Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

Sa fiu sincer, dintre toate cafelele disponibile pe rafturile supermarket-urilor si magazinaselor din Romanica, Illy mi s-a parut cea mai gustoasa.

Reply
... La multi ani !!! celor ce poarta numele (+Sf.) Dumitru ... Cool ... ( si acum e ceatza de la focul de aseara ... :D ... )

[Image: JYAb6l7.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
[Image: IHHSzlA.jpg]

Etiopia Yirga de la Claro.
preinfuzie la 3bar de vreo 12 secunde.
apoi extractie la 6 bar pana la 46 secunde.
18.2 in > 36 out.
Floricele si ciocolata in ceasca. Sau pentru ca citisem ambalajul si asta asteptam sa gasesc acolo?))
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Nu știu cum reușesc insa mereu ma aleg cu una bună, una rea.
În cazul de față cea mai putin pe gustul meu, prin profilul de prăjire accentuat dark fiind Seawall
19 g în ceașcă extras la 91
[Image: 327a0f7fe40b037d781d6de310d3fff1.jpg][Image: 9a9f85648933656ab3d883fe2a39ca77.jpg]

Dacă sunt amatori pentru astfel de prăjire ofer acest sortiment cadou

Sent from my iPhone using Tapatalk
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Ethiopia Yigracheffe 2 experimental roast, inca nu e pusa pe site prajita de Suessmund.

https://www.suessmund.at/#Coffee

[Image: HF9GUUW.jpg][Image: FVaksvO.jpg]

Si un shot pe ek43 dintr-o Pacamara Suessmund, o cafea naturala care nu are izul ala infect de fermentat.
[Image: NCnekZr.jpg]

Ethiopia.[Image: mZTGRBv.jpg]

Reply
(26-10-2018, 18:32)Zwanger Wrote: ... o cafea naturala care nu are izul ala infect de fermentat.

Cer scuze espressomanilor pentru offtopic, da' tre' s-o spun.
Domnu' Zwanger, pari a fi om invatat, te pricepi la de toate, da' nu stai bine la capitolul Limbaj!
Incercam, pe forum, sa folosim cuvinte frumoase, cuminti, asa pentru ca pentru oameni care "intra" aici sa vorbeasca despre pasiunea lor in privinta cafelei de calitate si a echipamentelor potrivite pentru prepararea cat mai corecta a acesteia.
Sper ca m-am facut inteles ...
Si-acu sa dea cu pietre cine nu e de acord!
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Imi cer scuze, daca mi se permite o formulare alternativa: acel iz pregnant de fermentat. Uitasem sus sa zic de ek43, ca e usor aliniata si ca are cutite SSP espresso, si ca omul trage cu ea ca rasnita principala intr-o cafenea.

Weekend placut.

Reply
Neața ...
[Image: 1rp4Z9w.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Nu reușesc sa găsesc defecte în cafeaua celor de la Yume, deși am testat foarte multe cafele, apreciez ca oferă o calitate constanta.
Etiopia 93° 18 in 50 out ~34 secunde, nuanțe de piersica acompaniate de frunze de ceai negru :) [Image: d562f71773ca74d2cdd7d03dcc87a14e.jpg]

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ECM Clasika PID II,flow control,Macap M2D,Kinu M47,VST,WDT tool etc...

Reply
... 'Neatza ...

[Image: EUG2IuU.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Nu-i buna.[Image: ocB9bBE.jpg]

Reply
Tatonari cu Bianca.
Prima mea pana :D
[Image: eT3rZmr.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Flat white cu dedicatie pentru maestrul @Levo :D

[Image: Q5CTEJf.jpg]

PS; Cred ca ar trebui sa invat chestii mai basic, lebada asta a iesit ciufulita rau, a prins-o furtuna =))
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Bubble art  :D

[Image: PMurM3j.jpg]
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
(27-10-2018, 14:05)fmmirel Wrote: Cred ca ar trebui sa invat chestii mai basic

... Bravo' s  , felicitari ... :banan: ... Smile  este un inceput excelent , chestiile " basic " sunt si cele mai uzuale ( uneori si suficiente ) , pentru cafelele de casa , pe care le practicam noi - avand si o cadentza de exercitiu destul de restransa , comparativ cu un barista professionist / aflat in campul muncii - iar progresul in executie , tine cel mai mult de practica / exercitiu /  ... si mai putin de inspiratie / talent  ( ... adica 99% transpiratie si doar 1 % inspiratie... :D ... )
     Parerea mea ... este k gama de baza , sa fie insusita mai intai si  apoi complicatiile / sau modelele mai pretentioase , ele venind ulterior k urmarea fireasca a plictiselii  fatza de primele modele ... Cool ...

P.S .  - Sa nu descurajezi  daca maine sau poimaine , nu mai " iese " ... sa insisti totusi sa iasa , oricat de rau ar fi ... pentru ca pana la urma , tot va iesi in final  ... ( adica sa nu te lasi de sportul asta ... )
     Nici eu nu practic mai mult de 5 modele - pe care le folosesc alternativ , k sa nu le uit ... :D ... dar am incercat si chestii mai complicate , care chiar daca au iesit ... au iesit stangaci / slabutz - deci mai trebuie lucrat la ele ... si asta fac ... cand ma simt in stare , mai adaug un model ... :D ... si tot asa ( ... pana ajung sper eu , la Herr @Raducanu la specializare )

Oricum lebada " promite " ... :D ...  spor mult , in continuare ...

Reply
O cafea mai prajita, mi-a crapat ceasca de la dulceata, e adevarat ca e amara.

[Image: nVw7SOt.jpg]

Reply
[Image: 7aa13d56f36fc6a575a2ea5b3defaaf8.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
... Buna dimineatza ... cu o ratza dedicata lui @fmmirel ... :D ...

[Image: jG2NVfA.jpg]

-  Cica azi-noapte a fost cutremur ... Cool ...

-  Eu v-am mai spus , sa mai lasati  'naibii bautura ... Dodgy ...

Reply
E bine sa lasi bautura, dar sa nu uiti unde [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(28-10-2018, 11:32)Levo Wrote: ... Buna dimineatza ... cu o ratza dedicata lui @fmmirel ... :D ...

Măcar un piept îmi dedici și mie?  :bm:
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(28-10-2018, 11:32)Levo Wrote: ... Buna dimineatza ... cu o ratza dedicata lui @fmmirel ... :D ...

Oooo, ratza asta seamana cu un dragon :D sunt onorat! :D (si dator cu o poza in acelasi timp, ia sa vedem noi ce mofturi are steam wand-ul de pe Pavoni azi ...)
Decent DE1Pro, Strietman CT2, Mazzer Philos, Kinu M47

Reply
Ca tot a venit comanda de la Right Side :D

[Image: 2jWXA4Y.jpg]

Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Shi un cappuccino de amiaza, de la mine ...
[Image: qpLd6WW.jpg]
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Crema, spuma, city+, inecacioasa, fum, ars, nuci, ciocolata, condimente,  corp +++++. Maine imi ajunge cafeaua noua, in lipsa altei optiuni bem din asta. 
[Image: CBBHydw.jpg]

Reply
... O proba de dupa-amiaza ... cu Geisha ( ... aceea , raw vegan Cool ) ... iar dupa mine , tot mai trebuie lasata la maturat ... este extrem de parfumata ( aduce a ceva scortisoara / migdala , condimente de prajituri ) iar gustul , de stafida neagra / smochina ... oricum de fruct uscat / confiat .
     Din cate observ , sotia o prefera ... in defavoarea oricarei miscele ... Cool ... ( iar aici , nu ne mai potrivim ).

[Image: nqgkZEZ.jpg]

[Image: 7riJrOo.jpg]

(28-10-2018, 11:52)baloozzy Wrote: Măcar un piept îmi dedici și mie?  :bm:

... especially for @baloozzy ... :D ... o ratza cu totul ...

[Image: 6JsGxf8.jpg]

Reply
Cu siguranta unul dintre cele mai faine blend-uri cu inclinatii "dark" baute de mine (poate chiar cel mai bun) ... multumesc mult @Mihai.B
Seamana foarte mult cu experienta degustarii unei tablete de ciocolata Dick Taylor Belize - ciocolata neagra onctuoasa, urmata de o aciditate (mai subtila in cazul nostru) de fruct si un finish usor floral. Boy, I am so gonna miss this when it's gone  Sad

[Image: 88YMOvO.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Ma bucur că-ți place. Eu unul nu am reușit sa deslușesc misterul acestei pungi.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
(28-10-2018, 17:17)Levo Wrote: ... especially for @baloozzy ... :D ... o ratza cu totul ...

Sărna! Ăsta da plocon.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
@Levo in ce sita pui 24g de boabe?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(28-10-2018, 20:31)maki Wrote: @Levo in ce sita pui 24g de boabe?

... Pai ... in sita de 24 g ... nu ? :D ... ( oricum , cafeaua " proaspat prajita si usor mai light " intra intr-o cantitate mai mare / per shot , decat o ... miscela , de ex. )

[Image: U69mhos.jpg]

... Din primavara folosesc sitele astea ... si pentru lever , pot spune ca sunt excelente ... ( adica o cantitate de cafea mai mare / per suprafatza gaurita cat mai mica si ... un punch de lever = expresso bun si corpolent ... :D ... )

[Image: 8x1tvKz.jpg]

... comparatia este cu sita de 22 g IMS ( din stanga imag. )

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)