Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

(04-01-2018, 16:35)bemihai Wrote:
(03-01-2018, 13:34)bemihai Wrote: C-O FI Factory se numeste, e un coffee shop micut din zona Floreasca (Bucuresti). Am baut multe cafele interesante la ei de-a lungul timpului.

Am trecut azi din nou pe la ei si-am baut un Bourbon fantastic din El Salvador, o nebunie de cirese amare si migdale.

Salut Mihai,
Am inteles ca mai au: Kenya, Costa Rica si un blend.
Poti sa ne dai tu mai multe detalii? (Inclusiv preturi)

Mersi
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Au mai multe origini, 5-6 cred. Din ce am incercat eu, as recomanda clar El Salavadorul si Etiopia (daca o mai au) si poate Costa Rica. El Salvadorul e un mix de cirese amare si migdale, siropos, Etiopia este una tipica Yirgacheffe, florala, catifelata, cu note de bergamota si ceai verde, iar Costa Rica este un mix de multe varietati, foarte interesant. Toate cafelele costa 45 ron punga.
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Salutare,

Eu am incercat recent [Image: AF1QipMLpZHqNWqQsPOo52NrkCCUshPUmpgglvfMeGq3?hl=ro]Myanmar Shwe Li, de la Nola Coffee Shop. E excelenta! Foarte echilibrata, usor citrica la gust, si ciocolatie pe aftertaste. Nu am mai vazut originea aceasta la alta prajitorie. Voi?

[Image: yAef6Jo.jpg][Image: KqASJdU.jpg][Image: sjBwhSc.jpg]
Espresso: Quick Mill QM67 DB // Eureka Mignon Specialita // Vario Home Mahlkönig// cantar V60 drip-scale
Brew: V60 // Aeropress // Cafflano Kompact // Cafflano Kompresso // Cafflano Klassic // Filtru Phin

Reply
2018 Modern espresso
Prajitoria da Matteo
Columbia,El Tesoro-Palestina
Varietate:Tabi Alt 1750m
Cremoasa,dulce,florala discret(mai am de lucru pana ii gasesc sweet-spot-ul,dar este cea mai iertatoare si permisiva cafea pe care am intalnit-o cu toate ca este prajita light[emoji7])[Image: ea865da985745c371addf2b6dae2a161.jpg]

Reply
a incercat careva RedBird Espresso sau Malabar Gold® Espresso (ambele din SUA)?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Salutare espressomani!

postez pt prima data pe acest grup. Nu sunt un cunoscator al cafelei, dar imi place foarte mult cafeaua buna si mi-am achizitionat o rasnita manuala si un espressor. Problema apare la achizitia cafelei. :)
Am fost ieri la o prajitorie din Iasi si mi-am luat 2 tipuri de cafele (kenia AA si maragogype) care cu toate ca nu miroseau a proaspat prajite, doamna de acolo spunea ca sunt (nu am contrazis-o deoarece nu aveam cum :) ). Ma asteptam ca dupa rasnire sa emane o aroma foarte placuta (asa cum am vazut la un prieten care cand rasnea umplea toata casa de arome) dar nu s-a intamplat nimic.
Ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste alegerea cafelei? cum imi dau seama daca e proaspat prajita sau nu?
Pot primi cu placere si alte sfaturi avand in vedere ca sunt incepator :)

multumesc mult!
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
(12-01-2018, 10:16)RaduNim Wrote: Salutare espressomani!

postez pt prima data pe acest grup. Nu sunt un cunoscator al cafelei, dar imi place foarte mult cafeaua buna si mi-am achizitionat o rasnita manuala si un espressor. Problema apare la achizitia cafelei. :)
Am fost ieri la o prajitorie din Iasi si mi-am luat 2 tipuri de cafele (kenia AA si maragogype) care cu toate ca nu miroseau a proaspat prajite, doamna de acolo spunea ca sunt (nu am contrazis-o deoarece nu aveam cum :) ). Ma asteptam ca dupa rasnire sa emane o aroma foarte placuta (asa cum am vazut la un prieten care cand rasnea umplea toata casa de arome) dar nu s-a intamplat nimic.
Ma puteti ajuta cu un sfat in ceea ce priveste alegerea cafelei? cum imi dau seama daca e proaspat prajita sau nu?
Pot primi cu placere si alte sfaturi avand in vedere ca sunt incepator :)

multumesc mult!

pai tre sa ai o data a prajirii pe punga.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(12-01-2018, 10:16)RaduNim Wrote: ... Nu sunt un cunoscator al cafelei...

am luat 2 tipuri de cafele ... care nu miroseau a proaspat prajite...

Cum ar trebui sa miroasa cafeaua proaspat prajita? :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Să nu miroasă a uleiuri râncezite  Tongue .
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Mihai L, 

​​​Ma așteptam să aibă un miros specific cafelei. Eram la cineva în vizita când a măcinat cafea și a umplut casa de arome. La mine nimic

Reply
Spune-ne ce cafea era, de la ce prajitorie si cand era prajita (vezi ambalajul)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
kenia AA si maragogype 
Am cumpărat-o din Iași de la un magazin din zona Alexandru cel Bun (Magazin de cafea scrie pe el. Mi l-a recomandat cineva)  Vânzătoarea spunea că prăjesc ei cafeaua. 
Nu scria când este prăjită, mi-a pus-o într-o pg de hârtie, dintr-un borcan. Am întrebat eu când e prăjită și mi-a răspuns ca șefu i-a adus-o ieri dimineață

Reply
Posibil ca exact aia sa fi fost... "arome" ;)

Prajitoria nu avea cuptorul in magazin sau langa ?
Ti s-a parut in magazin ca miroase ca la prieten ?

Reply
in Iasi ai pe @OctavDuMaison, la Maison du Cafe http://maisonducafe.ro

Reply
Mi-ai luat postarea din varful pixului :) de MaisonDuCafe voiam sa recomand si eu :)

Reply
sorry :D

Reply
Ms mult Maki. O să merg și la ei. Între timp am aflat ca și la prajitorul din Oz găsesc cafea proaspătă. 

Zi plăcută

Reply
(12-01-2018, 17:04)RaduNim Wrote: Mihai L, 

​​​Ma așteptam să aibă un miros specific cafelei. Eram la cineva în vizita când a măcinat cafea și a umplut casa de arome.

Cuvintele cheie sunt "când a măcinat cafea". :D
Chiar cand iese din prajitor nu e mare lucru de capul cafelei, ca miros vorbind.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Recomand doua Etiopii de la Yume cu adevarat senzationale, Worka Sakaro si Burtucana!!  Am baut Burtukaana si de la Guido.  Si-mi este greu sa spun care e mai buna,  dar ca ambele sunt excelente,  asta pot spune cu certitudine!!! In extractie - Burtucana
 [Image: dsN5Gy8.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Worka Sakaro nu e senzațională, e ok dar Burtukaana e mult mai buna. El Salvador e foarte bună.

Reply
Ma rog,  fiecare cu papilele lui :)

Reply
Nu e vorba de papile cât e de doua produse diferite. Înțeleg să-ți placa ambele în moduri diferite dar nu sunt senzaționale ambele.

Reply
Ba da,  pentru mine sunt senzationale ambele, rasnite pe Mazzer. Extractiile facute cu Kinu mi s-au parut,  pur si simplu, ok.  Chiar sa fie si trei produse diferite, ele toate au potential de a fi senzationale functie de cum le percepe fiecare individ in parte,  repet,  cu gustul omului nu te pune.

Reply
Corpolenta,dulce,usor citrica [Image: ade64b65f1a9b25b2f05ebacc0d17c7f.jpg]

Reply
(12-01-2018, 14:09)Mihai L Wrote:
(12-01-2018, 10:16)RaduNim Wrote: ... Nu sunt un cunoscator al cafelei...

am luat 2 tipuri de cafele ... care nu miroseau a proaspat prajite...

Cum ar trebui sa miroasa cafeaua proaspat prajita? :D     

Salut.
Asta chiar n-ar trebui sa fie o intrebare grea, hai sa incerc eu o definitie: un miros pe care sa ti-l recunoasca ca fiind "de cafea" 9 oameni din 10 luati la intamplare, fara un antrenament de specialitate.
@RaduNim, experientele mele cu cafeaua vanduta "proaspat prajita" unde data afisata de prajire era de ordinul zilelor sau maxim 1-2 saptamani sunt similare, prima uimire incercata de mine prin locurile in care vand si o si prepara pe loc este ca la cele mai multe la macinare nu se simte mirosul ala pregnant de "cafea" nici daca bagi nasul in macinatura - am facut si asta.
Sigur, aici poate sa inceapa o discutie despre mirosuri sau senzatii percepute: o cafea al carui miros te duce cu gandul la fan/ierburi sau tot felul de fructe exotice poate fi o incantare pentru unii dar nu asta este subiectul aici.
Ibric conic marca "Emailul", rasnita manuala[s] din alama mostenita de la bunica [/s]Commandante, aragaz...

Reply
... Passalacqua / Miscela Napoli ... ceva asemanator cu Harem , insa are un caracter mai pronuntat / mai decis in sensul "acelui iz " de cafea adevarata , fara fructe si flori ... doar cafea cu gust de cafea ... Cool ... si usor mai putin dulce , decat Harem ... ( in viziunea mea poate inlocui cu succes Harem - ul , doar daca acesta nu se poate procura ... insa prefer tot ... un Harem ... :D ...

[Image: 6dFJPiR.jpg]

[Image: t0tsnoI.jpg]

[Image: WHeWoqW.jpg]

[Image: JeX8zqH.jpg]

[Image: 14QiJwA.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
vreau sa incerc cumva si Mekico, in descriere avand:
A fruity taste with notes of caramel, hazelnut and chocolate.

Reply
(19-01-2018, 13:34)maki Wrote: vreau sa incerc cumva si Mekico, in descriere avand:
A fruity taste with notes of caramel, hazelnut and chocolate.

... Da , stiu ... ca este cea mai cautata in Germania ... aici ar fi ceva , insa nu stiu termenul de productie / valabilitate ... si cum ar putea ajunge la tine ( ... poate prin prietenii devotati  ... :D  ... )

[Image: IdgfeFv.jpg]

... asa era pe " vremuri  "... :D  ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
frumos!

da. tre sa intreb de prietenii de peste Prut.

Reply
(19-01-2018, 14:06)maki Wrote: frumos!

da. tre sa intreb de prietenii de peste Prut.

de peste Prut est sau vest?
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.  

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)