Un mic coffee meeting ieri, 7 feluri de boabe in 7 brew-uri in 2-3 ore.
Langøra am deschis doar columbia black lime- un gust si miros de lemongras puternic, un fel de rahat galben mentolat, cam aia e senzatia. Cafeaua arata bine dar gustul era cam fad, ca si cum era un pic flat cafeaua si la aciditate si la complexitate. Prietenul ce a venit cu ele a confirmat ca facut brew acasa din ea pe clever si v60 si a avut aceleasi rezultate stranii.
Plus nu exista data de prajire sau note desriptive pe punga ori online, ca sa nu mai zic ca nu ai nici un detaliu cu ce batch este, ce recolta, nimic despre ferma.
Johan& Nystorm
O panama naturala cu fructe tropicale. Defapt am ginit-o de la deschiderea pungii. O cafea jalnica infuzata dar nu gasesti informatiile astea pe punga ori pe site.
Gustul ala de sirop sintetic de topping de capsunele, apoi o senzatie de ulei de cocos, si o dulceata fake.
Cum iti dai seama ca sunt boabele infuzatE? ia niste quakeri si mesteca, daca au gust inseamna ca e pompata cu arome la ferma, i-a facut baie speciala.
Kenya tot de la ei parea o cafea prajita bine, insa la deschiderea pungii ne-a lovit un miros de afumat (cum miroase o slanina afumata) care s-a transmis imediat si in ceasca.
Am mai baut o kenya prajita de mine- cam ierboasa- under- subdezvoltata- note slabe de fructe rosii, acida, lipsa dulceata sau retrogust de fan.
Si o Panama auromar geisha prajita tot de mine- asa da, nectar de portocale, super florala (jasomie, lavanda) prajitura cu lamaie, super clean si aftertaste placut, nu flat.
Eu am renuntat de la inceputul anului sa mai prajesc sau cumpar cafele naturale de orice fel. Vad ca ma simt nevoit sa adaug pe lista de suspendare si Columbia, pt ca nemernicii astia fac tot felul de scheme si nu zic nimic despre ele. Cele mai infuzate,procesate, adaugate cafele vin de acolo cu Diego Bermudez in frunte.
Mai am o columbia black lime +mosto (adica fac o pasta din pulpa de cirese de la alta cafea si inmoaie boabele in ea). Mai nou iau boabe de typica/bourbon si le inmoaie in pulpa de geisha, si prin varii metode de marketing (greseli) cafeaua typica/bourbon a devenit pe punga Geisha cu numele, a fost botezata in sucul magic.
![[Image: zsppXkp.jpg]](https://i.imgur.com/zsppXkp.jpg)