Hello There, Guest! Login Register

Ce parere aveti de ce mi-a iesit?

Folosesc aparatura din semnatura si mi-a iesit asta! Smile

Attached Files Thumbnail(s)

Lelit PL42EM (rasnita incorporata), Tamper:Lelit, Site:nepresurizate, cantar MH-500.

Reply
Brrrrrr Smile Ce cafea? Pare o ceasca supradimensionata, iar espresso-ul are multa apa deasupra si ceva bule de aer.

Filmeaza o curgere mai bine, sa vedem de ce ai ajuns aici.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Alin tocmai a cumparat o rasnita Lelit Smile
Trebuie sa pui mai mult de 12 gr la o dubla si sa te incadrezi in cei 60 ml de lichid. Asta arata subextrasa. Cati ml de lichid ai in ceasca ?
La Marzocco Linea PB, Mazzer Vulcano, Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Wilfa Svart

Reply
Da este o ceasca mare pentru capuccino! Tongue tre sa ma mai joc la reglaj am lasat mai mult sa curga! Smile
Lelit PL42EM (rasnita incorporata), Tamper:Lelit, Site:nepresurizate, cantar MH-500.

Reply
GAGGIA CLASSIC +ASCASO i2 mini Polish

Reply
Salut Alin,cred ca trebuie sa mai reglezi putin rasnita.bafta
GAGGIA CLASSIC +ASCASO i2 mini Polish

Reply
Revin cu alte incercari! Asta cum vi se pare? Cv imbunatatiri?

Reply
(02-03-2014, 11:56)Lazarescu Alin Costin Wrote: Revin cu alte incercari! Asta cum vi se pare? Cv imbunatatiri?

(02-03-2014, 14:52)Lazarescu Alin Costin Wrote:
(02-03-2014, 11:56)Lazarescu Alin Costin Wrote: Revin cu alte incercari! Asta cum vi se pare? Cv imbunatatiri?

Asta cu putin lapte! Tongue

Reply
60 ml din 30 sec curgere, cu Philips Saeco 9323 si Ascaso I mini 2 in rol principal

Sab Antica Levetta HX, 5 l boiler (rotary pump & water plumbed), La San Marco Super Jolly burrs, IMS screen shower and filter 

Reply
Am folosit sita dubla cu 15g cafea Sarskis EQ. Mentionez ca am masurat si 60ml sunt exact pana unde incepe toarta cestii. Dupa parerea mea cred ca trebuie sa mai reglez un pic rasnita ca e prea fina granulatia, ce spuneti?

Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G

Reply
Bravo! Ai trecut de prima etapa si chiar ti-a iesit ceva foarte ok. De acum jongleaza la fiecare cafea din gramaj spre exemplu, ca sa vezi daca iti place gustul mai mult sau mai putin. Sau macina mai gros si mergi pe 17g... Oricate cifre am vehicula, gustul tau este acela care dicteaza.

*filme intregi nu merg upload-ate. Foloseste youtube si pui link aici.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso

Reply
(04-02-2015, 21:05)Lyvyoo Wrote: Bravo! Ai trecut de prima etapa si chiar ti-a iesit ceva foarte ok. De acum jongleaza la fiecare cafea din gramaj spre exemplu, ca sa vezi daca iti place gustul mai mult sau mai putin. Sau macina mai gros si mergi pe 17g...  Oricate cifre am vehicula, gustul tau este acela care dicteaza.

*filme intregi nu merg upload-ate. Foloseste youtube si pui link aici.

O sa incerc maine dimineata, faza e ca mi-e frica sa nu-mi dea pe langa la rasnire ca si acum cu 15g se mai intampla. Rasnita mea arunca bulgarasi nu curge constant.

Reply
Macina in pahar de plastic si poti sa macini fara sa faci mizerie
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued

Reply
Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta?
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
Ai impresia, si cu paharul poti sa o asezi frumos,e chestie de obisnuinte
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued

Reply
Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasesc

Reply
(05-02-2015, 20:51)mishu3113 Wrote: Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasesc
asta?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Eu am incercat si versiunea cu jumatate de pahar de plastic. Am insa impresia ca distanta la MMI este foarte mica intre gura de evacuare a cafelei si suportul pentru portafiltru. Astfel, ca aproape de fiecare data cand scoteam portafiltrul de sub rasnita loveam marginea paharului, iesea un pic din portafiltru si mai rau imprastiam cafeaua Smile.
Lelit PL41EM, Lelit PL043MMI, Tamper Dinamometric Concept Art 57.5mm, Portafiltru bottomless, Pitcher 350ml

Reply
(05-02-2015, 20:57)baloozzy Wrote:
(05-02-2015, 20:51)mishu3113 Wrote: Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasesc
asta?

Da, asta e!

Reply
Pentru ca discutam pe fiecare subiect in parte, am mutat postarile despre tehnica de frotare pe topicul dedicat, unde putem continua.

Reply
(05-02-2015, 19:49)andra Wrote: Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta?

Nu, e mult mai simplu de râșnit direct în portafiltru (eu am tot PL 41 TEM, deci același portafiltru). O tampare, apoi extracția și ...gata. Mi se pare complicat cu paharul.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)

Reply
(05-02-2015, 19:49)andra Wrote: Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta?

Nu, e mult mai simplu de râșnit direct în portafiltru (eu am tot PL 41 TEM, deci același portafiltru). O tampare, apoi extracția și ...gata. Mi se pare complicat cu paharul.

Reply

Reply
Shotul din aceasta dimineata.

---25ml in  25s--- Columbia Supremo

Pareri....Sugestii... sunt binevenite
Lelit PL42EM

Reply
Sa iti placa tie gustul , asta conteaza. Dar pozele nu sunt relevante pentru asemenea pareri ci eventual clipurile.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)