19-04-2026, 21:00
Bagam Korea in aceasi oala cu China ?
Samsung vs Huawei ?
Samsung vs Huawei ?
|
China vs Italy
|
)
.(25-04-2026, 10:56)alin1970 Wrote: Mihai tu chiar crezi ca un espressor bun , bine facut e musai sa coste multe mii de euro ? Sau o rasnita etc ? Nu este vizibil faptul ca firmele europene baga prea mult profit in buzunar in loc sa produca mai mult cu un profit mai mic .OK, am inteles, nu ai deloc idee ce inseamna sa produci un espressor.
(25-04-2026, 12:36)vdub Wrote: Greedflation este cat se poate de real, si cu efecte tot mai vizibile de la pandemie incoace dar asta nu inseamna ca trebuie sa facem jocul murdar al chinei in timp ce nici macar nu incercam sa schimbam ceva in ograda noastra.Asta pentru ca economia are legile ei. Nu asculta de politicieni. Iar asta se vede peste tot unde au incercat sa faca ceva altfel decat ceea ce e natural din punct de vedere economic.
Modelul de business al chinezilor este parte a unei strategii nationale mai ample, menite sa domine sectoarele industriale globale indiferent de riscuri si ce resurse implica aceasta extindere.
Cele mai clare si cunoscute exemple sunt Huawei si BYD, cea din urma inregistrand anul trecut datorii de 44 miliarde dolari catre furnizori.
Desi domina piata globala de electrice si am crede ca in interiorul companiei e totul lapte si miere, BYD a ajuns in acel punct pentru ca termenele de plata catre furnizorii de componente au fost extinse la 275 zile in timp ce in Europa, termenele sunt de 50-60 zile.
Nu pare chiar mare scofala dar cand lucrezi la un astfel de furnizor si nu-ti mai primesti salariul cateva luni, iti este redus sau chiar pierzi locul de munca pentru ca firma intra in faliment, inseamna ca avem o problema serioasa si BYD sau producatorul de espressoare este sursa ei.
Asa cum am precizat si in cealalta postare, chiar nu am nimic impotriva produselor chinezesti si cumpar atunci cand pe-aproape nu am alternative, fie ele si putin mai scumpe.
La mine e simplu. Nu cumpar niciodata produse europene noi daca au pret nejustificat de mare si chinezesti noi pentru ca nu vreau sa pun umarul la planul diabolic al Chinei.
Recomand acest mini-documentar de 15m pentru a intelege cum opereaza companiile chinezesti si de ce sunt un pericol pentru productia locala... asta care a mai ramas.
(25-04-2026, 13:38)alin1970 Wrote: ....Nu ar trebui sa fie un lux sa bei o cafea buna acasa. Se poate si fara a fi un lux .Nu ar trebui si nici nu este un lux pentru cine alege in principal pe baza acestui criteriu - cafea buna acasa. Sunt destule exemple chiar pe forum de pasionati care cu espressoare < 2-300 euro obtin rezultate foarte bune, sunt multumiti si altii cu espressoare de > 2000-3000 euro sunt nemultumiti si vor altceva. "Cafea buna acasa" e un criteriu esential, dar altii mai au si alte criterii de alegere, ceea ce e foarte bine. Ce nu-i bine este incrancenarea de a-i ataca pe cei care se declara multumiti si argumenteaza de ce nu e nevoie sa cheltuie sume mari de bani pentru a bea o cafea buna acasa!
(25-04-2026, 13:09)alin1970 Wrote: Pai tot ce spui tu, a fost facut acum multi ani, s-au amortizat de mult acele costuri.Ai impresia ca asa lucreaza o fabrica serioasa? Angajeaza designeri, proiectanti, fac teste si prototipuri si cand au produsul, gata, ii dau afara pe toti…?
Vorbesti de un espressor de parca ar fi o naveta spatiala. contine o mana de componente, relativ usor de produs. Prea exagerezi.
Sa iti aduc aminte ca sunt espresoare pe care se cere 20.000 de euro ? crezi ca s-au facut mai multe cercetari decat pentru o masina ? Sunt masini mai ieftine decat un espressor.
Nu stiu de ce ne tot contram aiurea.
Esti liber sa cumperi ce doresti.
Eu sunt prea sarac pentru astfel de espressoare vandute la pret de nestemate.
Pe mine, cumparator nu prea ma intereseaza cine produce aparatul.
Important este sa pot face o cafea buna si cu un buget redus. Daca in bugetul alocat voi gasi aparatura europeana, cu atat mai bine. Dar daca imi zici ca trebuie sa platesc multe mii de euro ptr ca teste, planuri de afaceri , cercetare, etc. Atunci, pe mine m-ai pierdut de client. Dar are balta peste.
(27-04-2026, 14:15)Mihai L Wrote: Ai impresia ca asa lucreaza o fabrica serioasa? Angajeaza designeri, proiectanti, fac teste si prototipuri si cand au produsul, gata, ii dau afara pe toti…?
Lumea lucreaza in continuare. Modele noi, imbunatatiri la cele vechi, etc. Toti iau salariu, ca de aia muncesc. Cate modele are numai Lelit, de exemplu?
https://www.zf.ro/companii/romania-la-un...e-22562664