Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Handsome Monk House Blend
[Image: SIqalRHl.jpg]
18in/45out 94C 25sec
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
[Image: CWwqnoN.jpg]

[Image: eJRjZop.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
[Image: PShKO9Y.jpg]

Reply
Felicitari Fluid! 

[Image: 5iYoQaG.jpg][Image: 9KxMWEJ.jpg][Image: FqS2Zip.jpg][Image: QXFRWuA.jpg]
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
April + kalita 155+ kenya prajita ieri- kinu 3+8 ture cutit pour over- apa 105 ppm - tehnica Patrick Rolf 2x100-94C

Timemore b75+kalita 155+ kenya prajita ieri- favorite 2a+65mm flat- apa 105ppm - 4x50g apa la 96C

Finish sub 3 min. 

Cu apa asta grea, si cu cafeaua asta, castiga detasat april brewer- cafeaua iese densa, suculenta, dulce, fara amareala sau uscaciune. Are o textura interesanta de pasta dulce, si un aftertaste lung, coating bun, insa ii lipeste aciditatea din v60-

pe 65mm flat pe timemore cu apa asa mineralizata, cafeaua este supra extrasa si are gust rau, sunt fructe, sunt si citrice, insa am si aftertaste uscat si dry, usor biter. Trebuie ajustata apa la cutitele 65mm care sunt niste cutite care extrag foarte mult (similar cu 64mm v1 brew burrs).  Deci daca as face un versus acu 1:1 doar din asta castiga blind detasat april brewer, sau kinu.

Insa nu e chiar asa simplu. Cu apa la 50ppm se schimba treaba in favoarea flat 65mm pe kenya spalata. In momentul in care bag o naturala, cade in cap rasnita plata pt ca extrage ce nu trebuie.

[Image: PfvsPXI.jpg][Image: 6yt461x.jpg][Image: gwFpH98.jpg]
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
[Image: vz9FDTW.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
[Image: 255c47261a0e57f8b257c8564497416e.jpg]

Kenya Papa Jaques
Nu are bulion
A pus zahar in ea [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
[Image: mvRTGPj.jpg][Image: 4Dnxcxl.jpg][Image: eJPUhuC.jpg][Image: WZ9058N.jpg]
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
(13-11-2022, 10:29)vladdooo Wrote: [Image: 255c47261a0e57f8b257c8564497416e.jpg]

Kenya Papa Jaques
Nu are bulion
A pus zahar in ea [emoji3]

Nu o văd pe site. E un preview sau e din congelator?
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Am spart codul pt Kenya. In sfarsit sunt unde am vrut, la nivel de TW pe Kenya. Super super clean, fara nici o arsura de suprafata de al aerul cald eliberat de umiditatea excesiva la crack.

Si un pont: pentru cei care faceti brew, canile astea nu au cioc insa arata foarte bine si sunt ieftine (copie dupa kinto server sepia):

https://jysk.ro/pentru-casa/obiecte-deco...-400ml-var
[Image: Z06Z83j.jpg][Image: CP1jGvc.jpg][Image: VcP2MNX.jpg]

Reply
[Image: 9xv9Udt.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
[Image: OjMqOo7.jpg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
[Image: RPUOoLZ.jpg]

Reply
[Image: F1ZyK8D.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
[Image: MvQZ2vG.jpg]

Reply
Clanul Bermudez [emoji3]

[Image: 31c359fb85d6af5f3ef1da9aebb51043.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Mabo, Honduras - pana acum cel mai bun rezultat obtinut din 18in 36out, cu 25 secunde extractie, pe treapta 0 de temperatura, pe Mara.
[Image: BN6wAxN.jpg]
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
[Image: oZ3Qt8s.jpg]o cafea foarte frumoasa, 18,5 in, 38 out in 28 sec

Reply
(30-11-2022, 10:26)Razvan Ghita Wrote: o cafea foarte frumoasa, 18,5 in, 38 out in 28 sec

Ce este langa cafea? Seamana cu staresso mirage, dar parca nu e Dodgy.

Reply
E rasnita Arco manuala.
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI

Reply
Arco manuala ?, nu are recipientul pus.

Reply
Dacă te referi la capacul colector, acela se vede parțial în spatele pungii de cafea.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Handsome Monk House Blend
[Image: wvUtqLFl.jpg]
[Image: WwRnmWZl.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
[Image: Unan82o.jpg]
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg

Reply
Infuzata...  :13:

[Image: ScXKka8.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
YUME Eclectic Origins Columbia
[Image: HBDeEivl.jpg][Image: LfG4kZAl.jpg]
18in/45out 30sec 94C

Reply
Asa da! Fara fermenti cu note de butoi de varza rebotezate :D
In deschidere bijuteria Pink Bourbon semnata Yume, o completare excelenta dupa bijuteria Pink Panther (da, Pink Bourbon washed) semnata Origo! Bravos!

[Image: VbRPOKs.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Mi-a ajuns calendarul cu intarziere dar e okay, sunt bucuros ca l-am primit. E ceva privat facut de un grup mic de oameni (10 calendare in toata lumea):

Prima cafea o columbia pablo montoya spalata daca as fi primit-o blind fara sa vad boabele as fi zis ca e ethiopia spalata:

foarte foarte florala, cu gust de piersici, si light portocala cand se raceste.

https://suuapinga.com/collections/filter...lo-montoya

[Image: SIZ2hDo.jpg][Image: LGXSFAC.jpg]

Reply
Ha, la jumatatea lunii ? Aia e, bagi 2/zi ca sa recuperezi :). Presupun ca te referi la adventskalender.

Revenind, de Black Fraier Day am luat de la Gardelli Mzungu project. M-am apucat recent sa-l consum dupa o degazare corespunzatoare. Ca de obicei, foarte aromata cafeaua pe espresso. Pare dezvoltata binisor DAR ceea ce e ciudat e faptul ca a trebuit sa o rasnesc extrem de fin fata de celelalte. Ca o comparatie pentru cei cu Arco, am rasnit pe la 12 sa am un shot in 25s. Pe Kopi Deva, aproape de unde se ating cutitele (asta-mi da de gandit ca trebuie sa o aliniezi) dar cu o complexitate si o claritate clar mai mare pe Deva (cu acele cutite stoc).

Ce am observat e ca cere turboshot, 20-22sec fara preinfuzie la 6-7 bari (pentru mine).
Inca nu am testat-o pe filtru, spre rusinea mea dar am luat 2kg, mai e  Shy
Mi-e greu sa descriu cafeaua dar este una din cele mai reusite pe anul acesta care se termina cat de curand.
Ce-mi vine clar in minte este aroma de bomboane de ciocolata (mai neagra) cu cirese sau lichior de cirese (eventual amare). Retrogust imi aduce aminte de prunele uscate de la bunici, sau Chisinaul de seara (doar ca mai spre amar). Foarte parfumata.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Daca iti place Mzungu iti recomand si Sidra de la Nestor Lasso, mi se pare foarte asemanatoare, o gasesti la mai multi prajitori: Pressco, Dak, Kawa.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)