Adaug si eu cateva bunatati din ultima vreme, dintre cafelele care au stralucit:
Columbia Abdias Lasso El povernir de la Yume - pentru mine absolut direct in topul cafelelor fructate de la ei, m-am pierdut in arome, n-am o descriere personala, iar pe profilare a fost perfecta. L-am testat putin si pe cumnat, care e campion in mixologie, si el a ramas impresionat de cognac-ul si dulceata din COSTA RICA Oscar Chacon, despre care vorbeau si colegii in forum, iarasi o cafea de top dar pe alt gen decat fructe semicoapte :) Pralinele acelea cadou de sarbatori cred ca sunt cele mai bune pe care le-am gustat vreodata in viata mea. Inteleg ca doamna Paula Ana e artizanul ciocolatier, din ce scria Razvan, trebuie cautata neaparat :)
Tot cumva in zona aceea de cognac dar cu un caracter mai pronuntat de bere stout artizanala gen Hop Hooligans / Blackout, dintre cele invechite in butoaie de licori tari, am baut o Columbia naturala cu o procesare experimentala anaeroba urmata de inghetare si apoi uscare pana la umiditatea dorita. Poate din cauza asta fermentul nu se simte ca in anaerobele clasice, accentul fiind pe zona de prune uscate afumate, bere stout invechita in butoi de cognac / bourbon. Pe inceput de ianuarie cand am avut-o nici nu era eticheta gata, fiind varianta finala a testelor de prajire. Acum urmeaza pe radar ca top of the top de la ei un pink bourbon de la Diego Samuel, ma lamuresc si revin.
Daca tot vorbim de cafele misto subliniez si o reusita a celor de la Barshaker in materie de cafele fructate, din punctul meu de vedere (si am aflat acum ca si al lui MyR) cea mai tare cafea din portofoliul lor, in special pentru cei care prefera flori si fructe - Rwanda Kabyiniro, washed, cu fructe de padure ca nota usor de recunoscut, extrem de clara, iar in profilare dulce ca zaharul. Bravo!
Si daca tot a iesit soarele am dat o tura pe la Buimacul bubucalu care s-a laudat cu o Bolivia varf de lance, foarte misto dar inca nu imi dau seama de ce nu ar fi Ethiopia Dukamo varf de lance pentru ca e printre cafelele care te trec prin mai multe stari cand o bei, simpla, neprofilata, trasa corect. M-a avertizat ca nu e la fel de clara ca Bolivia dar tocmai ca incepe cu un soi de astringenta, nu as zice bitter, apoi se lasa descoperita in toata splendoarea ei, definita ca ceai verde dar e mai mult de atat, o colectie de ceaiuri bune care variaza efectiv pana la finish.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper