Welcome Back Log In Create Account

Cum arata cafeaua ta de azi?

(03-03-2018, 21:32)lracu Wrote: Oarecum offtopic.
Raducanu nu mai posteaza?
Acest fapt se datoreaza, cumva,  miscarii #afarăcuRăducanudepeforum ?

Neah, că știe că-l iubim :P

Gluma a început de la Bogdan Georgescu, acum ceva timp.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
[Image: JiuMPo5.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Kenya Muthuthuini de la Cat & Cloud. Ea și Ethiopia Chelba au fost cât se poate de bune.

[Image: 26195d48a64ac32b49bd40a034b9c726.jpg]
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
[Image: 90Wajk7.jpg]
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Eu am trecut pe frenchpress din lipsa de espressor. O sa raman asa o vreme (1-2-3luni)

Reply
(04-03-2018, 12:02)Denis Wrote: Eu am trecut pe frenchpress din lipsa de espressor. O sa raman asa o vreme (1-2-3luni)

... si pe urma banuiesc ca treci direct la Slayer ...  :D ... ( ar cam fi cazul ... )

... si pentru pranz tot Cartapani , dar cu un Caprese ...

[Image: c4BWnEe.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Slayer e un aparat ok, capabil, din materiale slabute in comparatie cu altele raportat la cat costa. Firma oricum a fost preluata de Cimbali, ceea ce inseamna ca pretul lui o sa devina mai pamantesc, raportat la ce face si cum este construit. Daca o sa citesti pe forumurile din Asia, o sa vezi ca nu e nici cel mai fiabil aparat :).

Nu cred ca o sa investesc chiar atatia bani intr-un espressor, dar nu se stie.

Voiam foarte mult sa iau un Faema Urania sau President levier din 1955-1964, insa nu o sa fiu multumit pe deplin de levier, din cauza cantitatii de apa care navaleste peste puc.

Momentan raman asa, cine stie ce imi rezerva viitorul, locuind intr-o tara din Europa centrala am acces la ofertele din Italia, Germania, Uk, cine stie ce espressor apare la vanzare.

Eu voiam un decent espresso de+ dar nu sunt accesibile momentan, poate anul viitor.

Reply
(04-03-2018, 16:26)Denis Wrote: Nu cred ca o sa investesc chiar atatia bani intr-un espressor, dar nu se stie.

... La alte vremuri , ...alte scule si ... tot , alte oportunitati desigur ... Cool ... personal iti doresc mult succes ... sa-ti vezi visul implinit  ... ( iar ca si nostalgie , pentru un espressor old dragutz , pentru mine ramane tot Gaggia America 1956 - '57 eu pe acest model sunt axat , daca mai gasesc pe undeva bineinteles ... Cool )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
frânturi :)[Image: SkgPI8e.jpg]

Reply
Etiopia Shakisu, cat&cloud , inca nu mi vine sa cred ca e prajita acum aproape 40 de zile 

Video
https://drive.google.com/a/uppinteractiv...p=drivesdk
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Eu nici nu am inceput-o. Urmeaza, daca nu intra Kenia in fata. Mi s-a parut ca are numai arome, mai putin gust. Toate au avut evolutii deosebite.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Cafeaua ,,ca" cafeaua, rasnita e baza[emoji23]:
https://photos.app.goo.gl/TpUn20lZtiSmwJak2
WPM Primus, Lelit PL162T, Lelit PL72, Pavoni`70, Honne, Varia VS3&Hypernova Ultra, Kinu M47, Rok espresso, Hario V60, Kaleido M10PRO

Reply
Ethiopia Guji natural
[Image: EshnteI.jpg]

Reply
Frumos !
Foarte frumos !
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Kenya Muburi AA (Olivo) - foarte dulce, fructata, usor citrica.

[Image: dhP74EA.jpg]
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
În ritmul ăsta, în aproximativ 218 ani ajung să fac un desen decent [emoji23]

[Image: e04e0045c0b9fe06c6ac4232fe8e95ea.jpg]

Reply
(07-03-2018, 13:14)rdumitrescu Wrote: În ritmul ăsta, în aproximativ 218 ani ajung să fac un desen decent [Image: emoji23.png]

... Felicitari ...e f. bine  , ce are... ? Cool  ... pentru niste oameni care servesc 1-2 latte / zi , eu zic ca este ok ... pentru mai mult insa , ... trebuie reciclare pe la herr @Raducanu , altfel evolutia va fi atat de lenta incat , va fi aproape imperceptibila ( ... data fiind si cadentza redusa cu care sunt realizate exercitiile ) ... am calculat si in ceea ce ma priveste si undeva prin mileniul 3 , probabil as reusi sa-l ajung pe Florin in ritmul asta ... :D...

[Image: YnmiGa8.jpg]

Reply
(07-03-2018, 13:37)Levo Wrote: :  ... pentru niste oameni care servesc 1-2 latte / zi , eu zic ca este ok ..

Sau pe săptămână :)

Reply
(07-03-2018, 13:14)rdumitrescu Wrote: În ritmul ăsta, în aproximativ 218 ani ajung să fac un desen decent [Image: emoji23.png]

Arata bine!
Mana pentru turnat este ok.
Ai o crema de lapte prea rigida.Lasi prea mult aer inauntru.Ar trebui sa expandezi cu nu mai mult de 1/4 din volumul initial de lapte.

https://www.youtube.com/watch?v=lRPkcE-y6pk

Reply
(04-03-2018, 20:03)razvanMB Wrote: Etiopia Shakisu, cat&cloud , inca nu mi vine sa cred ca e prajita acum aproape 40 de zile 

Video

32g out din cate grame in?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Expobar Office Leva Hx, Mahlkonig Vario, Motta tamper & distributor

Reply
[Image: houaxjV.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
progrese vizibile, @Levo, bravos!

Reply
(07-03-2018, 22:36)Răducanu Wrote: progrese vizibile, @Levo, bravos!

...Multumesc frumos ... Wink  ... ziceam ca sa nu vin ... chiar asa " lemn " la pregatire ...

Reply
(07-03-2018, 13:50)CatalinH Wrote: Ai o crema de lapte prea rigida.Lasi prea mult aer inauntru.Ar trebui sa expandezi cu nu mai mult de 1/4 din volumul initial de lapte.

Mulțumesc de video. O să văd cum fac să exersez mai mult într-o zi. La intervale mai mari de timp mi se pare că ce reușesc să prind acum, uit până data viitoare.

Reply
(07-03-2018, 17:49)Vicster Wrote:
(04-03-2018, 20:03)razvanMB Wrote: Etiopia Shakisu, cat&cloud , inca nu mi vine sa cred ca e prajita acum aproape 40 de zile 

Video

32g out din cate grame in?

Sent from my iPhone using Tapatalk 

18 in
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Honduras Marcala 16in/32out/92°C/24s
Current  : ► Kinu M47 ◄•► PL41TEM ◄•► PL121 ◄•► XMC013 ◄•► BS1533 ◄•► BS1097 ◄•► Cafflano Kompresso ◄
Obsolete: ► Russell Hobbs Allure 18623 ◄

Reply
Ceva nou (Iganda Rwenzori V60) si ceva interesant la Sreaming Beans (NL)
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Aeropress din Kenya Nyeri de la Prajitoria Buimac, facut (din neatentie [emoji4]) cu apa la 82gc. Rezultatul? Fabulos, explozie de fructe rosii, capsune, zmeura, lychee, combinatia ideala intre dulceata si aciditate. [Image: 7303b1644886abe1c2812684ff61c617.jpg]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
He, he... din neatentie...
Altii sunt "neatenti" si sub 80, spre 77 :P

Reply
Some Cat&Cloud Heart in the morning.  :67:

[Image: Lh5TEEv.jpg]
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply

Forum Jump:

Browsing: 34 Guest(s)