Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Cafea din Tenerife, buna, dar relativ scumpa (exista o singura ferma pe insula)

[Image: mo8RCZI.jpeg]
Lelit PL41TEM + Eureka Mignon SD , sita IMS 12/18 g / Ascaso 14-20 g

Reply
[Image: w0lRg40.jpeg]
Surorile Deborah stateau pe o banca.
- Ce faci, scumpo?
- Bine, scumpo!
Ah, amandoua sunteti niste scumpe!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
[Image: xMP4kJw.jpeg]

The French Connection continues
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
[Image: Rqihm58.jpeg][Image: viHvYR6.jpeg]
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Am vazut ultimul video de la Aramse si cum nu sunt adeptul internetului, am zis ca trebuie sa probez ca doar nu o sa cred.

Am bagat 18g de kenya AB prajita de mine, 35 zile+ rest *stiu bine cafeaua ca nu fac este cu cafele noi pe kinu titan la 3+6 ture. Setat kettle la 92C, preincalzit v60-01 ceramic cu apa la 92C multa, si facut brew.
40g bloom/turnat la 170g la sec 45/ turnat la 285g la sec 1:30 finish 2:42.

Intensitate la cafea mult mai slaba, arome mult mai muddy si nu prea bine definitate= lipsa claritate, dar cel mai nasol este gustul de coaja verde de copac (gustati o nuia/o salcie si stiti imediat despre ce gust vb) frunze verzi si pe aftertaste un gust dry astringent ce aduce a coaja de banana.

Pt aceasta cafea folosesc 98C pe aceasi setare si am gust de coacaze negre, agrese coapte (nu verzi) acreala de mar verde, iar cand se raceste coca-cola. 

Acum stau si sa ma intreb, oare astia care spun ca pe conice scot gust amarui, si arome nu foarte clar, nu e pentru ca nu au temperatura optima si nu e facut dial-in la cafea?

[Image: opY6kO1.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Cu siguranta. Plus rasnita.
Cu prajirea, cred ca sunt putini prajitori in tara care prajesc in zona asta. Eu doar la Yume am prins asa ceva si eram nedumerit de gust. Cand am vorbit cu Razvan, mi-a zis sa-i dau cu incredere apa la 98-100 si da, a fost alta poveste. [emoji23]

Am mai patit o chestie zilele trecute. Am fost cateva zile la o pensiune dincolo de Curtea de Arges. Mi s-a parut extraordinara apa, si asta am simtit-o ulterior si in cafea. In mai bine de 10-12 ani a fost prima data cand mi-a iesit cafeaua mai bine ca acasa.
Tot din zona pensiunilor, la un moment dat am avut o apa alcalina. A iesit complet aiurea acea cafea, noroc ca stiam de acasa cum ar fi trebuit sa iasa…
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
@Tiranator - cum ai simtit acea Columbia Pink Bourbon? O avusesem si eu recent.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Mi-a iesit suculenta cafeaua, gustul de ananas si ciocolata ieseau foarte puternic in evidenta. Am folosit april brew-ul si 078 sculptor.
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Am primit marfa.

Doua columbii (el jaragual suspected co ferment că miroase verdele a căpșuni și trandafiri) și o el diamante Pink bourbon panela sticky de la col Spirit o cafea foarte buna)
Pe langa astea doua bombe de la Pepe Jijon, Typica mejorado spălată și o sidra wave naturala. Astra îmi ajung până în decembrie (6kg).

Am făcut brew din pepe jijon Typica spălată. Cea mai dulce și intensă cafea băută de mine de ceva vreme. Absolut superbă.

A venit un amic in vizită din Germania și am făcut niște cafele pe kinu pob și zp6, râșnițele și diferite dar pt mine prefer kinu pob (mai dulce mai complexa mai lung linger) pe zp6 mai acra și juicy cum ies pe 078 sculptor.

[Image: Hz0vO2E.jpeg][Image: en9sxdQ.jpeg][Image: iNUoyQN.jpeg][Image: 1bRE0R3.jpeg][Image: xcwz2Ko.jpeg][Image: flBQAiw.jpeg][Image: PDl2tHb.jpeg][Image: PDTFFQz.jpeg]

Reply
Ce brewer sau dripper este cel din imaginile 2 si 3?

Reply
next lever brewer Pulsar, eu nu il folosesc, l-a adus cel care m-a vizitat.

https://nextlevelbrewer.com/

Reply
Multumesc. Am uitat de el, am citit despre el cand a aparut si nu m-a tentat.

Reply
Pacamara de la TimW 12in 200 out bloom+1 turnare 95 grade, 4,5g/s, 500 microni pe bw timp 2:35. Când e caldă gust de vin fiert, când se răcește duce spre fructe roșii.Aciditate medie spre ridicată
Ps: e prima dată când văd așa boabe “gigant”
[Image: z5YLjLb.jpeg][Image: UiFKEFT.jpeg][Image: sLD5s9P.jpeg][Image: h3mKLZV.jpeg][Image: uuOkhTe.png]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
[Image: ZgCLFy8.jpeg]Having some Special Guests over at the house today

Reply
[Image: H5Uh0S2.jpeg]

Cappuccino by ECM Classika PID 2

Reply
[Image: MCcztm4.jpeg]

[Image: 3i0TPYE.jpeg]

My coffees are better than yours!
Sey it isn’t so :)

(Multumesc colegilor care mi le-au adus din US!)

Reply
(20-08-2024, 12:01)vladdooo Wrote: Having some Special Guests over at the house today

Oaspetii vin dar si pleaca, azi au ajuns si pe la mine. Multumesc vladdoo!
[Image: o49kmJT.jpeg]
[Image: o1jt1EZ.jpeg]

Reply
Minunate cafele! Plăcut și comod sa ai acces la prajitorii din diferite țări impreuna cu prettygoodcoffee.
[Image: rJ3Fcng.jpeg][Image: kbHw1og.jpeg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
https://photos.app.goo.gl/5qx2ErhTTDbQu3pc8
ECM Elektronika, ECM S-Automatic 64...

Reply
[Image: Er3lKGb.jpeg]
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
[Image: vsmrWXV.jpeg]

minmax: minimal packaging, maximum taste!
multumesc colegului care mi le-a adus din US

Reply
[Image: ZM3gYsn.jpeg]

floral geishas next to the flowers
from Paris, zoom in ?
multumesc, Bogdan!

Reply
Stânga cafea mix arabica 60%, dreapta cafea mix cu ciocolata, nuci și alte arome...
https://photos.app.goo.gl/VAArEEggzoENuwxs9
ECM Elektronika, ECM S-Automatic 64...

Reply
[Image: b182b91b4e3dbeb0bc54c34702984b9b.jpg]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Am si eu ceasca de aia, rasnita, cafea (am avut, de fapt, foarte buna!) Am chiar si server dar sta saracul pe post de server IT, imobilizat :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
[Image: pR3FIBR.jpeg]

Reply
[Image: JXYsk2U.jpeg]
Savage Invasion  Wink

Reply
[Image: Lzpo8Vz.jpeg]

addiction to substance, so common these days

Reply
Foarte faină cafeaua de la substance, prăjește super light. Am fost anul trecut la el în cafenea, am plecat cu câteva pungi, super experiență, dacă faceți o vizită la Paris trebuie neapărat încercat. E doar cu programare :))
[Image: nYsYOHS.jpeg][Image: LvDNmvy.jpeg][Image: TLoqBpG.jpeg][Image: qo9s0mU.jpeg]
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
[Image: kEw4MkY.jpeg]

Going a bit obscuro with Nero Scuro

Reply

Forum Jump:

Browsing: 28 Guest(s)