Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)?

Am cumpărat 1kg, făcut transfer bancar și a fost gratis transportul. Ce îmi place, pe lângă cafeaua de foarte bună calitate, e că poți cumpăra ca ex. 300gr., sau 320, sau 350gr, sau etc., plus prețul per suta de grame. Ai același preț și pentru 250gr. și pentru 1kg ca ex., dpmdv. e smart chestia asta că poți lua mai multe sortimente la același preț. Bravo Sarkis.
L.E: Sub 1kg. e 20 ron transportul cu plata prin transfer bancar.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Azi e Sloane party :)
Winter Spice blend
[Image: gd1FR5C.jpg]
Yemen
[Image: 1Zx0QFc.jpg]
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
Adaug si eu cateva bunatati din ultima vreme, dintre cafelele care au stralucit:

Columbia Abdias Lasso  El povernir de la Yume - pentru mine absolut direct in topul cafelelor fructate de la ei, m-am pierdut in arome, n-am o descriere personala, iar pe profilare a fost perfecta. L-am testat putin si pe cumnat, care e campion in mixologie, si el a ramas impresionat de cognac-ul si dulceata din COSTA RICA Oscar Chacon, despre care vorbeau si colegii in forum, iarasi o cafea de top dar pe alt gen decat fructe semicoapte :)  Pralinele acelea cadou de sarbatori cred ca sunt cele mai bune pe care le-am gustat vreodata in viata mea. Inteleg ca doamna Paula Ana e artizanul ciocolatier, din ce scria Razvan, trebuie cautata neaparat :)  

[Image: znKnAfp.jpg]   

Tot cumva in zona aceea de cognac dar cu un caracter mai pronuntat de bere stout artizanala gen Hop Hooligans / Blackout, dintre cele invechite in butoaie de licori tari, am baut o Columbia naturala cu o procesare experimentala anaeroba urmata de inghetare si apoi uscare pana la umiditatea dorita. Poate din cauza asta fermentul nu se simte ca in anaerobele clasice, accentul fiind pe zona de prune uscate afumate, bere stout invechita in butoi de cognac / bourbon. Pe inceput de ianuarie cand am avut-o nici nu era eticheta gata, fiind varianta finala a testelor de prajire. Acum urmeaza pe radar ca top of the top de la ei un pink bourbon de la Diego Samuel, ma lamuresc si revin.

[Image: 3Yr8Omk.jpg]

Daca tot vorbim de cafele misto subliniez si o reusita a celor de la Barshaker in materie de cafele fructate, din punctul meu de vedere (si am aflat acum ca si al lui MyR) cea mai tare cafea din portofoliul lor, in special pentru cei care prefera flori si fructe - Rwanda Kabyiniro, washed, cu fructe de padure ca nota usor de recunoscut, extrem de clara, iar in profilare dulce ca zaharul. Bravo!

[Image: J7hjRA6.jpg]

Si daca tot a iesit soarele am dat o tura pe la Buimacul bubucalu care s-a laudat cu o Bolivia varf de lance, foarte misto dar inca nu imi dau seama de ce nu ar fi Ethiopia Dukamo varf de lance pentru ca e printre cafelele care te trec prin mai multe stari cand o bei, simpla, neprofilata, trasa corect. M-a avertizat ca nu e la fel de clara ca Bolivia dar tocmai ca incepe cu un soi de astringenta, nu as zice bitter, apoi se lasa descoperita in toata splendoarea ei, definita ca ceai verde dar e mai mult de atat, o colectie de ceaiuri bune care variaza efectiv pana la finish. 

[Image: PKFYFCz.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
O cafea care imi place. Am inteles ca se prajeste lunar. Eu o beau de ceva luni, variatia intre loturi fiind mica.
[Image: h7obfEX.jpg]

Reply
Recomand Colombia Oscar Hernandez de la Pressco -  extraordinara pe espresso, desi putin dificil de extras, a trebuit sa ma duc cu DF64 la minim, ca sa pot scoate un 1 la 2 in 22 secunde.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Din ce am baut in ultima perioada si mi-a placut:

- Ethiopia Nazimu spalata, de la Mabo - eu sunt fan washed de fel iar pentru profilare s-a lipit la fix pentru ca m-a provocat sa incerc tot felul de tehnici. Nu este o cafea extrem de usor de extras, cum ar fi o naturala de la ei, dar dupa ce te prinzi cum sta treaba si daca mai ai si un espressor cu posibilitati de profilare esti premiat cu un siropel de caise. As spune sa o incercati si la cafenea la ei, daca o au pe rasnita, ca sa aveti un reper. Mie imi mai ramasese putina si am fost in vizita la un prieten cu PL81 si PL43MMI pe care am incercat profilarea low budget :) deschizand rotita de aburi ca sa avem 2 bar 10 secunde, apoi rotita inchisa pt presiune maxima. Nu a iesit ceva ca pe Bianca, normal, dar sa stiti ca directia este in mare aceeasi, adica rezultatul pe aceasta cafea a fost mult mai suculent ca in extractia normala. Doza 19g, macinatura fina si fara frica spre 45sec timp total caci e foarte clara si nu va aduce bitter, mai ales daca nu sariti de 92 de grade. Sunt curios de alte impresii si cum v-a iesit.

[Image: Uo3R3Ds.jpg]

Si daca tot am fost la fabrica la Hedone sa filmam un interviu am profitat de ocazie sa il intreb pe Dragos care e cea mai light cafea a lor, ca sa imi dau seama cat de mult s-au dus si spre directia aceea, macar cu o cafea. Deci daca sunteti pasionati de stilul Hedone de prajire, il cunoastem cu totii ca e mai cremos, corp din plin, prajire medie sau peste in unele sortimente, dar aveti in casa sau in gasca si amatori de ceva mai light, mergeti pe Burundi, aceasta fiind recomandarea lui Dragos. Dar trasa cum? Am ramas masca - 19g in 38 out, 15 sec preinfuzie, temperatura....83 de grade :)))  Asa am baut la Craiova la ei si a fost fara pic de bitter si suculenta, asa cum imi plac mie light-urile. Am luat si acasa dar nu m-am bazat pe ce am facut acolo si am mers pe 1:2 clasic, 89 de grade sau preinfuzie 10 secunde si apoi 6 bar.. Apoi am mers pe propunerea lui Dragos si surprinzator sau nu a iesit la fel ca pe sculele lor, pe 83 de grade! Cat coincid temperaturile pe cele doua E61 nu stiu dar m-a surprins tehnica asta, nu as fi incercat-o vreodata. 

[Image: BBs0ooU.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Este buna Nazimu Abamecha, imi place, imi aminteste de Suke Quto de acum 2 ani. Dupa esecul mare si recent cu Haile Gebrselassie imi era cam frica sa mai iau Ethiopia mabo, dar aceasta chiar imi place si as mai putea lua oricand o punga. Momentan am facut-o doar la Lelit unde a iesit din prima compot de caise la 94 grade pe PID si 5 offset, dar o voi incerca si la Flair.

[Image: OvOWiVm.jpg]
Flair 58, DF83V
Lelit Anna, William

Reply
(13-04-2023, 17:33)Lyvyoo Wrote: Din ce am baut in ultima perioada si mi-a placut:

- Ethiopia Nazimu spalata, de la Mabo - eu sunt fan washed de fel iar pentru profilare s-a lipit la fix pentru ca m-a provocat sa incerc tot felul de tehnici. Nu este o cafea extrem de usor de extras, cum ar fi o naturala de la ei, dar dupa ce te prinzi cum sta treaba si daca mai ai si un espressor cu posibilitati de profilare esti premiat cu un siropel de caise. As spune sa o incercati si la cafenea la ei, daca o au pe rasnita, ca sa aveti un reper. Mie imi mai ramasese putina si am fost in vizita la un prieten cu PL81 si PL43MMI pe care am incercat profilarea low budget :) deschizand rotita de aburi ca sa avem 2 bar 10 secunde, apoi rotita inchisa pt presiune maxima. Nu a iesit ceva ca pe Bianca, normal, dar sa stiti ca directia este in mare aceeasi, adica rezultatul pe aceasta cafea a fost mult mai suculent ca in extractia normala. Doza 19g, macinatura fina si fara frica spre 45sec timp total caci e foarte clara si nu va aduce bitter, mai ales daca nu sariti de 92 de grade. Sunt curios de alte impresii si cum v-a iesit.

[Image: Uo3R3Ds.jpg]

Si daca tot am fost la fabrica la Hedone sa filmam un interviu am profitat de ocazie sa il intreb pe Dragos care e cea mai light cafea a lor, ca sa imi dau seama cat de mult s-au dus si spre directia aceea, macar cu o cafea. Deci daca sunteti pasionati de stilul Hedone de prajire, il cunoastem cu totii ca e mai cremos, corp din plin, prajire medie sau peste in unele sortimente, dar aveti in casa sau in gasca si amatori de ceva mai light, mergeti pe Burundi, aceasta fiind recomandarea lui Dragos. Dar trasa cum? Am ramas masca - 19g in 38 out, 15 sec preinfuzie, temperatura....83 de grade :)))  Asa am baut la Craiova la ei si a fost fara pic de bitter si suculenta, asa cum imi plac mie light-urile. Am luat si acasa dar nu m-am bazat pe ce am facut acolo si am mers pe 1:2 clasic, 89 de grade sau preinfuzie 10 secunde si apoi 6 bar.. Apoi am mers pe propunerea lui Dragos si surprinzator sau nu a iesit la fel ca pe sculele lor, pe 83 de grade! Cat coincid temperaturile pe cele doua E61 nu stiu dar m-a surprins tehnica asta, nu as fi incercat-o vreodata. 

[Image: BBs0ooU.jpg]

Interesanta experienta cu 83C. Cum au iesit cele la 89C sau cu preinfuzie si temperaturi mai mari?
Sunt curios daca erau mai amare, mai putin aromate, mai astringente … etc.

Reply
Fiind cea mai light a lor dar raportat la un "ecosistem de cafele" diferit față de alti prajitori, as putea spune ca pentru un doritor de aciditate si zero bitter, tot se simtea o ciocolata neagra si la 89, mai ales cu preinfuzie. As insista oricum si cu extractie normala, 18g-19g, scăzând cate doua grade din temperatura  incepand de la 92, pana cand gustul devine confortabil pt cafegiu.

Reply
Am incercat ieri la Meron o Brazilia cum nu am mai baut si am luat si pentru casa.
Brazilia Vinhal Cafes, triple fermentation Honey, un gust incredibil de fanta/suc de struguri rosii proaspat storsi, retrogust de ciocolata. Trasa dupa reteta lor 17.5g in, 35g out in 25 sec, 5 sec preinfuzie la 92 grade. 
Recomand sa o incercati!
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
(21-04-2023, 07:07)Daniul Wrote: Am incercat ieri la Meron o Brazilia cum nu am mai baut si am luat si pentru casa.
Brazilia Vinhal Cafes, triple fermentation Honey, un gust incredibil de fanta/suc de struguri rosii proaspat storsi, retrogust de ciocolata. Trasa dupa reteta lor 17.5g in, 35g out in 25 sec, 5 sec preinfuzie la 92 grade. 
Recomand sa o incercati!

Pe atom 75?

Reply
Trasa pe Atom, da. Am inceput sa rasnesc in pahar si problema a disparut, nu am mai incercat alte metode daca asta a mers.
Rocket R58 - Flow Control + G-iota DF64 + Eureka Atom 75; 1zpresso K-Max, Kettle Klarstein, Flair Pro

Reply
Recent am trecut pe la Dropshot si aveau pe rasnita Kenia Subra Nyeri și Columbia Guava Banana.
Am cerut o Kenia (pe aceasta o si comandasem și așteptând livrarea eram curios cum este) iar barista mi-a dat jumătatea de shot făcut pentru soție din Columbia. Kenia a fost punchy cu gust tipic fermentarii sau superprocesarii care, la început, părea cumva cam dur.
Columbia mi s-a părut gustoasă și destul de clară fără prea multe arome. De curiozitate am luat pentru acasă și Columbia pe care, din greșeală (subextrasa sau turbo shot - depinde cum privești) mi-a ieșit aproape ca în bar. Ulterior am descoperit ca are muuult mai multe fațete dacă duci extracția în jur de 30s, poate preinfuzie inainte.

Overall un mare pas înainte pentru Dropshot. Ambele cafele au fost la un nivel înalt și le-am apreciat.
Ca o paranteza, retrogustul din Kenia mi-a rămas vreo 20 de minute deschizând noi arome extrem de plăcute.

Dar după părerea mea nu sunt mereu cafele de zi cu zi deși asa am savurat Guava Banana.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Pressco - Yemen - Wasi Almaa & Al Areef

Ambele sunt extraordinare!

[Image: L95nzSG.jpg]

Reply
(21-04-2023, 13:01)vlaicu Wrote: Recent am trecut pe la Dropshot si aveau pe rasnita Kenia Subra Nyeri și Columbia Guava Banana.
Am cerut o Kenia (pe aceasta o si comandasem și așteptând livrarea eram curios cum este) iar barista mi-a dat jumătatea de shot făcut pentru soție din Columbia. Kenia a fost punchy cu gust tipic fermentarii sau superprocesarii care, la început, părea cumva cam dur.
Cand am fost sa vad Sculptor-ul am tras acolo doua cafele procesate in acest stil si as vrea sa remarc Columbia PInk Punch Anaerobic, care este exact asa cum zice nume "punchy", adica tenta de ferment este extrem de fina si restul e dulceata si aciditate. Cumva cred ca aici ma situez ca preferinte daca ar fi sa beau cu placere o anaerobica, remarcand si in cazul altor prajitorii, adica in zona celor light si in care fermentul e doar o senzatie de rom, totul fiind dublat de aciditate si fruct, fara asprime. Numele ales pt aceasta COlumbia nu cred ca e intamplator, punchy fiind o senzatie ce te impacteaza instant, un fel de cocktail fresh cu rom.
[Image: hQhyosW.jpg]

Insa ce as pune pe primul loc din lotul degustat acum e o Guatemala Geisha, care miroase a crema de zahar ars si are gust de caise. Nu are nevoie de alte descrieri, pur si simplu senzationala pentru fanii stilului. Atat ca la prajitorie am baut-o dupa doua fermentate si nu am simtit mai nimic, am crezut ca e banala. Acasa, degustata separat, a iesit pe calapodul cautat de mine - light/caise/dulce cu precizarea ca nu as recomanda sa se mearga deloc peste cele 25s si nici sa fie incercata in profilare pentru ca se transforma din acea licoare fina, parfumata, cu gust de caise, in ceva cu prea mult corp. E destul e brusca transformarea asta de aceea cafeaua merita putina atentie la preparare si sub nicio forma nu depasiti 1:2 25s, mai degraba 23-24sec, 89-91 de grade.
[Image: nebCgsx.jpg]

Reply
Nu are rost sa fac o descriere lunga...
...pentru mine, pentru gustul meu...Pressco demonstreaza mereu ca sunt cei mai buni din tara ...si nu numai!
A aparut lotul lor nou Colombia - El Diviso
...cu un singur cuvant...AMAZING !!

[Image: pKd23e0.jpg][Image: yRJ60Vx.jpg]

Reply
@SzabiV +1! Pressco rules si nu doar cu cele de "competitie" ci si cu cele "de zi de zi" :bd:
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
Schimb cafeaua des dar intotdeauna ma intorc la aceasta: https://maisonducafe.ro/cafea-boabe/etio...aye-bensa/ sunt la al 3-lea kg anul acesta.

Reply
Cea mai buna cafea bauta vreodata de mine este Ethiopia Organic Green Yrgacheffe , luata verde de la Roastrebels si prajita de mine ! A depasit cu mult fostele mele preferinte Panama Geisha si anumite tipuri de Guatemala . 
Interesanta e faza cu gradul de macinare ! Daca la Panama Pedro R Escriban de la Yume a trebuit sa reduc pe setarea 4,5 , la Ethiopia a trebuit sa urc pana la 7 si tot pare prea fina  Smile .
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply
(20-05-2023, 11:22)SzabiV Wrote: Nu are rost sa fac o descriere lunga...
...pentru mine, pentru gustul meu...Pressco demonstreaza mereu ca sunt cei mai buni din tara ...si nu numai!
A aparut lotul lor nou Colombia - El Diviso
...cu un singur cuvant...AMAZING !!

[Image: pKd23e0.jpg][Image: yRJ60Vx.jpg]

Colegu’ cum extragi cafelele de la pressco? Am Oscar Hernandez momentan “pe râșnița” și am un oarecare bitter de care nu reușesc sa scap… e61 db cu flow profile folosesc și m47 classic.

Reply
(20-05-2023, 16:59)hbvlad Wrote: @SzabiV +1! Pressco rules si nu doar cu cele de "competitie" ci si cu cele "de zi de zi" :bd:
+1! Am luat de mai multe ori de la ei si sunt foarte bune pentru gustul meu! [emoji477][Image: 3bba963e11a624b11e4551096a616217.jpg]
La Pavoni Professional fully upgraded/Niche Zero/Cafflano Kompresso/
Past: Lelit PL41TEM

Reply
Cum sunt Kenya si Yemen de la Pressco? Ca acum m-ati făcut curios..

Reply
Pressco - Colombia El Diviso - Caturra

...cafea de competitie!!

[Image: X1jA1TZ.jpg]

Reply
(21-05-2023, 14:48)iancu.ciprian Wrote: Cum sunt Kenya si Yemen de la Pressco? Ca acum m-ati făcut curios..

Am baut de la Pressco cele mai interesante cafele din Romania, incearca-le.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(30-05-2023, 09:03)tecsi78 Wrote:
(21-05-2023, 14:48)iancu.ciprian Wrote: Cum sunt Kenya si Yemen de la Pressco? Ca acum m-ati făcut curios..

Am baut de la Pressco cele mai interesante cafele din Romania, incearca-le.

+1 ! Iti dau dreptate!
Pe departe cele mai bune cafele din Romania ...si nu numai! ...asa este de ani de zile ...deci nu este o noutate :)

Asa cum zice si colegul tecsi78 ...parerea mea este, ca Pressco este cea mai buna prajitorie din tara!
Iata...ultimele aparitiile lor... Smile

[Image: s5TDAYT.jpg]

Kenya a fost foarte dulce si fructata!

Yemen-ii ...foarte interesante...atipice...in sensul bun al cuvantului! Boabe mici, ca si o Etiopia, dar totusi cer o rasnire mult mai fina! Sunt foarte solubile si complexe, cu acid catifelat (mediu) si corp perfect cu acid! Foarte aromate...pline de fructe citrice si exotice! ;)

Dar!! "Grupul" El Diviso ...este la un nivel de cafea de competitie! Le-am comandat toate pe 5 ...din care pana acum am degustat 4 ...bestiale!! :D ...atat la espresso cat si la V60 !

Reply
Acum apropo de discutiile despre procesare din alt topic, pe site scrie clar: "Un mix exotic, cu profil enzimatic".
Daca acea Candy Crush a fost destul de violenta, Columbia aceasta de la Nestor Lasso e sublima. Intr-o extractie mai lejera, de 22 de secunde sa zicem, clasic 1:2 fara profilare si alte fortari, iese o dulceata de trandafiri cum n-am baut niciodata. Efectiv miroase a trandafiri parfumati. Adi spune ca din pacate mai sunt doar 25kg si gata, se duce de tot, eu abia acum am descoperit-o caci la festival am degustat Diego Samuel YN09 (bomba de caise). 
Desi ambalajul nu ar trebui sa conteze in lumea espressomanilor nu pot sa nu remarc schimbarea evidenta in aceasta privinta, punga de Guido devenind una dintre cele mai frumoase din Romania:

[Image: ocp5GYR.jpg][Image: K8Ej8rz.jpg]

Reply
@SzabiV

Am probat și eu columbia Oscar Hernandez și mi s-a părut prea artificial gustul. In descriere scrie washed dar gustul era ca de anaeroba Smile ma pune puțin pe gânduri…

Reply
Citeste descrierea si te lamuresti rapid:

https://banibeans.si/products/oscar-hernandez-typica

Cand mai vedeti boabe de cafea "spalate" care au niste vene/crevase cu gri/negru prin ele, alea sunt deja fermentate intr-un fel sau altul.
5 rasnite kinu+POB, Fellow Aiden, Roest Ultra

Reply
Ce cafea de la Hedone e în genul Sarkis sweet sau Dulce de Pitalito (PJ)?

Reply
Ethiopia Gedeb de la PapaJacques.Foarte aromata,florala ,cu gust persistent,o etiopie extraordinara.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)