(25-08-2024, 14:52)Florinush Wrote: @SzabiV cât timp lași la "hodinit" cafeaua de la ei? Am făcut o vizită nu demult la cafeneaua lor, am luat două pungi prăjite în 6 august, am făcut câteva extracții ieri și azi, tare mă tem că le mai las oleacă, păcat să le "stric" (bem ceai până una alta :-)))
Îmi place ce oferă, dar i-am ocolit o vreme bună, aveam reducere (aveam) și mi se părea că au ridicat prea sus prețurile și am preferat să experimentez și din alte locuri.
![[Image: H6dPDHK.jpeg]](https://i.imgur.com/H6dPDHK.jpeg)
Experimente/incercari trebuie facute mereu, pentru ca avem deja prajitori foarte buni in tara, cu multe loturi faine si interesante, dar indiferent si de incarcarile mele, stilul de prajire, profilele lor, adica lumea Pressco imi este drag si TOP! :)
Mai repede de 10 zile nu ma ating de nicio cafea, dar in general le las cam 2 saptamani ...depinde si de rabdare :))
...dar dupa recomandarile lor, la filtru imi place sa fie proaspete, de 4-5 zile.
Acopera toate asteptarile mele, adica espresso, flat, V60 ...azi de exemplu a iesit un Cold Brew fantastic din Ecuador La Florida.
Pressco - Ecuador - Cold Brew Tonic
(25-08-2024, 14:52)Florinush Wrote: @SzabiV cât timp lași la "hodinit" cafeaua de la ei? Am făcut o vizită nu demult la cafeneaua lor, am luat două pungi prăjite în 6 august, am făcut câteva extracții ieri și azi, tare mă tem că le mai las oleacă, păcat să le "stric" (bem ceai până una alta :-)))
Îmi place ce oferă, dar i-am ocolit o vreme bună, aveam reducere (aveam) și mi se părea că au ridicat prea sus prețurile și am preferat să experimentez și din alte locuri.
![[Image: H6dPDHK.jpeg]](https://i.imgur.com/H6dPDHK.jpeg)
Noi suntem destul de aproape de cafeneaua lor, la Satu Mare si tot caut "treburi" prin Baia Mare, sa intram la ei, sau pur si simplu tragem o fuga pana la Pressco ...si daca ai norocul si il prinzi pe proprietarul ...as putea sa il ascult zile intregi non-stop despre lumea cafelei ...adica si "lumea" la propriul zis, pentru ca calatoreste si sta foarte mult timp la plantatii de cafea, unde fac experimente, au grija si imbunatatesc mereu calitatea, inclusiv procesarile si sustin localnicii 100% pentru a nu fi jefuiti. Este un om fantastic si super modest! Jos cu palaria pentru realizarile lui
(25-08-2024, 14:25)iancu.ciprian Wrote: Nu legat fix de pressco ci mai degraba de ratie:asta recomanda si CoffeaCirculor pentru cafelele lor si iese foarte buna.
Exact!
Parerea mea este, ca la fel, ca si acum 20-25 de ani am baut vin cu cola (cine zice ca nu, sigur minte :)) ) + cafeaua cu zahar ...lumea cafelei s-a schimbat in totalitate si mereu se afla intr-o schimbare, mereu experimentam. Nu prea exista reguli "turnate in beton", sau retete super fixe, care le poti aplica pe majoritatea cafelelor "de specialitate", rezultand mereu lichide super faine :)
Uneori, cand scot din dulap cate o cafea "blocata" ...o rasnesc dupa cifra, care am trecut-o pe ambalaj si fiindca sta poate de 2 luni, clar ca nu mai iese acel rezultat de ml/timp, dar de multe ori ma surprinde, ca este la fel de buna, poate si mai buna, desi a curs in 18 secunde, in loc de 25 :) ...asta inseamna o cafea de calitate cu un potential foarte mare! ...dar si dam uneori 500 RON pentru 1kg :)))