Ziua 13 a fost o kenya de la Schon, prajita foarte light, dar un pic cam multe agrese/agrise in v60 pt gustul meu, cred ca merge mai bine in imersie.
Ziua 14: Leuchtfeuer Panama Lerida- o cafea super procesata similara cu el salvador geisha 300h anaerobi fermentation prajita de mine pe shop.
https://www.leuchtfeuer.coffee/specialty...ca-lerida/
O cafea dificila de prajita pentru ca din pricina procesarii avansate, boabele se ard cu usurinta la exterior, asa ca este important controlul de caldura, oricum boabele astea au un aspect mai intunecat la exterior, este inevitabil.
Metoda cea mai eficienta este mereu ceva ce extrage putin (april brewer) la temperaturi foarte joase- 87C, si macinatura medie fina- nu merge grosier pt ca astea procesate curg rapid:
Caracterul acestor cafele este ca sunt foarte savory, iar daca extragi mult o sa ai o baza de supa miso, sau sos de soia. Trebuie extras cat mai putin (17-18% ey/1.2-1.3 tds) si atunci devin foarte suculente, ca un pepene rosu. Daca le prajesti prea light, au gust de ierburi aromatice, si acreala maxima.
Asa arata El Salvador geisha Andres Salaverria prajita de mine (300 ore fermentare fara aer):
Asta este Lerida prajita de Leuchtfeuer nr 14.
Roest L100+, Kinu, V60, acaia scale, brew grinders: Favorite 2a+ kenia burrs, dm47+ kinu pob