@
Lyvyoo, cam asa ies toate shot-urile, indiferent de gradul prajirii si tind sa cred ca din cauza timpului de extractie extins, niciodata mai mic de 75s cu PI.
Din cate stiu, crema inchisa la culoare este un indicator al temperaturii prea mari sau prajirii intense dar se pare ca si durata contactului cu apa fierbinte este unul din factorii contributori la culoarea si textura cremei.
Am mai observat o chestie interesanta, anume dulceata in cazul extractiilor lungi care isi face aparitia mult mai tarziu, preponderent la secunde bune dupa blondire cand in mod normal ar trebui "s-o taiem".
De exemplu daca merg pe ratia 1:2 adica 17.5g > 34-35g, nu reusesc sa scap de aciditatea intensa si chiar acreala indiferent de durata PI, temperatura sau presiune, insa daca merg cu cantitatea de lichid spre 38-40g, aciditatea dispare iar in cele mai nefericite cazuri, acreala devine tolerabila si chiar insesizabila dupa cele 3-3.5g de zahar pe care le adaug de obicei :).
Un
salami shot ar trebui sa infirme sau sa confirme ipoteza asa ca maine imi pun halatul alb si voi experimenta cu noua rasnita pe care o astept cu nerabdare :D