Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

(25-09-2017, 13:33)vladdooo Wrote: A incercat cineva cele doua Panama (Gran Val, Santa Clara) sau Costa Rica Rio Jorco de la PapaJaques?

Vlad, vrei sa vii la un cupping in weekend? E mai simplu asa.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
Recomand aceasta Ethiopie Burtukaana de la Guido,  pur si simplu extraordinara!!! [Image: RoY0W45.jpg]
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Va recomand:

The Barn Ethiopia Kochere
The Barn Kenia Kamviu AB

Ma delectez cu ele de o saptamana, cu siguranta le-as mai cumpara.
Foarte bune preparate espresso si cappuccino.

Reply
PJ: Panama Gran del Val și Costa Rica. Sunt minunate ambele. Recomand cu căldură
Profitec Pro 700, Profitec T64, Fellow ODE Brew Grinder, Mahlkonig Vario, Kinu M47

Reply
Multumesc frumos, Dinu!
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
In militari langa calif, pe iuliu maniu exista un mic magazin care serveste cafea si au si cafea pt acasa.
Iau de ceva timp de la ei, au toate specialitatile dar preferatele mele sunt:

- Etiopia Limu Bufata;
- Etiopia Yirgacheffe;
- Kenia Kainamui;
- Costa Rica Licho;

Au prajitoria lor, poti degusta inainte sa cumperi.
ex Lelit PL62X
ex. Lelit PL41TEM | Ascaso Precision Competition Filter 57mm | Lelit PL100

Reply
Si prajitoria/magazinul nu au un nume ? Sau prezenta online e nula ?

Reply
http://specialitycoffee.ro/ acesta este site-ul.
ex Lelit PL62X

Reply
Baietii aduceau intotdeauna de la HotSpot, cumva in opozitie cu numele site-ului :)  Cam asta scrie si pe site, ca revand cafea de la microprajitorii. Dar nu este exclus sa-si incerce norocul si in prajire, doar nu e chirurgie pe creier , ca sa zic asa :)))
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Din ce am discutat cu ei unele sortimente sunt preparate de ei iar pt altele se apeleaza la micro-prajitorii. Depinde de soiul de cafea si de particularitatile ei. La cumparare iti spun daca este prajita de ei sau de altcineva si data la care a fost prajita.
ex Lelit PL62X

Reply
O Rwanda buna bauta la Papajacques in "sufragerie", mult mai acida decat ma asteptam Smile , in sensul bun desigur. Lever-ul Faema si-a facut si el treaba desigur. Bravo dom'le!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
E meserias tare Presidentul ala. Rwanda mi-a placut cel mai mult si mie pe el - total altceva fata de ce scoteam eu din ea acasa
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(27-09-2017, 12:45)Lyvyoo Wrote: Baietii aduceau intotdeauna de la HotSpot, cumva in opozitie cu numele site-ului Smile  Cam asta scrie si pe site, ca revand cafea de la microprajitorii. Dar nu este exclus sa-si incerce norocul si in prajire, doar nu e chirurgie pe creier , ca sa zic asa :)))

Revin cu un update. Azi am fost sa imi cumpar cafea de la ei (Ethiopia Yirgacheffe + EL SALVADOR FINCA EL CARMEN) si numele cafenelei este specialitycoffee dar toata cafeaua se prajeste la Hotspot (http://hotspotcoffee.ro/categorie-produs/coffee/). Am vb cu managerul cafenelei si mi-a spus "toata cafeaua se prajeste la noi la Hotspot", de aici inteleg ca are legaturi f apropiate cu Hotspot. In orice caz fac o treaba excelenta. De fapt tot ce este pe site la hotspot se gaseste si in cafenea in exact acelasi ambalaj ca pe site.

Mie imi place f mult cafeaua lor, este prajita putin si din punctul meu de vedere este mai sanatoasa decat altele prajite mai mult (este doar o parere personala).
ex Lelit PL62X

Reply
(29-09-2017, 11:12)bogdan01 Wrote: Mie imi place f mult cafeaua lor, este prajita putin si din punctul meu de vedere este mai sanatoasa decat altele prajite mai mult (este doar o parere personala). 

Doar de curiozitate întreb, de la ce alte prăjitorii ai încercat cafea?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Acasa doar de la ei pt ca acum mi-am luat ce aveam nevoie pentru preparare.
Dar in principiu am incercat multe cafenele de prin bucuresti, unele mai bune unele mai rele. Alte sortimente incercate prin afara: zurich, geneva, viena, amsterdam, new york etc.. Adica o idee a gustului de espresso o am. Nu spun ca este cea mai buna a lor sau ca eu as fi cine stie ce cunoscator, nici pe departe dar mie imi place pt ca este o cafea mai putin prajita si destul de echilibrata.
Sigur o sa incerc si de la alte prajitorii din ro si atunci voi putea face strict o comparatie intre ei si ceilalti. Voi fi cat se poate de obiectiv, va asigur :03:
ex Lelit PL62X

Reply
Comandat azi Etiopia Burtukaana de la Guido. Astept sa ajunga si sa trag un shot  Rolleyes
ex Lelit PL62X

Reply
A ajuns Wink [attachment=5958]
Stanga HotSpot Etiopia Yirgacheffe, dreapta Guido Etiopia Burtukaana. Se vede clar ca cea din dreapta este mai prajita. [attachment=5959]
Trebuie sa recunosc ca are un miros extraordinar, sa vedem gustul.
Impresii putin mai tarziu.
ex Lelit PL62X

Reply
Una e spalata, cealalta naturala
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Adica n-ar fi din prajire culoarea ci din metoda de prelucrare: spalata vs procesare naturala?
Daca da, cum imi dau seama cat de prajita este cafeaua de la Guido? Nu scrie asta pe pachet.
ex Lelit PL62X

Reply
Partial din diferenta de metoda de procesare, dar pare si din prajire

Reply
In mod normal nu are nicio treaba hotspot cu guido, fiind diferente mari de tot in calitatea cafelei. Ar trebui sa simti asta in ceasca din prima. Nu te uita momentan la alte detalii, caci mai este pana sa aduni experienta si sa poti evalua boabe. Pur si simplu rasneste-o si fa un espresso corespunzator, apoi revino cu impresii.

Reply
[Image: nafQkRh.jpg]Bunătățurile astea de la Guido, bineinteles,  toate au farmecul lor,  insa trofeul a fost ciștigat de Ethiopia Burtukaana!!!! Guido,  jos palaria!!!
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Si eu am fost incantat de Burtukaana si de toate cafelele de la Guido in general. Mai putin de livrarea in cinci zile (sau patru, in functie de cum numaram) cand era sa raman in pana de cafea. Fara confirmare, fara instiintare... nu stiu daca mai am curaj sa risc. Dodgy
Daca s-ar rezolva aceasta problema, ar ramane in topul prajitoriilor mele preferate (dar si una dintre cele mai scumpe).
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Revin cu parerea mea despre Burtukaana de la Guido.

- prima data am lasat rasnita la 1.42 (cat era pt hotspot yirgaceffe) a curs in 1.01 min slabut dar totusi mi-am dat seama de potentialul ei, si acum se simtea putin aroma de fructe rosii si stafida
- marit la 1.54, 39 secunde, tot nu era ce trebuie
- marit la 1.6, 35 secunde, mai bine
- marit la 1.65. 31 sec, ce trebuie, aroma, crema, tot ce trebuie

Mi se pare destul de echilibrata bitter/acrisor, aroma este discreta, foarte echilibrata.
O remarca, burtukaana se rasneste mult mai usor decat cafeaua de la hotspot, asta imi spune mie ca este ceva mai prajita.
Concluzia, imi place, este o cafea deosebita. Nu voi renunta nici la cafelele celor de la hotspot.
ex Lelit PL62X

Reply
Ieri am comandat Kenia Nyeri de la Claro. Astept sa vina.
ex Lelit PL62X

Reply
Si a ajuns [attachment=5983]
ex Lelit PL62X

Reply
...Am deliberat...Ethiopia Burtukaana / Yume , merita sa intre pe lista cafelelor de suflet ...ca fiind usor si placut acida , parfumata si destul de fresh... Cool ...

[Image: SB0Qz28.jpg]
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Ethiopia Burtucana de la Yume.
EXCEPTIONALA!

O surpriza foarte placuta! 
Este genul de cafea care nu se uita si urca pe podiumul personal, alaturi de Malawi si Geisha de la Ecuator, alta Geisha de la Forescu, India de la Sarkis, Ethiopia Yrga de la Papajaques toate consumate mai demult.

La Burtucana m-a surprins caracterul aparte al gustului. 
Desi o africana, Ethiopia chiar, echilibrul pe care l-am obtinut mi s-a parut nefiresc. 
Baza gustului formata din alune si nuci prajite, cu aciditate fructa blanda, de prune bine coapte si flori, multe flori, foarte multe flori. Am avut impresia ca am o infuzie de violete.
Sotia, care nu bea espreso cu nici cu aciditate medie macar, a fost extrem de incantata.

Reteta de extractie putin atipica. Spun asta deoarece pe fondul unei usoare supraextractii am avut cel mai bun rezultat.
Doza 16 g, sita VST (fiind o prajire light am dorit sa folosesc cea mai fina macinatura posibila), preinfuzie 4sec total, temperatura 91,2 gc, timp de extractie 40 de sec, lichid in ceasca 48 grame (1:3). Am folosit K30 pentru o macinatura care sa imi asigure o extractie mai completa a solubilelor (prajire light).
A fost prajita pe 19, deci inca incomplet degazata. Sunt tare curios cum va evolua gustul dincolo de ziua 10-11 incolo.

De ce am spus atipica, deoarece intr-o extractie de tip scoala, in 25-30 de sec, gustul a iesit nezechilibrat si neconvingator.
Este o cafea de care trebuie sa tragi putin ca sa arate ce poate sa ofere.
La birou, pe Lelit si Macap M4D am avut cu totul alt gust. Mult mai acid, aromele fructate mai evidente si dificil de atribuit vreunui fruct, iar cele florale au fost ofilite rau.

As fi tare curios sa aflu ce recolta este (noua, curenta, trecuta). Are rezultatul vreo legatura si cu vechimea acestei cafele?
Felicitari Yume!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(24-10-2017, 17:43)RaduCarutasu Wrote: Ethiopia Burtucana de la Yume.
EXCEPTIONALA!

O surpriza foarte placuta! 
Este genul de cafea care nu se uita si urca pe podiumul personal, alaturi de Malawi si Geisha de la Ecuator, alta Geisha de la Forescu, India de la Sarkis, Ethiopia Yrga de la Papajaques toate consumate mai demult.

La Burtucana m-a surprins caracterul aparte al gustului. 
Desi o africana, Ethiopia chiar, echilibrul pe care l-am obtinut mi s-a parut nefiresc. 
Baza gustului formata din alune si nuci prajite, cu aciditate fructa blanda, de prune bine coapte si flori, multe flori, foarte multe flori. Am avut impresia ca am o infuzie de violete.
Sotia, care nu bea espreso cu nici cu aciditate medie macar, a fost extrem de incantata.

Reteta de extractie putin atipica. Spun asta deoarece pe fondul unei usoare supraextractii am avut cel mai bun rezultat.
Doza 16 g, sita VST (fiind o prajire light am dorit sa folosesc cea mai fina macinatura posibila), preinfuzie 4sec total, temperatura 91,2 gc, timp de extractie 40 de sec, lichid in ceasca 48 grame (1:3). Am folosit K30 pentru o macinatura care sa imi asigure o extractie mai completa a solubilelor (prajire light).
A fost prajita pe 19, deci inca incomplet degazata. Sunt tare curios cum va evolua gustul dincolo de ziua 10-11 incolo.

De ce am spus atipica, deoarece intr-o extractie de tip scoala, in 25-30 de sec, gustul a iesit nezechilibrat si neconvingator.
Este o cafea de care trebuie sa tragi putin ca sa arate ce poate sa ofere.
La birou, pe Lelit si Macap M4D am avut cu totul alt gust. Mult mai acid, aromele fructate mai evidente si dificil de atribuit vreunui fruct, iar cele florale au fost ofilite rau.

As fi tare curios sa aflu ce recolta este (noua, curenta, trecuta). Are rezultatul vreo legatura si cu vechimea acestei cafele?
Felicitari Yume!

Wow, ratie 1/3?? Trebuie sa incerc si eu aceasta fiara, daca se lasa asa atipic imblanzita :)
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
O surpriza placuta de la Papa Jacques: Panama Santa Clara. La V60.  :D
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)