Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Si daca aveam o cutie de aceea in casa tot nu foloseam cafeaua respectiva in situatii de criza :) Sincer, mai bine nu beau nimic. Efectiv experimentez o senzatie de nedescris daca beau asa ceva. Deci nu ca am eu vreo ura viscerala fata de stilul italian, dar nu pot sa beau efectiv genul acela de cafele.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
O cafea, va rog!!! #123
Cu @Raducanu, @mihai123, @v. Minchev
Compak f8 contra mythos 1
[Image: ac618a108e43ccf488ab0459b1844879.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
[Image: 6zKq8rL.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Inca una mestesugita de @renatoa :57:. Gata, nu mai spamez :D
[Image: NKVgmisl.jpg] [Image: Pu7POsjl.jpg]

Reply
Mai neagra ca a lui Levo? Nu inteleg...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@Lyvyoo, cam asa ies toate shot-urile, indiferent de gradul prajirii si tind sa cred ca din cauza timpului de extractie extins, niciodata mai mic de 75s cu PI.
Din cate stiu, crema  inchisa la culoare este un indicator al temperaturii prea mari sau prajirii intense dar se pare ca si durata contactului cu apa fierbinte este unul din factorii contributori la culoarea si textura cremei.

Am mai observat o chestie interesanta, anume dulceata in cazul extractiilor lungi care isi face aparitia mult mai tarziu, preponderent la secunde bune dupa blondire cand in mod normal ar trebui "s-o taiem".
De exemplu daca merg pe ratia 1:2 adica 17.5g > 34-35g, nu reusesc sa scap de aciditatea intensa si chiar acreala indiferent de durata PI, temperatura sau presiune, insa daca merg cu cantitatea de lichid spre 38-40g, aciditatea dispare iar in cele mai nefericite cazuri, acreala devine tolerabila si chiar insesizabila dupa cele 3-3.5g de zahar pe care le adaug de obicei :).

Un salami shot ar trebui sa infirme sau sa confirme ipoteza asa ca maine imi pun halatul alb si voi experimenta cu noua rasnita pe care o astept cu nerabdare :D

Reply
... Cu cat este lasata crema unui espresso -  bine extras  -  in contact mai lung cu aerul ... cu atat aceasta , se va inchide treptat la culoare ( ... bineinteles , pana la terminarea reactziei de oxidare ) ... deci , pana la un anumit grad / punct , determinat de caracteristicile cafelei / extractiei / prajirii ... etc ( particularitatzile acesteia )

[Image: A3NwFI4.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Asa este, eu de obicei fac pozele dupa ~30s iar cartoful compact cu care le fac nu e cel mai grozav. In realitate, crema e o idee mai deschisa la culoare si mai apetisanta :P.

Reply
Astazi am incercat o noua marca portugheza. Am extras 36 din 18 la o temp de 90°C, in 27 sec. Am obtinut un lichid vascos, uleios cu gust de ciocolata amaruie cu alune.
[Image: zvvKsVf.jpg][Image: dnQkVCQ.jpg][Image: VqQfeax.jpg][Image: fVe1LVz.jpg]
Foarte bun cu si fara lapte.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
... ' Neatza , eu ... tot cu ratza ... :D ... ( si s-a terminat si cafeaua asta ... )

[Image: cvcdxV6.jpg]

Reply
When in Rome, do as the Romans do:
[Image: TXZqUCI.jpg]

Reply
Buna apa aia... :D

Reply
[Image: svSCdwj.jpg]Ethiopia quore de la @bogdan_geor, top 3 cele mai bune ethiopii baute de mine pe v60!

Reply
... Buna dimineatza ...

[Image: IeLB0tM.jpg]

Reply
Morgen!

[Image: yhACELX.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
18g Kenya by buimac
[Image: 8b007574d5ff9b6acca3b5a1f988f07e.jpg]
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Prastia lui David (ascaso dupa aliniere) vs MD50
[Image: f78PHVjm.jpg] [Image: 82LPtPtm.jpg] [Image: LISllPCm.jpg]

Reply
... ' Neatza ...

[Image: 6FlpLZt.jpg]

Reply
Niste verzitură, cea din mijloc azi.

14g in 29g out, 32s preinfuzie. Zemoasă, dulce, aciditate neinvazivă.[Image: 85f363da90c1268dfa3c117574da400c.jpg][Image: 4e6af4886d94f32dc7112fb2ac955515.jpg][Image: 03925fb8e4e01743b19d3997a640163c.jpg]

Reply
(12-02-2019, 15:19)dev Wrote: Niste verzitură, cea din mijloc azi.

... Ce bine-mi pare ... c-ai luat verde ... la la la ... la , la' l ... la la ... :D ...

... Nu stiu cum sa-ti spun , dar este exact cafeaua pe care o meritzi ... :D ...

Reply
Stiu ca pare greu de crezut, dar nu vad ce ar putea aduce o prajire mai profunda la cafeaua asta.  :D

Reply
(12-02-2019, 16:32)Levo Wrote: ... Nu stiu cum sa-ti spun , dar este exact cafeaua pe care o meritzi ... :D ...
:D
(12-02-2019, 16:41)dev Wrote: Stiu ca pare greu de crezut, dar nu vad ce ar putea aduce o prajire mai profunda la cafeaua asta.  :D
S-ar transforma in cafea buna de preparat, poate :D ;)
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Don't knock it until you've tried it.... Wink

Reply
(12-02-2019, 16:41)dev Wrote: Stiu ca pare greu de crezut, dar nu vad ce ar putea aduce o prajire mai profunda la cafeaua asta.  :D

Eventual niste ulei, daca scartaie rasnita si vrei s-o ungi  :D
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
[Image: 32meM7m.jpg]

Reply
... si fiecare cum poate ... :D ...

[Image: plK7ivT.jpg]

Reply
una "mică" la amiază
[Image: BISRzX2.jpg]
Lelit PL162 Bianca + Honne / Cafflano Kompresso + Kinu M47
Past: Lelit PL41TEM, Sita Competition Ascaso 57mm, Lelit PL043MMI 

Reply
Super-bright Brazilian Hot Shot beats to death any Decaf on the face of the planet :D !

[Image: MGq011D.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
[Image: RUqrZrX.jpg]

[Image: pQJYbEO.jpg]

Reply
(14-02-2019, 11:53)mmariusc Wrote: Super-bright Brazilian Hot Shot beats to death any Decaf on the face of the planet :D !

[Image: MGq011D.jpg]

pui te rog o poza cu boabele? sunt curios cum arata laurina prajita. multzam
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply

Forum Jump:

Browsing: 35 Guest(s)