07-05-2021, 18:24
Va salut.
Sunt începător în ale cafelei și am adunat și eu info de unde am putut. Avem în felul urmator: delonghi dedica, hario mini, sita nepresurizata, tamper, egalizator și toate alea.
Am folosit și boabe de la magazin, și de la prajitorie.
Am încercat tot felul de combinații: 18g 40 ml în 20 sec. 18g 36 ml în 25 sec, 18g 50 ml în 25 sec.
Și nu prea iese, nici crema, nici gust.
Îmi spuneți și mie ce fac greșit, ca ma doare mana și buzunarul la câte teste am făcut cu granulatia și timpul și cantitatea. Din ce am înțeles, cafeaua nu are nevoie de zahar dacă o faci cum trebuie, ei, eu n am reușit sa fac una la care nu i trebuie zahar pana acum.
Sunt începător în ale cafelei și am adunat și eu info de unde am putut. Avem în felul urmator: delonghi dedica, hario mini, sita nepresurizata, tamper, egalizator și toate alea.
Am folosit și boabe de la magazin, și de la prajitorie.
Am încercat tot felul de combinații: 18g 40 ml în 20 sec. 18g 36 ml în 25 sec, 18g 50 ml în 25 sec.
Și nu prea iese, nici crema, nici gust.
Îmi spuneți și mie ce fac greșit, ca ma doare mana și buzunarul la câte teste am făcut cu granulatia și timpul și cantitatea. Din ce am înțeles, cafeaua nu are nevoie de zahar dacă o faci cum trebuie, ei, eu n am reușit sa fac una la care nu i trebuie zahar pana acum.