Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(20-10-2021, 09:22)Elwe Wrote: Buna dimineata,

[Image: XInhv8K.jpg]
Prima senzatie dupa ce am vazut imaginea a fost ca e un ibric cu manerul de lemn... Nu intelegeam ce cauta langa espressor.  :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
[Image: qrvWdI2.jpg]
Excelentă acestă Costa Rica by Yume aromele de rom si hibiscus se simt bine in ceașca.
ECM Clasika PID II,flow control,Macap M2D,Kinu M47,VST,WDT tool etc...

Reply
Buna dimineata!

[Image: tvv6hTP.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
@Talisker in foto ai facut o caffee americano?

Reply
(21-10-2021, 11:36)distrugatorul Wrote: @Talisker in foto ai facut o caffee americano?

E oarecum "pe invers" fata de ce zici tu, in sensul ca e un "long black", deci la acest pahar am pus prima data in paharul gol 150ml de apa fierbinte peste care am facut espresso, in cazul acesta cred ca au fost vreo 18.5g cafea din care am scos cam 40g lichid.
Mie imi place mai mult asa fata de americano deoarece pun apa la o temperatura la care arata si a espresso si in acelasi timp pot si bea destul de repede pana sa treaca de tot crema.

Aceasta cafea desi e foarte buna si ca espresso, parca imi place si mai mult cum iese diluata si bauta la temperaturi mai mici ca ce iese la espresso.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Pai cred ca tot americano este in fond. De altfel, nimeni nu recomanda sa pui peste espreesso apa fierbinte din boiler. Deci e mult mai bine sa extragi espresso in paharul cu apa cum ai facut tu dar tot americano e zic eu.

Reply
Data viitoare, incearca si varianta asta: sa faci prima data espresso, sa arunci crema si apoi sa pui apa calda.

Reply
(21-10-2021, 14:16)distrugatorul Wrote: Pai cred ca tot americano este in fond. De altfel, nimeni nu recomanda sa pui peste espreesso apa fierbinte din boiler. Deci e mult mai bine sa extragi espresso in paharul cu apa cum ai facut tu dar tot americano e zic eu.
Nu fac asa, am o cana electrica la care poti stabili ce temperatura vrei sa aiba apa si pe aceea o folosesc. Eu am propriile calcule de cat de fiebinte apa sa o pun, in ce pahar si cat de repede vreau sa beau cafeaua, acum fiecare trebuie sa caute propria reteta de succes. Acum doua zile am dat drumul espressorului si dupa o ora si jumatate mi-am dat seama ca de fapt as bea un aeropress
(21-10-2021, 14:35)dev Wrote: Data viitoare, incearca si varianta asta: sa faci prima data espresso, sa arunci crema si apoi sa pui apa calda.
Am mai facut si asa ceva ca experiment, dar nu prea ma incanta modul de lucru si la ce cafea cumpar rareori mi se pare ca ar fi ceva socant in bine ca gust incat sa merite efortul.
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
Una buna de azi-dimineata...
[Image: Y6jK9Ip.jpg]
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
Buna dimineata![Image: 02f37ddca2384d6f881876277c1a2f1e.jpg]

LELIT PL 81T, EUREKA SPECIALITA MIGNON

Reply
Si una de amiază. Handsome Monk Mexico.
[Image: I1oJYmg.jpg][Image: jKChz3p.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
'neata!
[Image: nLUeHje.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Bună 
[Image: aROI5Si.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
[Image: 0617a1be4627d4e92ad64f840f467f1d.jpg]

Full hopper!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Yume, Honduras. E genul de cafea "hate it or love it"

[Image: nGPfHlh.jpg]
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc

Reply
Columbia Diego Samuel Pink Bourbon de la Guido. Am obținut un rezultat incredibil de bun, ceea ce m-a făcut să mă gândesc dacă nu ar fi mai bine să fac un upgrade la cafea și nu la aparatură.
[Image: BP3vXYM.jpg]

Reply
nu e cea mai scumpa cafea de la Guido?:D

Reply
[attachment=8950]
expreso
ECM Classika PID, DF64V, Kinu.

Reply
[Image: paANPKH.jpg]
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Craciunul Inca nu e. Nici Mardi Gras...
Ce sa fie ce sa fie totusi ?
Ziua Recunostintei ?
[Image: 1G2FGH7.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Ziua în care nu ai avut ce face cu banii. :D
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
de unde ai luat wide awake?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(27-10-2021, 14:30)Damian The Man Wrote: Craciunul Inca nu e. Nici Mardi Gras...
Ce sa fie ce sa fie totusi ?
Ziua Recunostintei ?
[Image: 1G2FGH7.jpg]

Ai ce bea vreo doua zile… [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(27-10-2021, 14:31)coffeemilk Wrote: Ziua în care nu ai avut ce face cu banii.
Inca de mic am fost.....mana sparta  :106:
(27-10-2021, 15:24)vladdooo Wrote: de unde ai luat wide awake?

Ovrride  Timisoara. Am baut o Rwanda acolo de am crezut ca mi-au facut ceva voodoo...
Tot de la ei am luat si Manhattan
(27-10-2021, 15:25)Mihai L Wrote: Ai ce bea vreo doua zile… [Image: emoji23.png]

Ma tem ca nu apuca nici una finalul de Noiembrie  :wall:
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
dubla de seara :D
[Image: EJ2hrPT.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
...Gardelli

[Image: J8U9kHd.jpg][Image: DA5cbaY.jpg]

Reply
Am zis sa mai dau praful de pe Bianca

[Image: 3CO0XRG.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Buna dimineata![Image: OEzKH9S.jpg]
Lelit MARA X,  Lelit PL72 William - Hario V60, Sculptor 078,
1Zpresso K-Plus, Kinu Simplicity.

Reply
Mabo, Ethiopia[attachment=8958]
Lelit Bianca, Atom 75, Niche, Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso, Aeropress, Hario V60, Bonavita, Felicita Arc

Reply
[Image: eYvsJ4G.jpg][Image: QaVn9H1.jpg][Image: hdP69NW.jpg]Nebunie !

Reply

Forum Jump:

Browsing: 7 Guest(s)