![]() |
|
Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Printable Version +- Forumul Espressoman - In cautarea espresso-ului perfect (https://www.espressoman.ro/forum) +-- Forum: Espresso art, cafea, prajire si latte art (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Espresso-art-cafea-prajire-si-latte-art) +--- Forum: Tehnici de preparare espresso & latte (https://www.espressoman.ro/forum/Forum-Tehnici-de-preparare-espresso-latte) +--- Thread: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? (/Thread-Ce-parere-aveti-de-ce-mi-a-iesit) |
Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lazarescu Alin Costin - 28-02-2014 Folosesc aparatura din semnatura si mi-a iesit asta! :) RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lyvyoo - 28-02-2014 Brrrrrr :) Ce cafea? Pare o ceasca supradimensionata, iar espresso-ul are multa apa deasupra si ceva bule de aer. Filmeaza o curgere mai bine, sa vedem de ce ai ajuns aici. RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - petrisor - 01-03-2014 Alin tocmai a cumparat o rasnita Lelit :) Trebuie sa pui mai mult de 12 gr la o dubla si sa te incadrezi in cei 60 ml de lichid. Asta arata subextrasa. Cati ml de lichid ai in ceasca ? RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lazarescu Alin Costin - 01-03-2014 Da este o ceasca mare pentru capuccino! :P tre sa ma mai joc la reglaj am lasat mai mult sa curga! :) RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Sorin Maietec - 01-03-2014
RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Sorin Maietec - 01-03-2014 Salut Alin,cred ca trebuie sa mai reglezi putin rasnita.bafta RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lazarescu Alin Costin - 02-03-2014 Revin cu alte incercari! Asta cum vi se pare? Cv imbunatatiri? RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lazarescu Alin Costin - 02-03-2014 (02-03-2014, 11:56)Lazarescu Alin Costin Wrote: Revin cu alte incercari! Asta cum vi se pare? Cv imbunatatiri? (02-03-2014, 14:52)Lazarescu Alin Costin Wrote:(02-03-2014, 11:56)Lazarescu Alin Costin Wrote: Revin cu alte incercari! Asta cum vi se pare? Cv imbunatatiri? Asta cu putin lapte! :P RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Silvio - 27-06-2014 60 ml din 30 sec curgere, cu Philips Saeco 9323 si Ascaso I mini 2 in rol principal RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - mishu3113 - 04-02-2015 Am folosit sita dubla cu 15g cafea Sarskis EQ. Mentionez ca am masurat si 60ml sunt exact pana unde incepe toarta cestii. Dupa parerea mea cred ca trebuie sa mai reglez un pic rasnita ca e prea fina granulatia, ce spuneti? RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lyvyoo - 04-02-2015 Bravo! Ai trecut de prima etapa si chiar ti-a iesit ceva foarte ok. De acum jongleaza la fiecare cafea din gramaj spre exemplu, ca sa vezi daca iti place gustul mai mult sau mai putin. Sau macina mai gros si mergi pe 17g... Oricate cifre am vehicula, gustul tau este acela care dicteaza. *filme intregi nu merg upload-ate. Foloseste youtube si pui link aici. RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - mishu3113 - 04-02-2015 (04-02-2015, 21:05)Lyvyoo Wrote: Bravo! Ai trecut de prima etapa si chiar ti-a iesit ceva foarte ok. De acum jongleaza la fiecare cafea din gramaj spre exemplu, ca sa vezi daca iti place gustul mai mult sau mai putin. Sau macina mai gros si mergi pe 17g... Oricate cifre am vehicula, gustul tau este acela care dicteaza. O sa incerc maine dimineata, faza e ca mi-e frica sa nu-mi dea pe langa la rasnire ca si acum cu 15g se mai intampla. Rasnita mea arunca bulgarasi nu curge constant. RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - diabloviciu - 05-02-2015 Macina in pahar de plastic si poti sa macini fara sa faci mizerie Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - andra - 05-02-2015 Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta? [emoji4] RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - diabloviciu - 05-02-2015 Ai impresia, si cu paharul poti sa o asezi frumos,e chestie de obisnuinte RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - mishu3113 - 05-02-2015 Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasesc RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - baloozzy - 05-02-2015 (05-02-2015, 20:51)mishu3113 Wrote: Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasescasta? RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - andra - 05-02-2015 Eu am incercat si versiunea cu jumatate de pahar de plastic. Am insa impresia ca distanta la MMI este foarte mica intre gura de evacuare a cafelei si suportul pentru portafiltru. Astfel, ca aproape de fiecare data cand scoteam portafiltrul de sub rasnita loveam marginea paharului, iesea un pic din portafiltru si mai rau imprastiam cafeaua :). RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - mishu3113 - 05-02-2015 (05-02-2015, 20:57)baloozzy Wrote:(05-02-2015, 20:51)mishu3113 Wrote: Am vazut un clip pe youtube cu jumatate de pahar de plastic pus in portafiltru cand rasnesti cafeaua, dupa care cu ceva subtire o distribui egal fara sa mai cada pe langa...dar nu mai stiu cum se numea si nu-l mai gasescasta? Da, asta e! RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lyvyoo - 06-02-2015 Pentru ca discutam pe fiecare subiect in parte, am mutat postarile despre tehnica de frotare pe topicul dedicat, unde putem continua. Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Vladislav - 19-03-2015 (05-02-2015, 19:49)andra Wrote: Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta? [emoji4] Nu, e mult mai simplu de râșnit direct în portafiltru (eu am tot PL 41 TEM, deci același portafiltru). O tampare, apoi extracția și ...gata. Mi se pare complicat cu paharul. Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Vladislav - 19-03-2015 (05-02-2015, 19:49)andra Wrote: Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta? [emoji4] Nu, e mult mai simplu de râșnit direct în portafiltru (eu am tot PL 41 TEM, deci același portafiltru). O tampare, apoi extracția și ...gata. Mi se pare complicat cu paharul. Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Vladislav - 19-03-2015 (05-02-2015, 19:49)andra Wrote: Am încercat o perioada sa rasnesc si eu in pahar, dar am impresia ca se aseaza mai frumos cafeaua dacă o rasnesc direct in portafiltru. Doar eu am impresia asta? [emoji4] Nu, e mult mai simplu de râșnit direct în portafiltru (eu am tot PL 41 TEM, deci același portafiltru). O tampare, apoi extracția și ...gata. Mi se pare complicat cu paharul. RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - mariusp - 25-04-2015 Shotul din aceasta dimineata. ---25ml in 25s--- Columbia Supremo Pareri....Sugestii... sunt binevenite RE: Ce parere aveti de ce mi-a iesit? - Lyvyoo - 28-04-2015 Sa iti placa tie gustul , asta conteaza. Dar pozele nu sunt relevante pentru asemenea pareri ci eventual clipurile. |