'Ancap & Inker  | Hario scale

Reply
De incercat Honduras de la Claro, daca vreti sa mirositi si gustati ceva iesit din comun.

Mi-a mai placut mult Kenya Ngugu de la Yume.

Nefas a fost ok, insa nu in preferintele mele.

Reply
(17-09-2017, 17:10)AlexBB Wrote: [Image: 67dbc788ceb2d120e2cb717666a09c96.png]

Asta nu am verificat [emoji28]

Maine redeschid

Ei 2 eu 0

Reply
[Image: c354fcf209c86390ff7abdf924a181a2.jpg]

Double Espresso + Cookie & Cappucino din Brazilia

[Image: a654f32d77ee7ca35e66607119707e7a.jpg]

Affogato & Double Espresso din Ethiopia

Minunate toate, ieri la BOB [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Nu ti s-a parut mai acida etiopia decat de obicei?

Reply
Acida ca orice Ethiopia [emoji846]
Mie unul mi-a placut mai mult Brazilia
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Bob avea o alta etiopie pe la inceputul saptamanii si nu era asa acida. Asta ultima e prea acida pt gusturile mele, evident.

Reply
Are o Mormora si o Duromina. Nu stiu de care am baut ieri

Reply
Mormora a fost dulce, foarte buna.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Mihai, la espresso sau la brew?

Reply
Espresso. Si doar cel facut de Paul, alte doua versiuni au fost necastigatoare.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
nu merge etiopia cu lapte, o sa o tin doar pt espresso, laptele are gust de struguri si caise.

Reply
Mormora extrasa de Paul la BoB a fost intr-devar dementiala, dupa gustul meu - echilibrata, corp excelent, dulceata naturala accentuata si nici vorba de urme de note de bitter. Dar iata ca gusturile (din fericire) difera: alti espressomani nu au fost la fel de impresionati ca mine. Extractiile au fost facute pe Slayer, cu timp de extractie ca. 40 secunde.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
noi am gustat sambata la aeropresscompetition o etiopia de la bob facuta chiar de Paul pe marzocco strada si a fost mult prea acida, chiat si pt fanii acid.

saptamana asta trec pe la bob sa incerc o etiopia pe peak si slayer.

Reply
(18-09-2017, 10:17)VladP Wrote: Mormora extrasa de Paul la BoB a fost intr-devar dementiala, dupa gustul meu - echilibrata, corp excelent, dulceata naturala accentuata si nici vorba de urme de note de bitter. Dar iata ca gusturile (din fericire) difera: alti espressomani nu au fost la fel de impresionati ca mine. Extractiile au fost facute pe Slayer, cu timp de extractie ca. 40 secunde.

Confirm si eu ca Mormora la Bob a fost excelenta, pentru gusturile mele. Din pacate am inteles ca momentan s a terminat, altfel Duromina de la targ nu m a impresionat la fel de mult, desi o cafea buna. Poate standardele cu prima au fost prea ridicate :) Oricum, la targ a fost alt aparat, alta APA ( cel mai relevant) si alta agitatie, deci greu de apreciat. 
Oricum, e clar ca Bob a adus un nivel ridicat pe orgini, sa speram ca il vor si mentine. Consistenta va fi mereu o problema pe cafele asa pretentioase, asa ca trebuie sa fim mai ingaduitori si sa ne bucuram de diversitate. 

La targ am baut la Vanfruct o Etiopia foarte buna ( prajita de la Guido) iar la Rwanda ( parca) tot de la Guido chiar nu a fost pe gustul meu. In rest n am mai apucat sa incerc desi mi as fi dorit :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Am remarcat ca multe dintre originile de la BOB sunt la fel cu cele de la Olivo: Bolivia Calama, Ethiopia Mormora, Brazilia Agua Limpa. Oare fac sourcing impreuna?

Reply
(18-09-2017, 10:48)vladdooo Wrote: Am remarcat ca multe dintre originile de la BOB sunt la fel cu cele de la Olivo: Bolivia Calama, Ethiopia Mormora, Brazilia Agua Limpa. Oare fac sourcing impreuna?

In mod cert nu fac roasting impreuna :))
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
(18-09-2017, 10:17)VladP Wrote: Mormora extrasa de Paul la BoB a fost intr-devar dementiala, dupa gustul meu - echilibrata, corp excelent, dulceata naturala accentuata si nici vorba de urme de note de bitter. Dar iata ca gusturile (din fericire) difera: alti espressomani nu au fost la fel de impresionati ca mine. Extractiile au fost facute pe Slayer, cu timp de extractie ca. 40 secunde.

Am baut ambele Etiopii ale lui Bob la ei in cafenea ambele doppio macinate pe Peak si extrase pe Slayer.
Mormora perfect echilibrata,paleta larga de arome cu predominanta zmeura/capsuna fara urma de bitter-am gustat-o in 4 ocazii si de fiecare data a fost exceptionala.
Duromina are o aciditate mai agresiva paleta de arome mai restransa predomina notele de piersica in schimb discret bitter la final.Cred ca in tentativa de a domolii aciditatea a venit acest bitter ca trade-off.Am gustat-o de 2 ori tot doppio si o gasesc pe placul meu.Nu o gasesc inferioara primei doar diferita Smile

Reply
[Image: ZkjEsZ3.jpg]Microlot 2017 El Salvador El Cipres, bourbon , macerat natural 48R , 16 gr.in - 31gr.out., 34 secunde 

O textura incredibil de mătăsoasă, un gust intens de ciocolata alba f f dulce, dar și o aciditate destul de pronuntata, (trasa pe la 95 grade!)cu toate că la caracter e trecută "f.slaba". [Image: UAEy3Pe.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
19g in, 34 out, 28"pars minuta secunda"
colombia supremo
[Image: SIZv2lH.jpg]

Reply
Mare sef, verifica-ti MP [emoji1303]

Reply
Am schimbat telefonul, nu mai fac poze bune cu asta.

Am schimbat si cafeaua, dupa mai multe partide cu etiopia, am testat vechea si clasica Columbia, nu-mi mai place...

[Image: XheLQk1.jpg]

O vedem peste 7 zile, in latte. Corp din plin, ciocolata, biter, buna cu lapte, nu-ti inspira nimic fara lapte.

Reply
...Buna dimineata , cafeaua asta ...parca s-a mai asezat putin , a mai luat ceva caramel si a mai prins corp...parca cu cat sta mai mult , cu atat se face mai buna... Smile ...cred ca ...iar a avut dreptate Liviu... Cool .

[Image: amIpRYM.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 27 Guest(s)