Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

[Image: 6kFhAQV.jpeg]

ce bea Imparatu’ ?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Aici trebuia sa fie o poza, dar n-a iesit bine
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
[Image: SX5h3wb.jpeg]
Orea V4, ZP6, Kinu M47.

Reply
De departe cea mai misto experienta specialty de anul acesta. Inca doua cafele din cele 24 si s-a terminat.
Gesha, Aramosa, Yemenia, Pink Bourbon, Catuai, Heirlooms, SLs, Pacamara, Caturra, Maragogype.../ Costa Rica, Columbia, Brazilia, Honduras, Guatemala, El Salvador, Etiopia, Kenya, Myanmar, Yemen... / Natural, Washed, Honey, 3-4 anaerobice cu mult bun simt, Yeast Fermentation ...  Fara tampenii infuzate sau hyper procesate.
Prajire omni, trase exclusiv espresso fara nicio problema.
Jos palaria The Barn! Cool

[Image: 1rJMAqO.jpeg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
La multi ani plini de cafele bune va doresc !
[Image: pRqlXEf.jpeg]
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso

Reply
Neașteptat de bune aceste blenduri….

[Image: pVhpysy.jpeg][Image: Kv8javz.jpeg]

Extracția o puteți vedea aici: https://www.instagram.com/share/BAdOE-QI73

18 in 38 out 25s 94 grade. Un echilibru perfect între aciditate și corp.
Am tras-o pe set-up-ul secundar.

Pt filtru 3 turnări kinu cuțit espresso(setare 3.1.0)15 in 250 out
Bloom: 40g 00:45s
A2-a: 110g
A3-a: 1:15s 100g
Total 3 min 96 grade, bucovina dripper origami filtre cafec red
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Azi am tras pe set-up-ul primar blendul de espresso de la hoff.
Efectiv parcă am altă cafea, au apărut note de cireșe și moose de ciocolată, gust foarte fructat.(ieri dădea in doar ciocolatiu classic).Folosesc aceeași apă (Aqua Carpatica) 20 in 42 out 93 grade. Mă uimieste sita pullman (am scăpat de aciditatea, uneori prea deranjanta de pe vst) parcă e un echilibru între ims și vst, nu mai acord atenție sporită când fac puck prep cum făceam pe VST. Pe set-upul secundar folosesc ims, e mult mai fad gustul. Bine pot zice ca ,compar mere cu pere, dar totuși o sa încerc și sita pullman pe cel secundar.
[Image: 3ksXPip.png][Image: qdsliou.jpeg]
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
[Image: jYdU1c9.jpeg]

Bonne annee 2025!

Reply
[Image: ciJYe3O.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Nero Scuro 20 in 36 out 8 sec preinfuzie (4 activa/4pasiva) ultimile 6g trase de la 9 spre 6 bar. Ciocolata, migdale, piersica, dulce, corp mare, aciditate medie. Ma asteptam sa fie mai dark, spre surpinderea mea neasteptat de buna!

Aici puteti vedea extractia: https://www.instagram.com/share/_7eZeU_qJ

[Image: 88FnUlA.png][Image: jjuA4z4.jpeg][Image: lal2ESd.jpeg][Image: HUHJtHQ.jpeg]

Reply
[Image: ceNguMt.jpeg]

Tot “pa Franta”

Reply
Zen B&W
[Image: 82Xerlbl.jpeg]

Reply
[Image: FIhCwzT.jpeg]

Looks like we’ve got another Mystery on our hands! :)

Reply
Kenya  Orbi R11 AB WX
[Image: bREq3CEl.jpeg]

Reply
O cafea cam slabuta, cumparata la impuls de la Carrefour cu 44 lei. Sunt curios daca au mai cumparat-o si altii, ca eu sigur nu o mai cumpar Biggrin

[Image: DzOZAAS.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Mai are și 200g  Confused
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Joe
[Image: iPWrhvJl.jpeg]

Reply
(20-01-2025, 21:00)edri Wrote: Joe
[Image: iPWrhvJl.jpeg]
Ce reteta ai folosit? rezultate bune am avut cu cafele mai prajite
12grame 42ml apa

Reply
(26-01-2025, 16:32)nfs01 Wrote:
(20-01-2025, 21:00)edri Wrote: Joe
......
Ce reteta ai folosit? rezultate bune am avut cu cafele mai prajite
12grame 42ml apa

Tinand seama de faptul ca presiunea maxima in Aeropress este mult mai mica decat cea necesara pentru un espresso, clasic sau modern, ce se poate obtine este mai aproape de sprover decat de espresso. Pentru aceasta combinatie de echipamente, de obicei merg pe ratii intre 1:4 si 1:10, depinde de cafea.

Reply
Zen
[Image: i-8QMqxW6-X2.jpg]

Reply
Dupa 3 luni de carbuni fac o pauza de "murături" :)
[Image: PkNgpGyl.jpeg]
Tks Pretty Good Coffee!
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
n-o sa fie prea crude astea :)
AMOC si Gardelli sunt cam prajite, Coffea ar trebuie sa fie ok (dar mai da rateuri), Nestor e procesata, deci n-o sa fie prea light si nici prea acra

Reply
Doar stii ca nu imi plac cele crude :)
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
tu ai zis muraturi si alea nu cred ca sunt  Smile

Reply
Am pus "ghilimele", OK? ;)

Reply
[Image: QKdw24J.jpeg]

Mystery goes Berlin

Reply
In amintirea verii ce-a fost si-n cinstea celei ce va sa vina!
[Image: k32W3JZl.jpeg]

Am inceput cu AMOC. Vladoo avea perfecta dreptate. Prajirea e medie. Cafeaua se extrage foarte bine in espresso, aciditate placuta fara amar. Am facut si un cappuccino dar imi pare ca nu se potriveste bine cu lapte. Am zis sa incerc si un V60 si chiar imi place.
Nu sunt un bautor fervent de V60 asa ca urc si reteta pe care am folosit-o.

Reply
[Image: NPTzD1R.jpeg]

Take me to church :)

Reply
Destul de experimentala, prima cafea de acest gen la care atat gustul cat si mirosul ma duc cu gandul la gingerbread, cu mentiunea ca un fel de gingerbread mai alterata sau expirata asa Smile Am incercat-o si in ratie 3 cum e aici in poza si a sugerat reprezentantul prajitoriei pe alt thread, dar si "clasic" la 2; mi-a placut mai mult la 2, la ratie 3 mi se pare ca prinde ca un fel de aroma de ceai de musetel, dupa care nu am fost niciodata entuziasmat. 

[Image: bXb5I8g.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Odata cu zapada, auvenit si cadourile restante ;)
[Image: DXaUZrgl.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 16 Guest(s)