Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

https://www.instagram.com/stories/teodor.gta/3500688707339073782?utm_source=ig_story_item_share&igsh=MWVyZGozN3l4Z29xNw==
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Încă mă străduiesc cu turnatul de lapte ?
https://ibb.co/M2Qsm09

Reply
Extaz aromatic.
[Image: reH3Wz8l.jpeg]

Reply
Incep sa vina comenzile de la Black friday. 
Boa Boa, o Brazilia foarte dulce, anaerobica prajita light cu finish de fructe tropicale, extrasa la 1:2 la 88 de grade, 6 bar! As lasa-o totusi vreo 10-14 zile la odihna.
[Image: 8zbTl5S.jpeg][Image: g1cXMFF.jpeg]

Si o Ethiopia naturala, mai mult spre struguri negri parfumati pentru mine, dincolo de eticheta, destul de solubila, min 14 zile degazare as spune, extractie simpla:

[Image: cRbxJTD.jpeg][Image: SY7AYX4.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Confirm si eu, Tim W nu mai prajeste light. Am o Etiopia Echemo prajita pe 17.10 si nu e deloc light, e spre omniroastul lor. Dar mai light decat ce gasesti pe la noi pe omni. Cafeaua se simte ca e quality altfel. O sa mai incerc cu tds mai mic (acum sunt la 50).
Orea V4, ZP6, Kinu M47.

Reply
Sad  Eu nu am cumparat inainte cafele TW, nu pot compara cum erau, dar aveam mari asteptari, sa fie asa de light incat sa o rasnesc foarte, foarte greu. Smile Am terminat o punga de  Kenya – Gachatha, desi intra in categoria cafelelor foarte bune nu a fost ceva memorabil, sau sa concureze, in topul personal, pentru cafeaua anului. Wink Pana acum credeam ca primul loc va fi pentru cafeaua aniversara a celor de la DAK, dar a picat de acolo. Ethiopia – Chaka a celor de la Coffea Circulor este una dintre cele mai echilibrate si placute cafele pe care le-am savurat. Nu prezinta o explozie de arome, dar de fiecare data descopar o noua aroma in buchetul subtil imbinat cu o ciocolata amaruie de specialitate. Blush
[Image: Azq83dyl.jpeg]

Reply
I-am scris lui Tim Wendelboe despre experientele noastre cu cafelele de la ei. (copy-paste de aici cu translate)
Iata raspunsul lor:
Quote:I've been chatting with Tim about the feedback from your group. It's taken a little while because he's in Central America at the moment, but we've gone and had a look at some of our logged data (Cropster profiles, end temperatures, Colortrack roast degree data, etc...) and compared several coffees that we are roasting currently versus the same ones with similar moisture % content from years past.

In the interest of being fully transparent I'm attaching some screenshots for you of Gachatha from this season versus a roast from two years ago. And another example of Echemo roasted 2022, 2023 and 2 x 2024. Note we made sure that the green coffee lots had a similar moisture content when comparing them. (The PR-codes with the lower numbers are the older roasts). Please don't take too much notice of the temperatures and roast data, every roasting machine is different and in addition our Loring is customised, so the information here wont be comparable to roast data from other roasters / machines. Also, we have a different system for measuring Development Time compared to other roasters.

Most of our data indicates that we are roasting to a similar roast degree, if not a bit lighter in the case of the Echemo. Of course it is impossible to compare them exactly as they are different green coffee lots. But we are quite rigorous with our QC and are focussing on accurate sensory analysis in our cupping sessions, so we think our notes are quite comparable over a long period and the data from Cropster and Colortrack should be very consistent over the years. (Nb. the higher the Colortrack number then the darker the roast).

But it's very interesting (and actually a bit too rare) to get an outside perspective on our roasting style, so we really appreciate you sharing the thoughts of the group. To be honest most of the feedback we get is that we are consistent (and sometime we hear we are a bit light), but as Tim says "not many people tell the truth face to face, so I never listen too much to that". Also, I notice feedback can be affected by local preferences, local water make up, brewing differences etc.. But it is all very valuable to us.

Either way, I can assure you that every week we are assessing and analysing all of our production roasts and trying our hardest to optimise the roast profile for each individual coffee. This is Tim's job and he is leading the QC process with our roastery team as support -  it is his preferences that are reflected in our coffees. We will definitely keep a close eye on things, so thanks again for asking questions that lead to us giving extra thought to it.

Hope I've managed to be a bit helpful with my reply. Please let me know if you have more questions / feedback about our coffees and processes.

Wish you all the best and hope you enjoy some tasty brews.

Best regards
Ben Symes
97583502

timwendelboe.no

Coffee Roastery | Espresso Bar | Training Facility | Subscriptions
Follow us on Facebook and Instagram for updates

Company address / Office, lab and roastery
Tim Wendelboe AS
Tøyengata 29c | 0578 Oslo | Norway

Tim Wendelboe Espresso Bar
Grünersgate 1| 0552 Oslo | Norway
(+47) 4000 4062

[Image: LEZmWQv.png]

[Image: LBDOaQC.png]

[Image: EhbW0JA.png]
Orea V4, ZP6, Kinu M47.

Reply
de apreciat ca si-a luat timp sa raspunda si sa se uite pe log-uri
pe de alta parte, degeaba imi zici tu ca afara nu ploua, cand eu sunt ud fleasca  Smile
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Încântat de Ethiopia Regessa de la April !!
[Image: I5xEAFm.jpeg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
F potrivita Brazilia Água Limpa de la Sloane in combinație cu lapte. Mai exersez si latte art-ul dar încă nu m-am deprins asa bine cu frotarea pe Bianca.

[Image: KHDl6rb.jpeg]
Lelit Bianca v3 White, DF64 Gen 2

Reply
De când cu espressorul nou, arată bine mult mai des :)
Decent Espresso DE1PRO, Option-O Lagom P64

Reply
[Image: J8I5ml2.jpeg]
Roasted in Stockholm, StandingOut in Bucharest
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
De când Tim a devenit o dezamăgire pentru noi, iubitorii de cafea super light, m-am gândit să încerc altceva și am ajuns la BaniBeans. Luka, un prăjitor tânăr din generația mea, este deschis către nou și către prăjirile light. Vă las o poză cu „gagicile” ;)
[Image: oUoJ5eE.jpeg]
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
[Image: zsQLkrf.jpeg]

[Image: 1zbcelZ.jpeg]

Good, good Gout!

Reply
Brazil Capadocia de la Circulor. 20 in 39 out 160 microni, 93 grade preinfuzie pasiva 8 secunde( am observat ca tipul asta de preinfuzie merge foarte bine pe cafele omni-light și naturale). Corp mare, dulce, aciditate medie, caramel, mere,ciocolată neagră, alune, făină și cu lapte.
[Image: ZVZl5cs.png][Image: rCQXeBu.jpeg][Image: 6NZ3hWZ.jpeg][Image: Uz65IrK.jpeg]

Reply
(30-11-2024, 09:50)tektbar Wrote: .... 160 microni.....
Asta-i granulatia tinta a macinaturii?

Reply
Da, așa ar fi pt ca am lasat bentwood la setarea din fabrica ating cuțitele la 70-80 microni. Din ce știu, ei măsoară granulația cafelei și setează fiecare râșniță ca micronii de pe indicator să corespundă cu cei reali.

Reply
Etiopia Rumba, pe ultima suta de metri, inainte de ... ora 17.
[Image: tszDCkil.jpeg]

Reply
Pepe Jijon Sidra wave natural crop 2024, prajite de mine pe 6 oct. 

V60-kinu phoenix cu pob negru.

[Image: gLmaSnI.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Honduras El Jardín de la Slone

Am încercat pentru prima dată cafeaua de la Slone. Am fost plăcut surprins de prăjirea light, uniformă, și de complexitatea gustului.

Reteta folosita:

• Temperatura apei: 88-89°C – Am observat că o temperatură mai ridicată amplifică aciditatea specifică originii Honduras.
• Timp de extracție: 35-37 secunde.
• Raport cafea-apa: 1:2 (20 g in → 40 g out).
• Măcinătura: 115 microni pe Bentwood
• Preinfuzie: Activa 2 secunde, urmata de cea pasiva 6 secunde (presiunea a urcat pana la 2 bari)
Note de ciocolata alba, piersica.
[Image: Q1d4fSn.jpeg][Image: OHZZYBq.jpeg]
[Image: sQOaykZ.png]

Reply
[Image: iw3mah0.jpeg]

Let my heart be still a moment and this mystery explore...

Reply
Dupa mai multe ture dus intors din cauza firmei de curierat, pana la urma am reusit si eu sa incep azi adventul Angel
[Image: 466MYFIl.jpeg]

Reply
Nu prea postez poze in aceasta sectiune dar recomand cu caldura 2 cafele speciale de la Mabo: Ethiopia Konga Wete Spălată, extrasa pe La Pavoni si DF83v 78° pe termometru/14gr/30s cu preinfuzie/30-32ml, este cred una dintre cele mai bune din ultimii ani... si Brazil Vinhal care mi-a impresionat papilele gustative ? trasa pe acelasi echipament 82°/14gr/32-34ml/26-30s cu preinfuzie.
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
Imediat dupa extractie si la aproximativ 24h dupa.
[Image: xci70BRl.jpeg]

Reply
Ce zice prajitorul:
Quote:I like this lot because it is unique (never had Aji before) and quite light and delicate for Nestor Lasso (usually his lots are quite intense and fermenty).

Mie mi se pare nu numai ca e "mega" procesata, ci de fapt e de departe cea mai infuzata Nestor Lasso bauta pana acum sau chiar vreodata de la oricine Biggrin

[Image: kaLk1N1.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Dupa ce am parcurs cafelele PGC de advent (aceeasi reteta pe Deep27), nu ma asteptam sa-mi placa cel mai mult una pentru care boabele aratau cel mai rau si prajita in Italia.  Tongue  Imi pare bine ca Panama Gheisha nu m-a impresionat, ceea ce este sanatos pentru buzunar. Smile
[Image: bmaNxm9l.jpeg]

Reply
(21-12-2024, 10:15)edri Wrote: Dupa ce am parcurs cafelele PGC de advent (aceeasi reteta pe Deep27), nu ma asteptam sa-mi placa cel mai mult una pentru care boabele aratau cel mai rau si prajita in Italia. 

pe espresso sau pe brew? stiu ca prajesc omni si eram curios cum e pe brew cafeaua asta. am baut doar espresso si indeed e amazing.
Orea V4, ZP6, Kinu M47.

Reply
Toate cele 12 cafele le-am preparat pe brew, desi cateva erau probabil mai potrivite pentru espresso.

Reply
[Image: K3nD7PT.jpeg]
Costa Rica finca el orvo geisha
Batch size: 500 gr
Kaleido m10 pro
Bugster by Hedone # custom ACS VOSTOK 2 grups#Bentwood vertical 63# Bravo tools # Kinu m47 simplicity # acaia pearl # Kaleido m10 pro roaster

Reply
[Image: Fz37X2i.jpeg][Image: snQ0g7D.jpeg]
Am plecat în vacanță cu setul de filtru și am luat cu mine blendul Unicorn de la The Naughty Dog. Cafeaua s-a dovedit a fi excelentă! Deși nu am un kettle cu reglaj de temperatură, am dat apa în clocot, am deschis capacul și am așteptat 10 secunde înainte să încep turnarea. Am folosit 15g în cu 250 out patru turnări timp 2:40 . Am avut noroc să găsesc o apă cu un TDS scăzut, de 35.

Spre surprinderea mea, socrii mei au adorat cafeaua la filtru, iar în doar patru zile s-a terminat tot stocul! Deja eram îngrijorat că, în ziua următoare, aș fi ajuns să fac filtru cu cărbuni Italienești . Totuși azi , în timpul unei plimbări de seară, pe o alee liniștită, am zărit un EK43 într-o vitrină. Am intrat și am descoperit o mică oază de lumină(Nero Scuro și Nudo Artisan)

Îmi doream de mult să le încerc, iar de la Nudo am ales o cafea din Indonezia. Ador cafelele indoneziene pentru notele lor pământii și condimentate. Aceasta are o procesare despre care nu mai auzisem până acum, wet hulled, specifică regiunii Sumatra. A fost o experiență pe care cu siguranță o voi ține minte!
[Image: 3sJVIkP.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)