Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

@ bcc usor incept sa iasa rezultate, cel putin consitenta cremei e reusita acum, mai trebuie la incheiatura mainii muncit..Oricum, felicitari. :)
La Pavoni, Mazzer

Reply

Etiopia Burtukaana, yumm.
culoarea deschisa e de la flash
Brewtus IV, Ceado E37S, E&B 18/20g, Concept Art 58.5mm, OCD, Acaia Lunar

Reply
ce cadere de temperatura ai avut:)
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Cea mai buna extractie de pana acum, poate un pic cam lunga, in aproximativ 45 sec au curs 36 gr de licoare :)
A fost o Ethiopia Yrga de la Milan
https://youtu.be/3cO0vlN8ht0
Now: Lelit PL92T, Kinu M47
History: Lelit PL41TEM la 9 bari, sita dus IMS, sita Ascaso Precision Filter, Saeco Poemia HD8423, Prolex Mini, Tamper Cafes Richard

Reply
[Image: 91fc37cd4f6e333d4d37028a012f8271.jpg]
Ethiopia Layo, Columbia Supremo si Guatemala SHB.
La Marzocco GB5, La Marzocco Vulcano, Eureka Mythos, La Marzocco GS3, La Spaziale Mini Vivaldi II

Reply
[Image: PoaDLVl.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Transformarea apei in cafea...[emoji3]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
... sau poate invers ... [Image: 57.gif] [Image: 57.gif]

Reply
Un cappuccino...cu Aeropress.:)
Cafeaua Ethiopia Yirgacheffe  de la Yume.

Extractia am facut-o cu Aeropress-ul. Aeropress pus normal, filtru de hartie...apoi cafea (18.1 grame) macinata pentru espresso...tampare serioasa iar apoi am pus inca un filtru de hartie. Extractia a durat 31 de sec (practic m-am lasat cu tot corpul pe Aeropress). La sfarsit mi-au iesit 45 de grame.

Laptele l-am frotat cu presa franceza. Mai jos e ceea ce mi-a iesit.
P.S.- Foarte bun la gust...surprinzator de bun.
[attachment=4563]
[attachment=4564]

Reply
Ecce Homo !

Care mai sunteti Toma pe aici ? :)

Interesant ca nu ti-a trecut filtrul de la iesire prin gaurile capacului ca la masina de tocat carne :)
Eu pun filtru metalic ca sa previn asta ;)
Si filtru de hartie peste metal pentru filtrarea efectiva, altfel ar trece fines prin gaurile mai mari ale filtrului metalic.
Nu am pus hartie peste cafea, e o idee interesanta, ca sa nu se strice patul de cafea tampata cu greu... ;)

Reply
(12-10-2016, 18:50)renatoa Wrote: Ecce Homo !

Care mai sunteti Toma pe aici ? [Image: smile.gif]

Interesant ca nu ti-a trecut filtrul de la iesire prin gaurile capacului ca la masina de tocat carne [Image: smile.gif]
Eu pun filtru metalic ca sa previn asta [Image: wink.gif]
Si filtru de hartie peste metal pentru filtrarea efectiva, altfel ar trece fines prin gaurile mai mari ale filtrului metalic.
Nu am pus hartie peste cafea, e o idee interesanta, ca sa nu se strice patul de cafea tampata cu greu... [Image: wink.gif]

Am facut in ultima saptamana peste 50 de probe...Filtru de hartie e mult mai fin decat cel de metal si am putut controla mai bine timpi de extractie.
Niciodata nu mi-a trecut filtrul prin capac.
Ce am observat din toate extraxtiile??? Ca cel mai gustos "ratio" e undeva in jurul lui 2.5. Timpi de extractie i-am jucat din granulatie. Astfel daca ma apas cu tot corpul (am 69 de kg) reusesc o extractie undeva intre 27 si 33 de secunde.

Reply
O noua incercare cu alta cafea. De data asta Rwanda Kamiro.
Aceeasi combinatie...Aeropress + Presa Franzeca.
E chiar surprinzator de bun. Nu ma asteptam... [Image: blush.gif]

[attachment=4578]

Reply
Ce s-ar putea spune despre aspectul acestei creme???
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Tiger skin.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(14-10-2016, 13:50)tapughenadie Wrote: Ce s-ar putea spune despre aspectul acestei creme???

Se întâmplă uneori. La mine e o combinație de extracții la presiune mai mare cu o anumită formă de ceașcă. Dacă folosesc altă ceașcă pe o extracție similară, nu mai iese așa.

Din ce am văzut nu are nici cea mai mică importanță în ce privește gustul. Uită-te la pozele mele de aici din thread și o să vezi că sunt destul de multe tigrate.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
balloozzy, sa stii ca acum 2 ani cand am baut prima data tiger skin-ul Hedone, asa arata lichidul. Nu stiu daca e bine sau e rau...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
De acolo vorbesc și eu. Pe la cursuri ziceau că nu ar fi bine, dar cred că era vorba de bob. Dacă se bucură cutia limbii, restul e can-can.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(14-10-2016, 13:50)tapughenadie Wrote: Ce s-ar putea spune despre aspectul acestei creme???

Mai multe.
- cafea prăjită peste mediu
- cafea blend cu robusta
- cafea ușor supraextrasa
- cafea cu gust amar, pana se duce crema
In opinia mea, o extracție reușită! :banan:
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
E vorba de un blend din doua soiuri de arabica ( cel putin asa scrie pe pachet) Intradevar prajirea se vede tare neuniforma.
Produs Tucano.
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Or fi la inceput baietii..
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
Brrrrrr
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
același Tucano Mix (doar ca prajit acu 4 zile), dat prin Hario setat "la ochi" si tampat cu tamperul de plastic care vine cu Classicul:

[Image: qoJGCko.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Asa arata...Java Blawan
Lelit PL41TEM, Lelit PL43MM

Reply
fara a face reclama, cea mai buna cafea cumparata de pana acum - Etiopia Adado Natural de la Claro
O cafea buna + un coldrex = micul dejun al campionilor  [Image: cigo.gif]

[Image: wfolMTb.jpg]
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
din 17g de boabe cata cafea ideal sa am on 30 secunde?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Exista asa ceva ?... :s Huh ideal adica... :D

Reply
vreau etalon :)

Reply
cum zice si renato, nu exista etalon, mergi pe o reteta de 2X de exemplu, sa ai in ceasca ~34-35g. si apoi vezi daca trebuie mai mult sau mai putin functie de cum iti place tie.
eu, de ex, nu extrag niciodata mai mult de 2X, de cele mai multe ori sunt sunt la 1.5X pt ca asa mi se pare cea mai buna (pt mine).
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
clar, mersi!

Reply
Depinde de gusturi, sau ceea ce accepti si astepti de la o cafea.

Am sa-ti dau un exemplu, eu beau cafea max 2x fara zahar 18.5 grame = 37 grame cafea dubla doar pt mine, fara zahar, uneori mai accept latte.

Consoarta bea doar lungita cu apa din boiler (un fel de sfert american) ii pun 50ml de apa din boiler dupa care ii pun peste 20-37 grame cafea peste, si mai foloseste si zahar. Nu exista ideal, daca vrei sa-ti standardiezi gustul atunci incearca 1:2.

In portafiltru tau intre 18.5 grame (joaca-te la rasnita pana cand intra 18.5 grame) si fa-l sa curga lent fara intrerupere in 25-30 secunde 37 grame, o curgere cu picuri intrerupta e defectuoasa si incorecta.

O prostie pe care am facut-o des a fost sa schimb cafeaua de la o luna la alta, joaca-te cu aceasi cafea pana stapanesti bine extractia, dupa care treci pe altceva.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 8 Guest(s)