Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

@andra

Scuze, nu ma pot abtine...extractia as fi oprit-o cam la sec.25 din filmuletul tau, independent de volumul din ceasca/pahar sau de ce spune timer-ul.Daca ar fi sa speculez, as zice ca ai avut ambele fenomene nedorite: sub+supraextractie.

Momentan nu folosesc cantar; merg doar pe visuals, acompaniat de timer-ul de la telefon .Cel din urma e setat la 25 sec - doar pt.orientare., iar extractia o opresc fct.de ce vad pe naked.Un pic dupa inceperea fenomenului de blondire opresc shot-ul.Asta se intampla undeva in intervalul 23-29 sec, functie de macinatura, boabe, diligenta mea in pregatirea pucului , etc.Habar n-am ce volum am in ceasca, nici nu ma intereseaza.De regula e intre 35 si 40 grame espresso din 14 gr.macinatura, deci o rata de extractie de ~40%, undeva la intersectia normale cu lungo.

Ideal ar fi un cantar sub ceasca si oprit totdeauna la aceeasi greutate sau mai repede, daca apare fenomenul de blonding.

Anyways...ca interventie rapida as folosi WDT intensiv pt.ameliorare distributie macinatura si spargere bulgari+ nutation pt.o compactizare laterala mai buna, dar facuta mild, doar din greutatea tamperului, fara apasare.

Extractii reusite!
Adi
Bezzera Strega 
Macap M7 900R
Sanremo Treviso LX
Mazzer SJ

Reply
Stiu, extractia a fost cam nereusita. Problema a fost ca încercând sa filmez n-am mai apucat sa apăs si timer-ul si nu mi-am dat seama cat timp a trecut :).

Am modificat setarea rasnitei la următoarele extracții si ce obțin acum e mai ok, dar mai am totuși de lucrat.
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
Acum la birou .
Sweet de la Sarkis .

[attachment=2251]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
[Image: 21094960ec.jpg]
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
(24-02-2015, 11:18)VladP Wrote: [Image: 21094960ec.jpg]
 Bine mai arata..

Reply
Shot-ul meu de azi :)
https://www.youtube.com/watch?v=IrCPNBW-VBY
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply
Cate un cappuccino de seara ! 

[attachment=2255]
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
[Image: d0bbc1badd8b6af9fa936763a4bbe1e9.jpg]
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
Nu am mai pus de mult poze pe aici...
Santa Matilde de la PJ + Gaggia classic cu pid și țeavă de silvia v1/2:
[Image: a6484084b4855123290547b843a3b256.jpg]

Shot-ul nu l-am pozat dar, în ciuda acidității pronunțate pe care o pun pe seama temperaturii, ca aparatul este încă în teste pentru temperatura optima, este pentru prima oara când simt un gust puternic de migdale...Pe un classic :)
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler

Reply
Azi am baut tot cate un cappuccino !
Au aratat asa :

[attachment=2259]

Reply
Photo 
[Image: 21117844wu.jpg]

11gr cafea; Brew rate: 1.6; Preinfuzie 5.4sec; Extractie 24,6sec; 32,8°C
Cafea: blend Brazilia si doua tipuri de India.
Gust: asa cum imi place, ciocolata pura, rotund, fara note acide.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Incep sa va cunosc dupa cesti! :). Frumoasa si extractia.
Felicitari pentru semnatura.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic

Reply
Ai sculele acasa , Vlad, sau intr-o cafenea?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(26-02-2015, 19:22)Lyvyoo Wrote: Ai sculele acasa , Vlad, sau intr-o cafenea?

acasa, nu am deschis inca nici o cafenea...daca aveam cafenea organizam de mult evenimente!... :)

Reply
@ VladP: ce cesti sunt astea? sau mai bine zis de unde se pot cumpara?

mersi
SanRemo OPERA, Mahlkonig K30 Vario...

Reply
(26-02-2015, 22:58)dobro_c Wrote: @ VladP: ce cesti sunt astea? sau mai bine zis de unde se pot cumpara?

mersi

Sint de la Club House, de la seful unei cafenele din Bracciano, linga Roma, dupa niste discutii de specialitate (legate de cafea, certo). La el am baut una dintre cele mai bune cafele pina acum. Canile au label "Kenon" si sint foarte groase (10mm) - excelent dar din pacate nu le-am gasit de cumparat pe net.

Vlad  ;)

Reply
http://www.casanapoli.de/accessoires/kaf...p-259.html

Daca nu e din cauza efectului optic atunci nu sunt asa de groase precum ceasca ta...
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply
(27-02-2015, 01:28)MANU Wrote: http://www.casanapoli.de/accessoires/kaf...p-259.html

Daca nu e din cauza efectului optic atunci nu sunt asa de groase precum ceasca ta...

Hmmm, nu imi dau seama de grosime, dar printul de pe ele e identic ... Huh

Reply
Un cappuccino de dimineata ! 
[attachment=2267]

Reply
(27-02-2015, 10:21)RaduCarutasu Wrote: Un cappuccino de dimineata ! 

si shot-ul aferent :
[attachment=2268]

Reply
Ma uit zilnic peste imaginile acestui thread. Mai ales de la serviciu (când reusesc sa imi fac timp pentru asta), acolo neavând posibilitatea prepararii unei cafele. De fapt, de aici ma ”servesc” uneori cu o cafea virtuala. Am deja preferinte dar nu le declar inca :)
Remarcabila tehnica voastra latte art (inca nu imi iese cum as dori treaba asta, problema fiind la turnarea in ceasca).
Incarc si eu shoot-ul meu dintr-un salvador insuficient degazat (cam 16 ore), doar asa... sa fie...
rasnita: Mazzer Major
espressor: Lelit PL62 (HX)
prajitor "DIY"

Reply
Sa nu faci exces de cafea virtuala ca e cu risc de ulcer. :P
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
De primavara...  Heart

Reply
Un altfel de mărțișor:
[Image: 29737c1f70aadcdeb91d21f66e9aef28.jpg]

Reply
Felicitari, ai iesit bine pe interval :P
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
[emoji1] și ofer unul în fiecare zi!

Reply
Floarea de langa martisor !
[attachment=2280]

Reply
După o lungă perioadă de tăcere apar again în peisaj ;)
Etiopia wotton - 20g
[Image: 9ef12687084af3a7bd1a5615fe384d50.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Ethiopia Yirgacheffe de la Stravagante - Sibiu (Mișu )[Image: 1f5f46cb4b97822813be649e49945b6a.jpg]
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)

Reply
Un martisor. Din categoria lalele strambe. :)

[Image: d19SSG6.jpg]
Nuova Simonelli Oscar; La Pavoni Europiccola (EN); Mazzer Super Jolly; M38
Behmor 2020SR

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)