Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Nu inteleg de ce acei orajitori se mai chinuie sa faca un blend daca tot ard cafeaua atat de nemilos. Cumperi cea mai ieftina Brasil Sul de Minas sau Rio Minas (aceea pe care turcii o prajesc oentru ibrik si care are un damf inco fundabil de sac ud tinut in beci cu igrasie) si o arzi in batjocura.
Hai sa vorbim de chestii mai frumoase totusi [emoji3]
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Yrga de la Claro
[Image: UPDzNGQ.jpg][Image: 7FnwdiK.png]
Now: Lelit PL92T, Kinu M47
History: Lelit PL41TEM la 9 bari, sita dus IMS, sita Ascaso Precision Filter, Saeco Poemia HD8423, Prolex Mini, Tamper Cafes Richard

Reply
Deja nu mai am stare, daca raman fara espressor 1 zi turbez, stau de 2 saptamani fara si beau moka pot, cold brew, ibric, cat un espresso de la altii, insa tot n-am stare, am nevoie de aparatul meu, sa butonez.

Mi-am facut stoc de 1 kg de cafea prajita in diverse stadii - Costa Rica Tarrazu si o Columbia cu corp pt latte- poimaine vine si jucaria, si sper sa trag 20-30 shoturi sa ne imprietenim.
[Image: myPIdfl.jpg][Image: y107Qib.jpg]

Reply
Frate deenman suntem alaturi de tine. Nu mi-as putea imagina viata fara espressor.
Ai o cafenea in apropiere?
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
Odata aveai Aeropress in semnatura, facea injectii bune... :)

Reply
Senzatia e crunta oricum...eu am stat 3 sapt. fara espressor , am baut din seringa ( Aero ) E.Yrga prajita de mine acasa si rasnita apoi pe Kinu si am tarat-o dupa mine peste tot. La restaurant de 4**** , cand am comandat espresso , am fost poftit politicos sa-mi fac singur espresso in hol ...cand am iesit in hol erau 4 espressoare Jura giga , gica ..ceva de genul...cafea Julius M. - atat - si a fost nenorocire cu setarile - m-au trecut toate caldurile - rezultat , la fel ca pe vremea cand beam de la Krupps...no comment , daaar... cand am ajuns acasa si am dat o clateala scurta si am executat un espresso imbunatatit...am inceput sa vad viata  full color... Smile ...in concluzie , o asteptare contribuie uneori la o si mai buna apreciere a ceea ce facem uneori k si rutina zilnica...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(18-08-2017, 22:08)mmariusc Wrote: Brazilia Olhos d'àgua (Right Side Coffee)

Am luat si eu ieri, e foarte buna!
Dar in acelasi stil as recomanda Brazilia de la SunCoffee (la jumatate de pret)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Columbia (ca mai sus) de dimineata:
[Image: baJlHCW.jpg]
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Eclipse, constelatii si schimbari de anotimp.
A inceput sezonul aeropress.
Kenya Nyeri, reteta se publica dupa campionat :).
[Image: 2lto7A5.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Buna dimineata...nimic nou Ethiopia Yrgacheffe...dar,...am indraznit sa adaug si turmeric in lapte , cca. un varf de lingurita din prudenta si daca mai traiesc , maresc doza. Avand in vedere ca subsatanta predominant activa este curcumina E 100 , voi mai mari doza progresiv , pana la o colorare evidenta ( nu de alta , dar k sa nu ma tin de curcumana... :D ...). Impresia dupa utilizare este ca nu se simte aproape deloc in cafea  dar , o face mai silky si scote in evidenta sau intareste aroma cafelei. Beneficiile aduse sanatatii sunt mari , iar in lipsa reactiilor adverse merita folosita. Potentarea maxima a curcuminei o face piperul negru ( cca.2000% ) adica mareste de 20 ori efectul curcuminei , insa nu pot pune piper in cafea din motive evidente , insa actiune sinergica buna mai are si cu mierea , scortisoara si ghimbirul...voi reveni cu rezultate din experimente...[Image: XAbnEEu.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Felicitari Levo ca ai avut curajul sa incerci. Eu folosesc curcuma cand pregatesc curry...si aduce pe langa culoare "depth of flavour" si note pamantii si ierboase,dar la curry este procesat termic mai indelungat,la frotat laptele cateva zeci de secunde pana la 65 C. Am  si experienta curcumei in exces si nedezvoltata termic si gustul e amar ca de medicament. O sa imi iau si eu inima in dinti si o sa incerc :D
As fierbe lapte de cocos cu curcuma si din concoctia asta as adauga in lapte inainte de frotare pana schimba culoarea si de acolo...sa veem ce o iesi Confused

Reply
Primul latte, ne imprietenim.

[Image: hy2p1LU.jpg]

Reply
Sa-l stapanesti sanatos - arata bine tare ce sa zic ...Cool ..., shoturi bune vad ca ai deja , sa fii sanatos si sa te bucuri de el...satisfactie maxima iti doresc... Smile ...

Reply
1032 grame, sa-i zicem tamper facut pe fuga, urmeaza retusare, un capac de lemn, poate unul de cauciuc, vedem. Nu prea am timp liber, sa ma ocup in detaliu de ele.

Diametru 58.42 mm, intra bine in site, nu ramane absolut deloc cafea pe margine, tamparea este foarte facila tamperul fiind greu, avantajul unui tamper greu e ca face un polis foarte fain pe suprafata pucului, nu raman imperfectiuni deloc. I-am facut si un mic sanfren pe partea de tampare, ca sa nu taie/zgarie sitele.

[Image: 2cLQkYh.jpg][Image: GHN9RS3.jpg][Image: 3Op5Z5Z.jpg][Image: QbMH5YI.jpg]

Reply
Bravo, man! @deenman!  :D
Frumos latte

Reply
Multumesc, ma pun pe treaba ca am de ajuns niste oameni din urma :105:

Acu nu mai am scuze ca n-am aburi.

Reply
A bureală.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Guatemala - Los Yuc
Four Barrel Coffee, San Francisco

Prăjită pe 10.08.2017
Rasnire 18g
Extrasa in 25s
Gust dulce acrișor greu de asociat cu ceva :) [Image: c14bb5341e8f2836c26f5889761db567.jpg][Image: 35cf7a7720134cabdc1f46ebc7e6eac7.jpg][Image: 3d2bd7da1821bb3a521a322ac4d0bc64.jpg][Image: 4104f7cb6cdd3afd271668da2df3b046.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
@CatalinH

- Multumesc frumos , dar curiozitatea pentru senzatii noi e prea mare la mine si nu m-am putut abtine sa nu probez...azi am marit doza la 1/4 dintr-o lingurita , poate parea mult dar pentru mine este excelent , a scos dintr-o cafea Kona care desi era finuta , nu era chiar ce doream - in combinatii , scoate in evidenta partea jamaicana a cafelei si chiar daca nu pare , este excelenta... Smile ...[Image: 5lEHpXV.jpg]

Reply
...Buna dimineata , revin totusi cu o precizare legata de cafeaua Kona si pentru cei ce doresc o altfel de experienta , sa se gandeasca de (2) doua ori inainte sa o achizitioneze , nu este o cafea pentru toate gusturile ( parerea mea...!) , trebuie sa preferi merisoarele verzi , macrisul si salata de papadie...de fapt , ce nu-mi place la ea este retrogustul pamantos / de turba si aciditatea lasata...pentru gustul meu nu corespunde cu asteptarile. Ar merge bine dupa o noapte de chef / betie sau dupa o masa grea...este o cafea finuta dar...pas.

[Image: JsGpOPZ.jpg]

Reply
Costa Rica Tarrazu, un pic cam stropita, dar a venit imediat laptele.

[Image: vyZlyKN.jpg]

Reply
M-am ingrozit si eu la un SB dintr-un aeroport cat de arsa era cafeaua din rasnita, efectiv am crezut ca e prajita in baie de ulei la fripteuza! Noroc ca am vazut la Distecco cum se prajeste cafeaua!
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Salutare,

IN: 18gr Nicaragua - Distecco
OUT: 2 x 30ml
DURATION: 30sec
Stanga cu blitz, dreapta fara.
[Image: nwv9oq5.jpg]
Espressor: Bezzera Magica MN, Rasnita: Ceado E5P; Tamper: Custom Made 58.5mm si Lelit 58mm; Sita VST 18grame Rigidless; Distribuitor - Macaron 58.5mm; Tamper - Macaron 58.5mm; Tamp stand - Silicon + Stainless Steel; ABS Coffee Knockbox
Exes: Gaggia Evolution; Gaggia MDF.

Reply
Vom muta cuptorul de prajit cafea in noua cafenea tocmai ca sa se bucire cat mai multi clienti de privelistea oferita de boabele fierbinti ce ies spre cooling tray.
On topic: Guatemala SHB in cappuccino pe muzica de jazz. 19gr in, 40gr out, 91°C, prei fuzie 8 secunde, extractie 35 de secunde, 8 bari in portafiltru, LS Vivaldi II, 2xCDJ800 mk2 si DJM400[emoji3] [Image: 21d4955a72d23d0ee4271c102c9ae2ae.jpg][Image: 80c2ff512cb48e63a0f880ebe1cc8925.jpg]

Reply
Cafeaua mea peste 6 zile, ce-i drept arata cam bicolora.

[Image: hrBRfAp.jpg]

Reply
(26-08-2017, 20:21)stefandinescu Wrote: Vom muta cuptorul de prajit cafea in noua cafenea tocmai ca sa se bucire cat mai multi clienti de privelistea oferita de boabele fierbinti ce ies spre cooling tray.
On topic: Guatemala SHB in cappuccino pe muzica de jazz. 19gr in, 40gr out, 91°C, prei fuzie 8 secunde, extractie 35 de secunde, 8 bari in portafiltru, LS Vivaldi II
...
Espressor Vivaldi si tu pui muzica de jazz...? [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
15g-29g în 28s. E bună. Aciditate potrivită și corp destul de puternic.

Trebuie să-i mai scad un pic din corp, să las mai mult aromelor, dar e de bine.

[Image: 5cdc91f2cfec65e367b23b676921f444.jpg]
[Image: 7612a00ec5332886b5de91ab7552b210.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Am dat o tura pana la colegul  nostru Stefan=> luat ceva marfa proaspata => preparat ceva bun :D[Image: aQ0Exf7.jpg]
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Ma minunez de ce vad aici dar ma consolez cu ideea ca in curand o sa ma pot mandri cu rezultate excelente in ceasca. Deocamdata beau cafea facuta de un Frankenstein :D

Reply
(29-08-2017, 19:16)mihai123 Wrote: Am dat o tura pana la colegul  nostru Stefan=> luat ceva marfa proaspata => preparat ceva bun :D[Image: aQ0Exf7.jpg]

Felicitari , arata bine cu totul... Smile ...cred ca si gustul este pe masura , in situatia asta...cred am sa-l deranjez si eu intr-o zi pe Stefan in scop lucrativ , bineinteles k sa-mi mai schimb gustul si de ce nu , sa vad si cum mai prajesc colegii... Cool ...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 6 Guest(s)