Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor

off.. atata aud de YUME.. tre sa fac rost si eu macar de un pachet mic de la ei...
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Azi am incercat si eu de la Yume noua intrata pe stoc: COSTA RICA Calle Lilles, Perla Negra. Pot sa spun doar wow, wow, wow :)
Expobar Brewtus IV | Eureka Olympus 75E Titanium Burrs

Reply
(03-11-2016, 09:44)maki Wrote: off.. atata aud de YUME.. tre sa fac rost si eu macar de un pachet mic de la ei...

nu stiu daca livreaza in chisinau, dar chiar nu gasesti niciun prieten care ajunge aici sa ti aduca? cei de la Yume livreaza instant, deci chiar daca gasesti pe cineva sa stea doar o zi prin romania e ok cu livrarea.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(03-11-2016, 10:25)magicianu Wrote: Azi am incercat si eu de la Yume noua intrata pe stoc: COSTA RICA Calle Lilles, Perla Negra. Pot sa spun doar wow, wow, wow [Image: smile.gif]

Confirm și eu wow-urile, sunt pe deplin meritate :)
Fină, echilibrată, cu toate notele prezente (mure, ciocolată). M-am chinuit ceva până să schot un shot corect, îi mulțumesc și aici lui Mihai că a avut răbdare și a făcut trainning telefonic :) Brewing ratio de 1:2 did the trick.
ECM Classika | Sette 270 | Past: Lelit PL41TEM, Ascaso Mini i2

Reply
(03-11-2016, 10:55)bogdan_geor Wrote:
(03-11-2016, 09:44)maki Wrote: off.. atata aud de YUME.. tre sa fac rost si eu macar de un pachet mic de la ei...

nu stiu daca livreaza in chisinau, dar chiar nu gasesti niciun prieten care ajunge aici sa ti aduca? cei de la Yume livreaza instant, deci chiar daca gasesti pe cineva sa stea doar o zi prin romania e ok cu livrarea.

da, scriu prietenilor zilnic (ei ma rog, odata pe saptamana pe facebook) ca daca merge careva in Romania sa'mi dea de stire :D
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Ce parere aveti despre: http://hedonecafe.ro/shop/brasil-yellow-bourbon ?

A fost prajita pe 31 octombrie iar ca impresie proprie mirosul este delicios dar gustul este acid ...  iar aici o compar cu http://hedonecafe.ro/shop/india-malabar-monsoon care personal mi-a parut mult mai bine balansata.

Ce mai pot spune este ca atunci cand "rontai" o boaba de cafea acea aciditate este la fel de evidenta.

Pentru cei care au folosit-o, care a fost impresia personala?
Mentionez ca nu sunt un expert degustator (nici pe departe), dar este pentru prima data cand simt un asemenea gust la o cafea si vreau sa subliniez ca NU este neaparat rau doar ca este ceva NOU si nu stiu unde sa il incadrez (pate doar trebuie sa ma obisnuiesc).
Deasemeni daca aveti ceva recomandari pentru extregerea acestei cafele le astept cu mare interes.

Eu folosesc urmatoarele  date pentru a prepara un espresso cu aceasta cafea:
- 16g cafea
- flush cu portafiltru gol aprox 5 sec
- macinatura fina (pe rancilio md50 gradul 3, gradul 0 considerat fiind unde incep sa se atinga cutitele)
- tampare corespunzatoare  
- preinfuzie 10 sec (espressor elektra S1C)
- 30 ml extreactie (undeva in 25-28 sec) - aici ma gandesc sa il aduc undeva la 20/25 ml sa vad daca se schimba ceva

Toate cele bune.

Reply
Ma uit la pozele voastre si imi vine sa lesin...
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
Pune aparatura la semnatura ca sa ne fie mai usor pe viitor.

Hedone nu au reputatie de cafele acide, din contra, prin stilul de prajire cam evita acest lucru, unele sortimente ducandu-se chiar spre ciocolata amaruie / bitter, pentru cine le prefera asa. Deci ma gandesc in primul rand la "prospetimea" ta ca si espressoman, majoritatea dintre noi avand o parere asemanatoare in primul an de cafegeala mai serioasa. Vezi si topicul despre aciditate.

Daca aveai PID, urcai temperatura cu 2-3 grade mai sus si rezolvai. Pe manual, doar posesorii de scule asemanatoare, gen La Pavoni (caci elektristi avem prea putini), ar putea sa vina cu un sfat concret. Oricum, ar fi bine sa urmaresti greutatea lichidului extras, nu volumul, pentru un raport de 1:2 (16g intrate - 32g iesite).
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ambalaj de ambalaj, cafea de cafea. Miroase a parfum de suedeza  :)  Merci @rdumitrescu pentru souvenir, weekend-ul are o pata de culoare in plus :) 

[Image: IuLPTJH.jpg][Image: RZfM8QP.jpg][Image: 3HcfazC.jpg][Image: j6ZMlQF.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Blue Tawar (Indonesia Sumatra) de la Papa Jaques
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Ethiopia  - Heiloom mixed , 100% spalata , inecep sa cred ca ( soiul ? ) acesta de cafea este exceptional , mai ales dupa ce am incercat ceva asemanator de la YUME si mi-a placut in mod deosebit , ( am prezentat-o anterior ) si pe langa ea  , Mandheling Indonesia pare acrisoara ... [Image: biggrin.gif]  ca sa nu fiu rau...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
"Guatemala Huehuetenango" de la https://www.blackfluid.ro
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
(05-11-2016, 22:19)Levo Wrote: Ethiopia  - Heiloom mixed ...

Sursa? (daca e in RO)
(ai un typo acolo, e heirloom...)

vad ca in Ethipia sunt intre 6 si 10 mii de varietal-uri de cafea!
si probabil aceasta reprezentativa mixtura e mai 'corect' definita decat tot felul de denumiri exotice greu de pronuntat, crescute la inaltimi batute de vant si ploaie, in umbra unor esente exotice si ele... nu mai intru in descrierea gustului... etc. :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)

Reply
Multumesc frumos Radudani , incerc sa iau urma lotului asta in RO , caut prajitorii care au mai luat din lotul asta ...la verde...Chestia e ca , pentru papilele mele , varietatea asta face concurenta serioasa cu Geisha...am gasit ce-mi trebuia... [Image: wink.gif] . ( Acum sa vad pe unde o gasesc si cat de proaspata e...)
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
http://hotspotcoffee.ro/produs/ethiopia-...ata-verde/ este Heirloom

Reply
(06-11-2016, 17:40)renatoa Wrote: http://hotspotcoffee.ro/produs/ethiopia-...ata-verde/ este Heirloom

Multumesc frumos , oricum o sa-i iau la rand pana gasesc varietatea care trebuie si cat mai prospata daca exista , insa trebuie sa-i sun inainte pentru detalii , altfel risc un 2014 sau o combinatie cu Ruiru sau Batian de n-am aer... [Image: wink.gif] .

@eduard : "Guatemala Huehuetenango" de la https://www.blackfluid.ro 
- personal a-mi pare o cafea picanta sau condimentat - iute , cam acida pentru mine , ( ocolesc anumite bourbon - uri si catuai ) prea jucausa si electrica...retrogust cam amar...
@vladdooo : Blue Tawar (Indonesia Sumatra) de la Papa Jaques 
- Pentru mine a reprezentat cea mai buna  alegere de la Papa Jaques , Blue Tawar e ok - chiar merge cam in orice combinatie , nu exceleaza , se poate si mai bine...
( ar trebui sa imprumut motto-ul de pe valiza mea pe care scrie " never stop exploring " ) [Image: smile.gif] .

Reply
Echilibru! Atat zic. O bag in airscape si mai astept 7-10 zile, sa o vedem si cu mai putin CO2. Stiti ca imi plac dezechilibrele :)

[Image: dhxTdZs.jpg]

Reply
(04-11-2016, 11:03)gorexxx Wrote: Ce parere aveti despre: http://hedonecafe.ro/shop/brasil-yellow-bourbon ?

A fost prajita pe 31 octombrie iar ca impresie proprie mirosul este delicios dar gustul este acid ...  iar aici o compar cu http://hedonecafe.ro/shop/india-malabar-monsoon care personal mi-a parut mult mai bine balansata.

Ce mai pot spune este ca atunci cand "rontai" o boaba de cafea acea aciditate este la fel de evidenta.

Pentru cei care au folosit-o, care a fost impresia personala?
Mentionez ca nu sunt un expert degustator (nici pe departe), dar este pentru prima data cand simt un asemenea gust la o cafea si vreau sa subliniez ca NU este neaparat rau doar ca este ceva NOU si nu stiu unde sa il incadrez (pate doar trebuie sa ma obisnuiesc).
Deasemeni daca aveti ceva recomandari pentru extregerea acestei cafele le astept cu mare interes.

Eu folosesc urmatoarele  date pentru a prepara un espresso cu aceasta cafea:
- 16g cafea
- flush cu portafiltru gol aprox 5 sec
- macinatura fina (pe rancilio md50 gradul 3, gradul 0 considerat fiind unde incep sa se atinga cutitele)
- tampare corespunzatoare  
- preinfuzie 10 sec (espressor elektra S1C)
- 30 ml extreactie (undeva in 25-28 sec) - aici ma gandesc sa il aduc undeva la 20/25 ml sa vad daca se schimba ceva

Toate cele bune.

Revin dupa aproape o luna decand folosesc aceasta cafea si pot spune ca este delicioasa .... gustul NU este acid cum initial am afirmat, este doar altceva, ceva foarte aromat si care merita incercat.
MK Brasilia ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 

Reply
Salutare tuturor! Siti cumva daca cei de la prajitoria blackfluid din Iasi au discount pentru membrii forumului? Si daca da, ce procent? Cafeaua lor cum vi se pare?
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
Tot ce este discount de prajitorie se regaseste aici.

Reply
(20-11-2016, 21:45)Kosta David Wrote: Salutare tuturor! Siti cumva daca cei de la prajitoria blackfluid din Iasi au discount pentru membrii forumului? Si daca da, ce procent? Cafeaua lor cum vi se pare?

Eu am luat de cateva ori dar fara reducere pt espressoman (nu stiu sa aiba asa ceva).  Mie mi s-au parut la acelasi nivel cu multe din cafelele de la prajitoriile al caror nume e des vehiculat pe forum/site ul espressoman. Mi-au placut mult, in ordinea asta,  "Guatemala Huehuetenango" si "Ethiopia Sidamo "honeybird"". Iar preturile mi s au parut chiar decente.
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
Se pare că s-a gătat. Ar fi păcat să nu revină - Ethiopia Kochere Gr 1 - de la Sun Coffee. Deși la numai 3 zile de la părpăleală, de când bagi nasul în ea simți piersicile și fructele de pădure. Mă întreb cam câte din cafelele băute de mine au fost din ultima recoltă. Dacă e să-i găsesc un minus, ar fi numai acela că pe manuale, nu prea e de dame. Cafeaua e ideală pentru post, băută cu lapte consider că păcătuiești de două ori.
Felicitări Milan!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
(21-11-2016, 21:18)baloozzy Wrote: Se pare că s-a gătat. Ar fi păcat să nu revină - Ethiopia Kochere Gr 1 - de la Sun Coffee. Deși la numai 3 zile de la părpăleală, de când bagi nasul în ea simți piersicile și fructele de pădure. Mă întreb cam câte din cafelele băute de mine au fost din ultima recoltă. Dacă e să-i găsesc un minus, ar fi numai acela că pe manuale, nu prea e de dame. Cafeaua e ideală pentru post, băută cu lapte consider că păcătuiești de două ori.
Felicitări Milan!
Multumesc foarte mult, ma bucur ca ti-a placut :) si pentru mine este una din cele mai bune cafele gustate pana acum.
Cu ocazia asta scriu ca deja am facut o noua comanda (s-a epuizat stocul) si acum asteptam sa vina sa ne bucuram din nou.

Reply
Norocosul de mine, ca am prins ultimele pungi!
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Kochere de la Milan, cea mai tare din parcare
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
@Milan SunCoffee : "Cu ocazia asta scriu ca deja am facut o noua comanda (s-a epuizat stocul) si acum asteptam sa vina sa ne bucuram din nou. "

- Se poate cumpara si verde ?

Ma refer aici numai la "Ethyopia Kochere Gr. 1 '

Reply
Salut Levo,

Cand revine in stoc saptamana vitoare o sa fie disponibila si verde.

Reply
(22-11-2016, 14:07)Milan SunCoffee Wrote: ... o sa fie disponibila si verde.

Bine asa , multumesc frumos , voi fi cu ochii pe stoc si voi lansa o comanda  - ( n-am stiut ca e heirloom wiild ) Vanzare buna in continuare...

Reply
Vad ca de Hedone nu prea se scrie aici, am comandat de la ei: Columbia Supremo, El Salvador si Spirit of India.
Intrucat inca sunt peste mari si tari, le-am comandat de BF si cerut livrare in jur de 5 dec cu data de prajire cat mai apropiata. Vor fi primele cafele pe care voi experimenta, intiala cerusem sa le prajeasca mai light, dar ulterior le-am trimis un mail cu scuzele de rigoare si le-am zis ca le faca cum stiu ei. Ma intereseaza experienta in sine, cum vad ei cafeaua, voi mai comanda si local din Constanta de Distecco ce va avea Stefan pe stoc, voi mai incerca si ceva de la Yume si o prajitorie din Bucuresti nu m-am hotarat inca de Sarkis sau PJ (inclin spre PJ pt ca mi-a placut spiritul lui).
Unele le voi face cadou, probabil ca multa cafea va sfarsi material didactic, reglat rasnita si espressor, extractii in parametrii standard etc, pt inceput urmaresc sa obtin un shot corect si apoi degustarea.
Sa vedem cum voi sta si cu tensiunea dupa atata cafea....

Oricum cei de Hedone s-au comportat frumos cu cererile mele mai "deosebite", voi reveni cu pareri, care mi-a placut cel mai mult.
Lelit Bianca V3, Flair 58, Niche Zero,  Kinu M47,  Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II

Reply
am desfacut eu azi dimineata o punga de columbia de la ei, a trebuit sa duc macinatura mai sus ca la alti prajitori, facuta asa pe repezeala ca ma grabeam la servici, a iesit cam uleioasa si un retro gust de prajeala, dar inca nu ma pot pronunta 100% pina nu mai trag niste shoturi,
imi place la nebunie noua sita single de la marzoco, doar cu ea trag in timpul saptamanii si in weekend ma mai inhat la un double, ce sa fac am hardu mai sensibil
nu am specificat nici un grad de prajeala la comanda, am lasat pe default
Expobar Leva Hx, Zerno Z1, Eureka Atom, Kinu Phoenix, Wacaco Picopresso

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)