Alin tocmai a cumparat o rasnita Lelit
Trebuie sa pui mai mult de 12 gr la o dubla si sa te incadrezi in cei 60 ml de lichid. Asta arata subextrasa. Cati ml de lichid ai in ceasca ?
La Marzocco Linea PB, Mazzer Vulcano, Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Wilfa Svart
Am folosit sita dubla cu 15g cafea Sarskis EQ. Mentionez ca am masurat si 60ml sunt exact pana unde incepe toarta cestii. Dupa parerea mea cred ca trebuie sa mai reglez un pic rasnita ca e prea fina granulatia, ce spuneti?
Vario K30|VBM Domobar Super PID|Sita dus IMS|Site IMS 14g&17g
|Aeropress|Kinu M47|Brewista&ConceptArt scales|ibrik Soy C4G
Bravo! Ai trecut de prima etapa si chiar ti-a iesit ceva foarte ok. De acum jongleaza la fiecare cafea din gramaj spre exemplu, ca sa vezi daca iti place gustul mai mult sau mai putin. Sau macina mai gros si mergi pe 17g... Oricate cifre am vehicula, gustul tau este acela care dicteaza.
*filme intregi nu merg upload-ate. Foloseste youtube si pui link aici.
(04-02-2015, 21:05)Lyvyoo Wrote: Bravo! Ai trecut de prima etapa si chiar ti-a iesit ceva foarte ok. De acum jongleaza la fiecare cafea din gramaj spre exemplu, ca sa vezi daca iti place gustul mai mult sau mai putin. Sau macina mai gros si mergi pe 17g... Oricate cifre am vehicula, gustul tau este acela care dicteaza.
*filme intregi nu merg upload-ate. Foloseste youtube si pui link aici.
O sa incerc maine dimineata, faza e ca mi-e frica sa nu-mi dea pe langa la rasnire ca si acum cu 15g se mai intampla. Rasnita mea arunca bulgarasi nu curge constant.
Macina in pahar de plastic si poti sa macini fara sa faci mizerie
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta?
Ai impresia, si cu paharul poti sa o asezi frumos,e chestie de obisnuinte
Gaggia Classic, Tamper Motta, Milk Jug 0,35ml, rasnita Iberital Challange, teava abur Silvia V1, sita nepresurizata, cantar Dimond 0-200 gr, to be continued
Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasesc
(05-02-2015, 20:51)mishu3113 Wrote: Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasesc
Eu am incercat si versiunea cu jumatate de pahar de plastic. Am insa impresia ca distanta la MMI este foarte mica intre gura de evacuare a cafelei si suportul pentru portafiltru. Astfel, ca aproape de fiecare data cand scoteam portafiltrul de sub rasnita loveam marginea paharului, iesea un pic din portafiltru si mai rau imprastiam cafeaua .
(05-02-2015, 20:51)mishu3113 Wrote: Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasesc
(05-02-2015, 19:49)andra Wrote: Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta?
Nu, e mult mai simplu de râșnit direct în portafiltru (eu am tot PL 41 TEM, deci același portafiltru). O tampare, apoi extracția și ...gata. Mi se pare complicat cu paharul.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
(05-02-2015, 19:49)andra Wrote: Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta?
Nu, e mult mai simplu de râșnit direct în portafiltru (eu am tot PL 41 TEM, deci același portafiltru). O tampare, apoi extracția și ...gata. Mi se pare complicat cu paharul.