Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

A venit VARA! Deci, e timpul pentru cold brew tonic!
Fiți gata!
[Image: i04Hj37l.jpeg]
Start!
[Image: N91NUDzl.jpeg]
Delicios!
10g,1:10, 2h
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
[Image: MPMtyHv.jpeg][Image: Xee4lPS.jpeg]
@Cip ai furat startul :)) (1:12)
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
O completare la Indonesia Wink  In general cafele din Indonesia nu imi spuneau mare lucru, dar aceasta e excelenta. Domina aromele de tip Winey, mai departe nu-mi dau seama care-i diferenta dintre Tart si Tangy Blush, dar oricum e de bine. Rolleyes  

[Image: sIecmy1l.jpeg]

Reply
(01-06-2024, 12:31)tektbar Wrote: ...
@Cip ai furat startul :)) (1:12)
;)
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Coldbrew: 18 gr. boabe( macinat aproape de espresso), 200 ml apa la temperatura camerei, mestecare timp de un minut in aeropress.
O experiența gustoasa:)
[Image: 6yp5q0A.jpeg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Interesanta reteta, aeropress la temperatura camerei. Acum e pe lista de teste.  Wink

Reply
El salvador geisha 300h anaerobic natural/30 days rest/ 120+culoare

Orea v4+fast bottom+kalita 185 filtre in cutie(50buc)
15g/250g apa 88C 
bloom 50g
35sec- turnat pana la 150g cu kettle
1min 30- turnat cu melodrip pana al 250g 
finish 2-2:30

Gust de lichiod de ciocolata cu visine, piersica, aftertaste lung. 
[Image: 1Tpp3wA.jpeg][Image: kryNT2w.jpeg][Image: yK8fYIK.jpeg][Image: SgTGlgR.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Kenya Kiandu AB (insa nu mai e AB ca am sitat-o inainte de prajire cu site 3d printate pe numarul 16 si 18)
Pierdere greutate la prajire: 9.2%
timp odhina: 26 zile
Fructe rosii, mar verde, sirop artar
16g in/240ml apa 96C bloom+2 turnari pe v60
Rasnita k2+kinu pob aliniata, distanta cutite verticala:2100 microni, marime granule diametru mediu 920 microni, 110 clicks (2+8ture)
Prajire light, ofc.

[Image: ODI84Pd.jpeg][Image: 4VwWcQY.jpeg][Image: ZP5MgOQ.jpeg][Image: 9dDVBX2.jpeg]

Reply
O brazilie cu fructe: 20gr/42ml/7bar/93'/28sec
[Image: SQTSo2v.jpeg]

Reply
Nu este a mea, dar merita postata. Atentie!!!! cititi de 2-3 ori:

[Image: 1BRHz09.jpeg]

Reply
(04-06-2024, 23:26)Darsidius Wrote: Nu este a mea, dar merita postata. Atentie!!!! cititi de 2-3 ori:

[Image: 1BRHz09.jpeg]

Elephant anaerobic fermentation :)))) aka elephant juice
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
S-au dus sa prinda niste maimute si au gasit un elefant Smile

Reply
[Image: b14bf0d236d2ca3bce3f5ae2c5ac9fbc.jpg]

People Possession, Fr
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
[Image: PMxN3DFl.jpeg]
M-a chinuit rau cafeaua asta. Aroma de marțipan e la locul ei dar prea acidă ptr mine.

Reply
Prajesc extrem de light cei de la Brew Town
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Se gaseste de cumparat si la noi cafea de asta extrem de light Brew Town?

Reply
Au fost la Bucharest Coffee Festival din ce am inteles
Nu pare ca livreaza decat in Irlanda si UK

Reply
(08-06-2024, 21:14)vladdooo Wrote: Au fost la Bucharest Coffee Festival din ce am inteles
Nu pare ca livreaza decat in Irlanda si UK
De la festival am luat si eu.

Reply
OK, multumesc pentru info, este o cafea la care se ajunge ocazional, daca esti in locul potrivit, la momentul potrivit.

Reply
Caffe strapazzato con Barbaro Platinum Espresso. Cool

[Image: 7O6i3bO.jpeg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
(09-06-2024, 19:00)mmariusc Wrote: Caffe strapazzato ....

Am mai invatat ceva Smile Initial am crezut ca e garnisita cu zatz de cafea Blush
Reteta originala pare sa fie bazata pe mokapot, ceea ce e ok, dar cu zahar!!!:av:

Reply
Un profil aromatic impresionant! O experimentala foarte reusita ce ma face sa nu ma feresc de ele  Wink
Da, o experiență gustativa memorabila, intradevar, merită, din când in când, de incercat si asa gen de cafele! 
[Image: WNwTZpt.jpeg][Image: wTSTZd2.jpeg]

Reply
Pregătit să împart sampleuri pt Woc Copenhagen.

O să fie băgate in doze de 12.1g

Vineri la ora 3 sunt la standul Roest sa ofer un demo. Primesc o cafea blind și prăjesc un kg.
[Image: LoQAGu1.jpeg]
[Image: 2TvwIAG.jpeg][Image: gQCyg8e.jpeg]

Reply
Vrem si noi [emoji846]

Reply
Quote:Gust: Nu amar, putin acru datorita aromei de tamarind, fructe tropicale, mango, condimente, floral, ciocolata si arahide

Inca se lasa asteptate aceste note Smile La cum o simt eu e 100% cacao/ciocolata, se aseamana foarte mult cu Passalacqua Harem de exemplu, insa pe care poti sa o extragi in parametri uzuali de 18-19g in 36-38g out. Condimentele sunt prezente, incep sa se simta la cateva minute dupa consum.

[Image: a6D473p.jpg]
[Image: x8phJux.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Arusha, Honduras El Jardin, 18 gr -> 36 gr + lapte. 

Inceput de drum :D cred ca ar trebui sa im iau un portafiltru naked.

https://www.youtube.com/shorts/_LX_UfBfehQ

[Image: IMG-7136.jpg]

Reply
Pe punga cu cafea scrie asa: Processing Natural, Cranberry, Dark Cherry, Amaretto, dar cu cel mai nou dripper cumparat a rezultat o senzationala aroma de portocale Wink.

[Image: DrKKlLOl.jpeg]

Reply
Umblii cu infuzarea cofermentata vopsita... :@

Reply
Asta e buna, ca e infuzare naturala, controlata, de casa, fara fermentare si infuzare industriala :D

Reply
[Image: b1e85c1df233ecf8f8c2f3c26cbeea7e.jpg]

Columbia Finca Tamana Caturron Tim Wendelboe
O cafea cu un gust discret de ardei iute, foarte atipic si o experienta placuta

[Image: 0f9b1d874e598c80b75f4ef40c7f846e.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 37 Guest(s)