Espressoman infocat
navodari
Salut,
Puteti incerca astfel:
Raport 1:8
Macinatura cea mai mare, gen french press
Puneti cafeaua peste apa, nu amestecati, astfel incat sa aveti un guler mare de cafea deasupra
Lasati la infuzat minim 11-12 ore la temperatura camerei
Ori 24 ore la frigider
Strecurati cu ajutorul unui frech press, sau o treceti prin aeropress
Am incercat cu Kenya, Guatemala, San Domingo Barahhona
Kenya e bestiala!
Succes!
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
29-07-2016, 19:11
(Edited 29-07-2016, 19:11 by renatoa.)
(29-07-2016, 17:37)M.Sica Wrote: ...Gheata cum o pui? Cuburi? Cam cate? Sau zdrobita?
Peste cafea un pat de 1 cm zdrobita, ca sa se "amorseze" infuzarea, apoi pana sus formele care mi le face frigiderul... un soi de cilindru cu tzugui.
Macinatura ca de filtru/V60 folosesc.
Espressoman infocat
Brasov
Am pus si eu un aeropress la "gatit", sa vedem ce iese...
[Image: dodgy.gif]
Nova Simonelli Oscar modded, La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress
Craiova
29-07-2016, 20:04
(Edited 29-07-2016, 20:04 by renatoa.)
Ai gheata si in tub, sau doar in palnie ?
E o idee buna ca sa cresti cantitatea de lichid rezultat !
Ce filtru ai ?
Espressoman infocat
Brasov
Am gheata de sus pana jos.
Filtrul este cel normal de hartie, pe care l-am umezit inainte...
Nova Simonelli Oscar modded, La Pavoni Europiccola pre-millennium, Ascaso i-mini i1, Hario Skerton, Aeropress
Espressoman infocat
navodari
cold brew se face, de obicei in cantitati mari, se pastreaza pana la 2 saptamani inchis ermetic in frigider. daca considerati ca aveti o licoare rezultata prea concentrata,mai puteti adauga apa. Azi am facut cold brew din Columbia Supremo, te surprinde total.
Espressoman infocat
Bucuresti
(29-07-2016, 19:11)renatoa Wrote: (29-07-2016, 17:37)M.Sica Wrote: ...Gheata cum o pui? Cuburi? Cam cate? Sau zdrobita?
Peste cafea un pat de 1 cm zdrobita, ca sa se "amorseze" infuzarea, apoi pana sus formele care mi le face frigiderul... un soi de cilindru cu tzugui.
Macinatura ca de filtru/V60 folosesc.
Multumesc! As incerca si eu la birou, sa fie din cand in cand cafeaua de dupa amiaza un cold brew insa avem doar frigidere fara congelator ceea ce face dificila obtinerea ghetii.
[Image: sad.gif]
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
Espressoman infocat
Ploiesti
Găsești la orice benzinărie, ambalată în pungi
Acum, pe timp de vară, găsești cam la orice magazin/magazinas/chiosc ce vinde înghețată...
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press
Espressoman infocat
Bucuresti
(02-08-2016, 11:38)KrisssKros Wrote: Găsești la orice benzinărie, ambalată în pungi
Acum, pe timp de vară, găsești cam la orice magazin/magazinas/chiosc ce vinde înghețată...
Da, asa este, dar e cam risipa, ditamai pungoiul cu doua kile de gheata pentru 150 ml de cafea ...
Quick Mill Vetrano 2B Evo, Mahlkonig Vario, Kinu M47, Comandante MK3 Red Sonja, Tamper Motta 9bar, Tamper Concept Art Technik, acaia pearl black, acaia lunar, Aeropress, V60, French Press, Cold Bruer
Aero...
Bucuresti
Daca poate fi pastrata macar o saptamana, de ce nu poti face 2l odata?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Craiova
Nu poti face gheata in congelatorul frigiderului ? :s
Aero...
Bucuresti
(02-08-2016, 11:15)M.Sica Wrote: Multumesc! As incerca si eu la birou, sa fie din cand in cand cafeaua de dupa amiaza un cold brew insa avem doar frigidere fara congelator ceea ce face dificila obtinerea ghetii. [Image: sad.gif]
[Image: biggrin.gif]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Bucuresti
(02-08-2016, 13:17)Mihai L Wrote: Daca poate fi pastrata macar o saptamana, de ce nu poti face 2l odata?
Daca vreaun sa fac mai multa cafea folosesesc Cold Bruer-ul si extrag acasa, peste noapte. In aeropress nu incape gheata suficienta decat pentru aproximativ 150 ml cafea. Aceasta metoda o luam in calcul ca ceva ad hoc, atunci cand nu mai am chef sa prepar cafea la V60 la birou fiind, mai ales ca este rapida, extractia se produce in 2 ore nu in 8 - 9 ore ca la Bruer.
Din pacate nici nu am unde sa pastrez gheata ramasa dintr-o punga de 2.5 kg, frigiderele pe care le avem noi nu au congelator.
Espressoman infocat
Bucuresti
Care sunt cantitatile de cafea respectiv apa pt cold brew?
Gastroback Dual Boiler, Porlex Tall
Aero...
Bucuresti
Ai putea pune cafeaua cu gheata intr-un recipient mai mare (similar unui frenchpress) si apoi sa o separi folosind aeropress...?
Espressoman infocat
Bucuresti
(02-08-2016, 15:24)Mihai L Wrote: Ai putea pune cafeaua cu gheata intr-un recipient mai mare (similar unui frenchpress) si apoi sa o separi folosind aeropress...?
Din punctul meu de vedere ingeniozitatea metodei aeropres + gheata consta in faptul ca apa curge incet peste cafea, cu debitul redus rezultat in urma topirii si aproximeaza destul de bine metodele cold brew drip.
Se poate desigur amesteca apa rece cu cafea, lasa cateva ore sau peste noapte si apoi se filtreaza dar eu prefer metoda prin picurare.
Espressoman infocat
navodari
(02-08-2016, 15:02)raduwrc Wrote: Care sunt cantitatile de cafea respectiv apa pt cold brew?
Raport 1:8, 1:9......cafea:apa.
Espressoman infocat
Bucuresti
Ok....si de preferat ce soiuri de cafea?
Craiova
soiul ceaiprincasa cica ar fi cel mai bun ;)
Espressoman infocat
Bucuresti
Pai nu chiar...am inteles ca merg mai bine cele mai aromate
De ex brazilia santos nu este ff aromata
Craiova
Trece vara pana va hotarati sa incercati... ce va costa, 20 g de cafea ?!
Prea vreti sa fie totul perfect din prima... oricum nu o sa stiti care e diferenta fara sa incercati mai multe :)
Espressoman infocat
Bucuresti
Ok...o sa incerc sa vedem ce iese
Vreau sa fac un cold brew pt weekend (vreo 1litru minim) cu apa tonica in loc de apa.
Cam cum sa improvizez asta acasa fara multe device-uri? nu am nici macar french press, am doar filtre si aparate de filtrat si cam atat. ma gandeam sa las cafeaua la rece 12 ore si sa tot amestec in ea din cand in cand si apoi sa o filtrez.
---
-
Fara probleme pui apa tonica cu cafea rasnita grosier (ca pentru presa franceza) intr-o oala de inox, o acoperi (sa nu capete mirosuri) si o pui in frigider cum ai spus 12 ore. Foloseste o ratie de 1:8 (Adica pentru 100g de cafea foloseste 800g de apa tonica).
Dupa 12 ore poti fara probleme sa folosesti aparatul de filtrat, dar foloseste doar capul acestuia, rabateaza-l in pozitia in care ai schimba filtrul, pune filtrul si toarna amestecul in acesta. Merge la perfectie !
Espressoman Administrator
Bucuresti
Merge si aeropressul la filtrare sau e prea fin?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Craiova
Hartia e prea fina, dureaza cam mult daca nu presezi, cred ca poate si 15 minute...
Filtrul metalic insa este ok, cam ca un V60, in 3-4 minute se scurge un aeropress plin fara sa presezi.
Pentru un litru insa... inmultesti cu 4.
Espressoman infocat
navodari
24-08-2016, 22:37
(Edited 24-08-2016, 22:40 by gxg_para.)
Cum fac un cold brew reusit si fara mari eforturi:
1. Macinatura cold brew
2. Infuzare
dupa aproximativ 11-12 ore la temperatura cemerei sau aproximativ 24 h in frigider
Filtrarea
De ce folosesc Aeropress
Rezultat final
Referitor la combinarea cu apa tonica puteti incerca cu foarte putin Sapellegrino Pompelmo.
Craiova
12 ore in camera... nu iese o amareala ? :s
Espressoman infocat
Braila
Cine a incercat cu french press sa faca cold brew? Daca a iesit buna, ne da si noua metoda? Eu vreau sa incerc cu apa tonica, dar n-am decat un french press..asteptam solutii experimentate :)
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60
Espressoman infocat
navodari