Trei Geisha bestiale la orizont! Vad ca se aduc din ce in ce mai multe, ceea ce inseamna ca stam binisor in Romania, s-a format un public amator de cafele de top. Asta nu inseamna ca orice cafea de acest tip este stralucita, depinzand in final totul de mana prajitorului in care chiar trebuie sa ai incredere cand platesti suma respectiva per kg.
Columbia Gesha El Obraje - Guido - dulceata din plin si aciditate de fruct tropical, florala si fresh in aroma. Mai ales in profilare a mers foarte bine, chiar spre 45s, amplificand si dulceata si fructul. Pe spalate in general e mai safe sa te joci in profilare fara sa ai gusturi nedorite ce pot lua forma de bitter, dar depinde mult de prajire. Daca ai "mana facuta" rasnita si espressorul tau atunci merita sa risti un shot macinat mai fin pentru profilare. Daca nu, la 92 de grade, extractie normala 1:2 25-30 de secunde, iese oricum delicioasa. Pentru mine a fost un risc sa o scot fara profilare caci folosind mult padela Biancai am mai bine setate reperele pe rasnite pentru extractia cu preinfuzie.
Columbia Geisha Hermel de Jesus - Sloane - este Geisha pe care am baut-o impreuna la 10 ani de Espressoman sarbatoriti in cafeneaua Sloane de pe Victoriei. Atunci din dorinta lor de a ne pune pe bar ceva extraordinar am baut o cafea prajita cu o zi inainte, deci constatarile au fost okish, adica o cafea buna dar fara spectacol. Apoi, ca sa vedeti ce inseamna degazarea pentru o cafea, am lasat punguta mea vreo 3 saptamani si abia apoi m-am luat de ea. Concluzia - cafeaua s-a transformat intr-un suc de caise in espresso, fara profilare. Stiind cum a fost la eveniment si cum a fost la 3 saptamani, chair am ramas surprins. Deci degazati bine cafelele, chiar daca tentatia e mare sa le desfaceti mai repede.
Guatemala Carlos Fontan Santa Elisa Geisha - Yume - Este cafeaua pe care au baut-o cei care au participat la evenimentul Yume din Cluj si pe care am primit-o apoi toti pentru acasa. In cafenea am savurat o Geisha de nota 10, cred ca suntem cu totii de acord. Ei, ca tot intreba @
Darsidius cum am simtit extractia pe acel lever Vesuvius de 4500E, ei bine pot spune (si sunt curios si de alte opinii ale colegilor) ca in cafenea espresso-ul a fost suculent intr-adevar dar i-a lipsit din corp. Acasa pe Bianca, incercand sa reproduc un profil cu preinfuzie la 3 bar, apoi 9 bar apoi descrestere constanta, am ratat putintel doar primul shot apoi urmatoarele au iesit perfecte. In fiecare dintre shot-urile perfecte am simtit apasat acea piersica din descriere, alaturi de corpul ce lipsea pe lever. Din punctul meu de vedere, exact piersica amplificata ii da maximum de savoare acestei cafele si completeaza tot buchetul de arome. A fost prima Geisha de Guatemala bauta de mine pana acum si pot spune ca nu m-as fi prins in veci ca apartine acestei origini daca eram la vreun blind cup tasting.
Avem cu ce!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper