Welcome Back Log In Create Account

Ce tipuri de cafele va plac in mod deosebit si de la ce prajitor(sau brand)?

Clar!!! Doar ca uneori strict dpmdv este o loterie.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Asa-i in viata.  :D
Niciodata nu stii exact peste ce dai.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Florin, intr-un fel tu ai dreptate, cafeaua 3-rd wave poate fi o loterie, pentru ca sunt foarte multi prajitori in piata, pentru ca unii folosesc cafea proasta(chiar tu mi-ai atras atentia asupra unei prajitorii din Iasi si m-ai lamurit de ce nu imi place, credeam ca e de vina prajirea, dar evident era alta cauza), unii mai au cate o eroare de prajire si totusi ii dau drumul in piata, etc... Multe motive. 1-st wawe fiind un pic mai standardizata are erori mai putine, dar pierde din "unicorni" si flori. Cea mai simpla solutie pentru a reduce loteria de la 3-rd wawe este sa incerci cafelele laudate de colegi. De cand aplic metoda, nu am mai avut vreo dezamagire si nici nu pot spune ca oferta e limitata si plictisitoare. Desi nu cumpar de doua ori aceeasi cafea, inca nu am ajuns nici macar la jumatate din ceea ce e recomandat aici.Referitor la pret, intr-adevar, cafeaua buna nu e ieftina, dar daca nu consumi multa e un pret acceptabil ca sa-ti inveselesti diminetile. 
Sincer, iti recomand sa incerci in oras cateva cafele V60 ca sa mai diversifici experienta si poate, sa-ti schimbi parerea despre 3-rd wawe. 
Ai in vedere faptul ca foarte multi colegi pasionati de espresso au si un V60 in semnatura si nu e degeaba.

Reply
Ms Eugen, am și v60 :) și doreqm și o rasnita pt brew dar am renunțat pt ca nu sun omul căruia sa ii placa brew zi de zi adică ceai, vreau ceva mai tare scurt...
Am Baut v60 minunat la mabo în buc, dar greu am băut o cana din aia :) asa ca rămân la espresso și uneori aeropress.

Reply
Cel mai mare avantaj al V60 este ca iti ofera, cu adevarat, timp de socializare.Il poti descanta si pe masura ce se raceste dezvolta alte arome. Espresso e intr-adevar intens, dar nu poti sta la povesti cu el. Scurt si repede ca se raceste si nu mai e bun.
Referitor la 1-st wawe, am avut curiozitatea sa-l incerc asta toamna, la el acasa, in Roma. 
Fie ca am platit un euro sau cinci euro, am intampinat aceeasi problema absolut inacceptabila, nu gustul de amar ci o tenta usoara de ars.Gustul de ars nu are ce cauta in gura nici de la cafea, nici de la gratar si nici de la paine. Daca 1-st wawe-ul pe care il bei tu nu are tenta de ars, e absolut ok si e de inteles.Nu te bucuri de "unicorni" dar nici nu ai stres.
PS. Pentru V60 nu-ti bate capul cu rasnita, e ok si Sette, ce ai nevoie cu adevarat e cafeua light si de calitate, altfel nu e bun.

Reply
Exact Eugen, la socializare merge sa o lungesti :) dar dimineața, după masa, când am pofta de ceva bun mănânc un espresso scurt, gros :).
Acum sa fiu sincer mai are și gust de ars câteodată espresso din 1st wave, dar prefer arsul decât acrul.
Sunt si 1st wave destule care nu îmi plac...

Reply
...o cafea vibranta din care iti vine sa bei 4-5 double unul dupa celalalt :)

[Image: UqjMbUg.jpg]

Reply
O premiera pentru mine, dar direct in top, acolo langa Right Side...
Nu stiu cand / daca am baut in ultimii multi ani o asa Costa Rica. Tot ce Imi pot dori de la un espresso e in ceasca. Echilibru perfect.
Cum sa vinzi cafea "filter roast" care e de 3 ori mai solubila decat orice Omni/Espresso roast de la noi ?
:scratch:
[Image: v0WcGaM.jpg]
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Etiopa Daye Bensa Odaco de la Yume, prajire de filtru, e fabuloasa in V60 si chiar espresso. Probabil cafeaua anului pentru mine...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
@cradun
poți să-mi spui, te rog, de unde ai luat-o? Ai dat comanda pe site? Ai asteptat mult? Costa suplimentar transportul? Ms fain
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
Da, comandata de pe site-ul lor, a fost vorba de o comanda de grup, din pacate nu stiu detalii despre costul transportului, imi pare rau. Dc te intereseaza sa faci o comanda, da-mi un semn si ma interesez.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(04-11-2021, 20:31)cradun Wrote: Da, comandata de pe site-ul lor, a fost vorba de o comanda de grup, din pacate nu stiu detalii despre costul transportului, imi pare rau. Dc te intereseaza sa faci o comanda, da-mi un semn si ma interesez.
Ok, ms fain, daca mai faceti comenzi de grup spune-mi te rog si ma bag si eu
Dalla Corte Studio, Mazzer Philos

Reply
Am baut azi Java de la Claro, foarte interesanta experienta. O cafea prajita light in care notele de tutun sunt datorate specificului cafelei si nu prajirii si care pastreaza si note dulci!

Reply
Intr-un blind test conjunctural, m-am jucat pe espresso cu o cafea de la un coleg espressoman, pusa intr-o punga pe care scria doar PJ. Mi-a placut si am fost aproape convins ca beau o africana spalata, crescuta la peste 1800m. Era defapt Columbia Dulce de Pitalito, de la Papa Jacques. In gama ei de pret, este cu siguranta best-buy-ul momentului... Costa doar 120 lei / Kg (n-as fi ghicit in veci..). Plus ca la 500g nu creste pretul / kg.
Mi-am comandat si eu si am primit si o Ethiopia Jimma Birbirsa, naturala, foarte buna si ea pt espresso, dar vad ca lipseste de pe site deocamdata.
[Image: 903W6T1.jpg]

Din categoria "TOP" mi-a placut foarte mult, pe espresso, Uganda Mzungu Project (Gardelli). O cafea foarte interesanta, aparte, diferita. Dulce si cu note de condimente exotice, un fel de turmeric as zice, peste niste cirese confiate...
O alta cafea de-a lor, pe care imediat am repus-o in cos (ceea ce cam rar mi se intampla), este anaerobica Finca El Salvador. Demult nu mi-a mai iesit echilibrul ala perfect intre dulce intens si aciditate vibranta.
[Image: DAunV7W.jpg]
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
De BF am luat de la Barshaker doua cafele deosebite prajite de Right Side pentru filtru, o Guatemala Aurora si o Kenia Malaki AA, ambele reduse la 43 lei/250 gr.
Prajirile Right Side pentru filtru sunt printre cele mai bune din Europa. 
@KrisssKros, spune-mi, te rog, care sunt procedurile pentru comanda la Gardelli, cat costa transportul si cat dureaza? 
Am baut un V60 senzational, preparat cu cafea Gardelli.

Reply
(16-11-2021, 11:59)Eugen16 Wrote: De BF am luat de la Barshaker doua cafele deosebite prajite de Right Side pentru filtru, o Guatemala Aurora si o Kenia Malaki AA, ambele reduse la 43 lei/250 gr.
Prajirile Right Side pentru filtru sunt printre cele mai bune din Europa. 
@KrisssKros, spune-mi, te rog, care sunt procedurile pentru comanda la Gardelli, cat costa transportul si cat dureaza? 
Am baut un V60 senzational, preparat cu cafea Gardelli.

Nu as incadra nici pe departe Right Side atat de sus. Nici macar ei nu cred ca se vad acolo  Smile  . Ca e o prajitorie cat de cat "corecta", care isi da interesul, asta da.. Unele cafele de la ei mi-au placut si mie si voi mai comanda din cand in cand. Dar RightS si Gardelli raman totusi in categorii total diferite dpdv al calitatii, reflectata si in pret.

La Gardelli e deja altceva, aici putem incepe a vorbi de cafele si servicii de top. Procedura de achizitie nu e cu nimic speciala fata de alt magazin on-line. Pui in cos, platesti si a doua zi dupa prajire (poate a treia uneori), vine DHL-ul cu ea la usa. La 10 pungi e free-shipping, iar la mai putine e mai scump, invers proportional cu nr. de pungi.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Merci mult, poate adun de un group buy, ca 10 pungi e cam mult pentru doua persoane.

Reply
(16-11-2021, 12:56)Eugen16 Wrote: Merci mult, poate adun de un group buy, ca 10 pungi e cam mult pentru doua persoane.

10 pungi (250g) inseamna 2,5Kg. Poti face un group buy local, in Iasi, pentru ca e usor de strans inca 1-2 persoane. Nu cred ca se justifica plata curierilor si prin tara. De precizat ca algoritmul cu pretul transportului invers proportional cu nr de pungi se aplica la fiecare lot de 10 buc. Adica daca vei cumpara de ex. 11 pungi, va fi transport gratuit pentru primele 10, iar pentru a 11-a vei plati la fel ca si cand ai cumpara o singura punga.

Reply
Salut prietene Eugen,
You can count on me :).

Reply
RightSide are niste cafele foarte bune pe filtru, iar prajirea lor este, pt mine, ideala.
Evident, sunt putine cazurile in care se pot bate cu Gardelli sau altii de renume, dar atentie ca pretul e 11-12 EUR la toate la RSC, pe cand la Gardelli de la 12.5 incep, dar multe sunt la 16-20. Nu mai zicem de LaCabra, Wendelboe etc.
De light eu zic ca sunt comparabil prajite.
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Guys, la Let's Coffee in Cluj au stoc nou de Tres Dragones de la Samba. 
[Image: FL05Aa9.jpg]
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups

Reply
Pentru cine vrea sa incere pe cont propriu, va recomand cafeaua 87+ de la kawa:

https://shop.kawa.coffee/categorie-produ...mitees-87/

Este prajita foarte bine iar transportul e gratuit sau foarte accesibil.

Reply
cat mai e Tres Dragones ca la baietii de la Muncii ajunsese la pret de Geisha tura trecuta
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Merci mult Krisss, e importanta precizarea cu a 11-a punga. Group buy o sa incerc cu cei din Iasi si eventual cu un prieten din Bucuresti daca o sa vrea si el Wink , cu curierul rezilvam noi intr-un fel, traim in Romania...
Florin,cand ma hotarasc, deschid topic. Cu Gardelli la fitru ai sa-ti lingi si degetele cu care ai tinut cana si ai sa uiti repede de 1-st wave. Oricum filtru cu 1-st wawe e cel mai ingrozitor cosmar.

Reply
Ms mult, la espresso o sa ma bag sa vad dacă și la filtru...

Reply
deschide site-ul mai intai

Reply
Vladdooo, mai bine sa nu stie, asta va fi razbunarea valului 3  :D

Reply
Mmm, sunt prăjite prea light? If so I am not afraid of the light :D althrough I prefer dark :D

Reply
La Cabra Guatemala Las Gardenias, cu preinfuzie mai lunga (spre 15 s pana la prima picatura), am arcul stoc de E61 montat, BR 1:2, debit mic (in jur de 3ml/s din start, dupa primele secunde debit maxim). Foarte dulce, suculenta. Nu am incercat extractii fara preinfuzie lungita pentru ca pare destul de light. Si in V60 e interesanta, dar o prefer in espresso.

Reply
Eu tocmai ce am terminat o Guatemala Maria Ramirez de la La Cabra. Am luat-o direct de la sursa, iar prajitorul era chiar acolo la momentul respectiv. Prajirea este una suficient de solubila si ei le trag clasic, fara profilari sau preinfuzii lungite. Asa le recomanda si pentru prepararea acasa, cu un timp de extractie lungit putin, spre 35sec. Eu am fost multumit de rezultate, dar cand voi avea mai multa pe mana, voi experimenta cu ea.
Timemore Sculptor 078~Kinu M47 Phoenix + OreaV3~V60~Clever~Aeropress~Picopresso

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)