Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Fix Brazilia asta mi-a placut, cred, cel mai mult dupa evenimentul de la ei unde am facut cupping pe vreo 20 de cafele. Cu noile procesari (si aici nu ma refer la adaosuri) nu iti mai poti forma o parere generala despre cafelele dintr-o anumita tara. In orice degustare blind asta nu poate fi catalogata drept o cafea braziliana. E o prajitura cu lamaie, parfumata, prajita mai light decat de obicei. Aici preinfuzia poate juca un rol de intensificarea a dulcelui, eu extragand-o la 6 bar.

@zig - nu ar strica sa iti pui o padela pe MaraX, cred ca ai descoperi teritorii noi de explorat, mai ales pe cafele mai light.

[Image: FDmRB4G.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
[Image: TNjBbuD.jpeg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Un mic cupping cu sumo, s-a nimerit perfect să ajungă și sculptorul
[Image: cz01vKA.jpeg][Image: hTzpd62.jpeg]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
[Image: NpWQuD1.jpeg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
O Etiopia cam bună de la Mabo sau cel puțin mai pe gustul meu față de precedentele recente (Koke, Konga Wete), chiar dacă la această cafea punând mâna după multe luni de zile pe Kinu uitasem complet cam pe unde măcinam diverse sortimente sau prăjiri Sick

[Image: bXuEd86.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Intai pe espresso acasa, apoi pe aeropress la plecare in drumetie. Un suc de ananas si pepene galben incredibil de bun, rezultat dintr-o procesare naturala in care si-a bagat nasul si Nestor Lasso, deci asteptati-va la tenta de gust data de procesarile inovative. Prajirea suficient de light cat sa mearga bine in aeropresso dar suficient de solubila in espressor cat sa ai o codita de soricel pe bottomless. Degazarea masiva (prajita pe 7 iulie) ajuta enorm. 
[Image: hDIXVwD.jpeg]

[Image: hgppqse.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Hoffman handmade cappuccino  :)))[Image: KlkU27A.jpeg]

Reply
Guava Fazenda IP Brazil. 18g in - 38g out
[attachment=12211]
ECM classika pid, Eureka Mignon Specialita 16cr

Reply
Acacia Gesha

[Image: mYjx4Sq.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Costa Rica - Altura de San Ramon (Mabo)
Cafeaua mea preferata anul asta. Explozie de fructe dulci, cu nota ciocolatie si finish dulce care iti lasa apa in gura.
Singura problema: nu se mai gaseste acum. Poate @bogdan_geor o va readuce la un moment dat.
[Image: 13SOYh7.jpeg]
MaraX V2 Black | WPM ZP-1 + SSP HU | Kinu M47 Phoenix

Reply
Nu chiar de azi, de ieri. Multe cafele

[Image: yjffzyj.jpeg][Image: mynej8s.jpeg][Image: xKhMVrn.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
(20-08-2025, 22:44)Darsidius Wrote: Nu chiar de azi, de ieri. Multe cafele ....

At Parca zice ca vrea sa se inscrie pe forum. Wink

Reply
Foarte tare! Ce nota ti-a dat pentru prajire?  :)

Intrasem de fapt sa pun si ce cafea am terminat azi, o Ethiopia (noua cred) de la Guido, Gerse, din gama mai accesibila. Dupa o degazare de 3 saptamani punga mirosea chiar a capsuni, soiul fraguta adaug eu. Foarte misto si gustul, spre fructe de padure, afine..zona aceea mai putin acida.

[Image: XYVuapd.jpeg]

Reply
(20-08-2025, 23:28)Lyvyoo Wrote: Dupa o degazare de 3 saptamani punga mirosea chiar a capsuni

Ai desfacut-o la un anumit punct in timp si nu ti-a placut, dupa care la 3 saptamani ai inceput sa faci din ea sau ai lasat-o din prima nedesfacuta si la 3 saptamani de la prajire ai inceput pachetul?
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
[Image: BUrLGAC.jpeg]

Reply
O cafea cam buna la care trebuie comandata deja si a3a punga

[Image: KDEFezi.jpeg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
[Image: CYHT0QV.jpeg]

Reply
[Image: 9Y9sy4W.jpeg]
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
[Image: vqE4gik.jpeg]

Reply
Hoffman cumva?

Reply
[Image: yfjPT8u.jpeg]

Iaca si El!

Reply
Cold brew cu Honduras Las Flores de la Guido[Image: 9dlidKL.jpeg]

Reply
[Image: H3yJj5i.jpeg]
Gaggia Classic EVO PRO gold
Gaggia MDF55

Reply
Pe bogatie...

Reply
Wink 
(06-09-2025, 20:27)Lyvyoo Wrote: Pe bogatie...

Biggrin Biggrin ​​​​​​​ Smile
Gaggia Classic EVO PRO gold
Gaggia MDF55

Reply
[Image: om81f7D.jpeg]

Reply
Turbo shot.
Brazilia Fazenda das Almas.
[Image: MP2JfDu.jpeg]
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
[Image: 1MQ7f1e.jpeg]

Reply
[Image: DOK2aaE.jpeg]

Reply
[Image: 6E3cKM2.jpeg][Image: YQDqHZx.jpeg]
Lelit PL41TEM, F74 Navigator, Sage Bambino, Niche Zero

Reply

Forum Jump:

Browsing: 35 Guest(s)