Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Audun Coffee - Kenya Kathima[Image: MEEMYgA.jpeg]
[Image: bfvO1s5.jpeg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
https://photos.app.goo.gl/FWQN2o6zHiWTVJSn7
ECM Elektronika, ECM S-Automatic 64...

Reply
Nectar de piersici Rolleyes

[Image: i-GgH8wkG-XL.jpg]

Reply
Sefu' la valu' 3!

[Image: k9IavNX.jpeg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
https://photos.app.goo.gl/XNVjMaNdhnotFxEs5

Reply
Prajita acum o luna. A fost pe site online disponibila. Anii trecuti se putea lua doar daca te inscriai la o tombola si castigai un loc sa cumperi 1 punga.

Cred ca e 100g daca bine retin pt 40 euro ±. Colombia El Suelo ferma lui Tim Wendelboe fix langa Elias Roa/Finca Tamana pe care o vinde acum pe site fresh crop. 

Cafeaua este la baza o ethiopia landrace crescuta in Columbia. A avut un sigur batch din recolta asta asa ca a avut o singura incercare ±30kg pe Loring un batch. Prajirea este un pic mai dark/a mers mai safe foarte putin mai dark decat ce prajeste pe kenia de ex. Pt mine prajirea este un omni acceptabil, insa as prefera mai light. E nevoie sa adaptez niste chestii fata de cum fac eu brew.

Gust foarte dulceag aproape de stevie, piersici coapte si note florale (flori galbene dulci ce miros a polen).
[Image: clI6OQv.jpeg][Image: E320Oau.jpeg]
Pe an cumpar doar cateva pungi de cafea de la unele prajitorii. 

Am facut un brew din Guatemala pink bourbon spalata Helena Salazar praajita de mine acum 1 luna.
- bomba de cafea- dulce, caramel, mar rosu, fructe rosii-

[Image: 1RWSwJn.jpeg][Image: pYiAdls.jpeg][Image: PUWngOz.jpeg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Ce-avem-noi-aici? [emoji3]

[Image: 71efb167c6c9d60cfe5123c48220e71f.jpg]

Multumesc colegului care mi le-a procurat
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Bune, dar trebuie asteptat 45-60 zile, fara misto.  :102:

Reply
una are 55, alta 45
mai nou scrie 45-70 zile pe punga
le las pana la 60 pe fiecare
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Am căutat compotul de piersici sesizat la festival si prezent de altfel si pe eticheta, jucandu-ma cu temperatura intre 88 si 92, pe 6 bar, intre 25 si 28s. Iesea in fata dulceata de naturala fara sa ma intepe la limba sau sa simt floral. In final  gasit piersicile chiar prin metoda de care ma feresc de obicei, deci ma lepad de prejudecăți, gata :) Mai exact am tras 1:2 in 21 de secunde. Foarte mișto cafeaua, sigur prea proaspătă dar provocatoare ca experienta.

[Image: uAxj7HZ.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Plina cu arome curate, proaspete!
[Image: i6MAanx.jpeg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Azi a fost zi de pauza la cafeaua ... pour over. Wink
Dimineata tarziu la ibric...
[Image: Cw67FU2l.jpeg]
...dupamasa devreme un espresso
[Image: KCZluAFl.jpeg].

Reply
De azi, doar din cafea proaspat prajita:

https://photos.fife.usercontent.google.c...authuser=0

Reply
DROPSHOT Morning Ninja Blend infuzata in ibric.Prajita pe 8.04 gasita in mega la 35 lei
[Image: IMG-20240515-102352717.jpg]

Reply
[Image: ff3e280e7ce34b90c49d7cfe81509c71.jpg]

Mapamond [emoji3]
Ieri Japonia, azi Norvegia

Reply
Bypass

[Image: 5gNgcHpl.jpeg]

Reply
Dimineata 35g de colombia helena salazar tabi spalata- in orea V4 flat bottom classic cu filtre kalita 185.

Apoi 15g de Tim Wendelboe el suelo- am scos-o intr-u final okay, dar parerea mea ca e prea prajita.

Apoi 15g de Wilton Benitez Caturra- orea v4 conical bottom cu filtre v60 japoneze 01. Gust de fructe tropicale- mango si papaia, inghetata cu mango=lactica, aftertaste de spice= cardamom/cardamon? 
[Image: TY4Hgz6.jpeg][Image: R2kMne5.jpeg]
15g de Wilton Benitez Orange Bourbom orea v4 conical bottom cu filtre cafec t90 01 med. Gust de bomboane de ghimbir jeleu cu mult zahar, bere ipa, pomelo si rozmarin pe aftertaste.

reteta v60- bloom 35g apa la 96C, turnat  la 45 sec pana la 135g, turnat la 1:30 pana la 230g, finish spre 3 min. kinu 2+8 ture pob.

Turnare din kettle la 4g/s in v60/orea v4 conic. In orea flat torn cu melodrip pe naturale/honey. Cand torni din kettle faci agitatie, iar patul de cafea arata cum se vede mai jos.

[Image: JshnmOd.jpeg][Image: 9BJqQO2.jpeg][Image: HcPlen6.jpeg]

Reply
1. Honduras geisha de la Tim, 12ign 200ml out 3 min 96 grade 3 turnari 5 ode V2(50 g blom 35 sec+100g,iar la 1:40 inca 50g)
Fierbine are gust de caramel, bergamota, cand se mai raceste incepe sa se simta ceai verde, iasomie,sincer ma asteptam sa fie ceva mai florala.
[Image: UgzGIqb.jpeg]

2. Tatmara Natural 74110 o Etiopie care m-a impresionat, 13g in 200ml out 94 grade 3min 30 sec 5 turanri 7 ode(5x40g bloom 35) fructata, iar cand se mai raceste devine florala. Cred ca a fost cea mai buna Ethiopie incercata de mine. [Image: mnMFsL6.jpeg][Image: Vn27fsL.jpeg][Image: rqhH1gy.jpeg]

Folosesc third water profil light roast trecuta prin Brita filtru dur, apoi filtru zero. Am masurat tds din apa preparata este de 180. Filtre Cafec abaca, dripper Cafec
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
(20-05-2024, 11:56)tektbar Wrote: Folosesc third water profil light roast trecuta prin Brita filtru dur, apoi filtru zero. Am masurat tds din apa preparata este de 180. .....

Daca ultimul e filtru zero, cum de are apa tds 180? Confused

Reply
Cred ca ia apa, o trece prin britta dupa prin cana zerowater (pt a nu încărca rapid filtrul zerowater) și în apă zero rezultată pune tww. Doar așa are logică.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Eu înțeleg așa:
“Folosesc apa preparată cu Third wave și cafea profil light roast; apa trecuta prin Brita filtru dur, apoi trecuta prin filtru zero, iar la sfârșit remineralizată. Am măsurat tds din apa preparata este de 180. Filtre Cafec abaca, dripper Cafec.”
Rocket Cellini Classic, Staresso Mirage & G-Iota DF64, Kinu Classic
Past: Nuova Simonelli Oscar II/Lelit PL62S & Nuova Simonelli MDX, KinGrinder K6;
Gaggia Baby Millennium & Mazzer Major

Reply
Timmy folosește apa de Oslo robinet.

40-50TDS majoritatea Calciu foarte puțin magneziu.

Reply
Mulțumesc colegilor @adiszep, @pablito, exact așa procedez. Ce norocoși sunt Norvegienii, apa mea de la robinet are un tds variabil între 350-250, Izvorul Minunilor are între 40-50 tds cred ca seamănă cu ce au norvegienii la robinet :))
În schimb cu tww mi se pare ca extrag mai mult dintr-o cafea și am rezultate mai bune, față de Izvor, Bucovina care-mi dau senzația de “ceiuț” atunci când prepar un filtru
Espresso:ProfitecDrive|MahlkonigE65Gbw
Filtru:LagomCasa|V60|Orea
Deplasare:Kinu|Picopresso|Pipamoka
Foste:Bellona|BezzeraUnica|BentwoodV63|Niche|Sculptor64|Atom75|Df64&83|Libra&Oro|Ode

Reply
Eu obtin rezultatele cele mai bune (pentru mine) in zona tds 20-50. La robinet am 90-100tds si amestec apa filtrata cu aquaphor (mai scade tds-ul 5-10 unitati) cu apa filtrata direct cu zerowater.

Reply
(20-05-2024, 14:45)tektbar Wrote: Mulțumesc colegilor @adiszep, @pablito, exact așa procedez. Ce norocoși sunt Norvegienii, apa mea de la robinet are un tds variabil între 350-250, Izvorul Minunilor are între 40-50 tds cred ca seamănă cu ce au norvegienii la robinet :))
În schimb cu tww mi se pare ca extrag mai mult dintr-o cafea și am rezultate mai bune, față de Izvor, Bucovina care-mi dau senzația de “ceiuț” atunci când prepar un filtru
Cu plăcere!
Rocket Cellini Classic, Staresso Mirage & G-Iota DF64, Kinu Classic
Past: Nuova Simonelli Oscar II/Lelit PL62S & Nuova Simonelli MDX, KinGrinder K6;
Gaggia Baby Millennium & Mazzer Major

Reply
[Image: TEpjgCZ.jpeg]
Costa Rica Hacienda Sonora
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Cea mai buna cafea bauta de mine pe 2024: Peru El Romerillo Geisha washed
9% loss, prajita acum 25 zile:

[Image: 5Ja72Jd.jpeg]

Reply
Dulce, florala, ieftina, in aceiasi directie ca Eti de la PJ si  Eti Mirzam de la Dropshot.[Image: qN7tsDe.jpeg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
[Image: 627eb086b014eb4f476e41ffd62c937e.jpg]

Ordinea e de la stanga la dreapta

Suedia

Reply
O cafea destul de buna la un pret decent (TW- dreapta El Vikingo). Problema e ca deja sunt cu nasul pe sus cu cafele mai scumpe care demoleaza chestiile astea mai cuminti. [Image: XeVg9GG.jpeg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 26 Guest(s)