Hello There, Guest! Login Register


Ce inseamna grup saturat ?

#61
Lyvyoo: "Recomand si eu sa deschideti topicuri de versus sau pe teme tehnice diferite, asta in general."

uite c-a mai aparut un versus!

un angajat al Dalla Corte, vine sa-si apere masina de casa, Studio... care - nu e adevarat ce-am zis eu - se face gata de extractie in 'maxim 5 minute de la pornire'
si ce legatura are asta, o masina de mai  mult de 2 ori mai scumpa, cu grup saturat, vs. masinile mai 'tangibile' de casa, in orice caz cu cele traditionale, de care faceam vorbire!
si ma refeream la rolul masei termice a masinii, care ajuta mult - in cazul acestor masini traditionale - la stabilitate si extractie consistenta!

(ce-i aia masina 'traditionala' - creada fiecare ce vrea! doar n-o sa incepem un versus si pe tema asta!
apropo, ce-i aia 'cafea industriala'!? Smile

radudani:  " o masina traditionala, de casa, e o masina cu masa termica mare; o asemenea masina nu va fi gata pentru performante maxime decat atunci cand a ajuns in regim de echilibru termic in intregul ei;
s-a incalzit deci si apa din rezervor, si e fierbinte si manerul portafiltrului etc.! cand masina are 30 Kg si numai grupul are 5-7 Kg de alama, acest lucru nu se poate intampla mai repede de 1 ora, pe putin!
gata!
o masina gata in 5 min e o chichita de marketing, sau o masina usoara, bazata pe plastic, sticla si inox si care nu are boiler, ci termobloc!
foloseasca fiecare ce-i place!
el sa fie multumit! "


nu mai intind mult pelteaua cu... ba a mea e mai... e vorba de regim de echilibru termic in intregul ei - al masinii!
ca altfel, si pe Magica aia, am facut experimental shoturi baubile, la 8 min de la pornire!
si nu-mi trebuiau nici flori, nici fructe - alea le aveam in recipiente separate pe masa!
cand se pune problema utilizarii unui grup E61 - adica a unui grup care retine principalele caracteristici ale patentului E61, principala problema e termosifonul: amorsarea lui, debitul de incalzire grup, restrictoarele etc.
chestiile alea cu jocul apei si al aburului, cu flush-uri de incalzire si racire, cu prosoape aruncate pentru racire/incalzire - nu pentru intreruperea luptei (!), nu fac parte din recuzita mea! ha...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#62
Eu  am mai auzit constatarea asta si de la alti posesori de GS3 sau Mina, cum ca in 10-15 min. de la deschidere masina e gata de lucru, fara compromisuri pe linie de temperatura. DAr e drept, ar trebui sa vedem un test cu SCACE pe o masina incalzita doar 15 minute, ca sa avem si evidenta stiintifica.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#63
Răspuns la acest post.

@radudani - Eu am Mina și dacă pornesc doar boilerul de cafea, în 3 minute jumătate - 4 minute (variază în funcție de temperatura din cameră), el este la temperatura nominală. Boilerul are 800W, 500ml și este realizat integral din alamă. Grupul este corp comun cu boilerul. Portafiltrul este și el tot din alamă. Dispersorul de deasupera sitei de duș este și ea tot din alamă. Are un senzor de temperatură la nivelul locului din care este trasă apa spre portafiltru și poți vedea în timp real cum variază exact temperatura apei care merge la puc. Și poți măsura, de exemplu cu un Scace, exact temperatura la puc. Cu siguranță găsești pe internet o schiță sau poze cu un boiler desfăcut. 

Construcția este atât de simplă, din materiale foarte bune conductoare termice, încât este foarte ușor de atins acel echilibru termic. 

Mina nu este "de casă", dar Mini sau Studio sunt. Și Mini, și Studio au același grup ca Mina, deci nu văd cu ce ar diferi timpul de "pornire". Că nu costă cât o Magica este altceva, dar sunt fix aparate prosumer, cum le-ai denumit tu într-un post anterior. Măcar dacă faci o afirmație, frumos este să ți-o asumi. Nimeni n-ar putea avea pretenția de a nu greși vreodată când afirmă ceva. 

Acum doar îmi vărs oful, nu țin să iau apărarea lui Răzvan în vreun fel, dar afirmațiile de genul "un angajat al Dalla Corte" bla bla, sunt atac la persoană și nu aduc nimic în plus forumului, argumentele în sine fiind inexistente, de altfel. Dacă "un angajat al Dalla Corte" spune ceva, ar trebui să nu mai citesc ce spune? Sau automat ar minți, din moment ce este "angajat"?

Presupun că el este distribuitor, deci nici măcar nu angajat al Dalla Corte, ceea ce face situația și mai hilară. 

Ce rost are un atac la persoană în discuția de mai sus? Ar trebui să apreciez mai mult părearea cuiva care dă cu parul în loc să discute pe subiect?

Legat de cât de tradiționale sunt, tehnologia asta e cam aceeași de aproape 20 de ani (mă refer la boilerul folosit de Dalla Corte).

Dar dacă Dalla Corte sunt scumpe, deci le excludem din afirmația ta care nu se referea în niciun fel la preț, pornește de curiozitate un Europiccola Millenium și fă câteva flushuri scurte chiar după ce ajunge la presiune. Tot pe la 5 minute vei vedea că nu mai ai ce încălzi, din contră, ai șanse ca după flush să trebuiască să răcești un pic grupul. Voi presupune că știi cum funcționează grupul de Millenium. Sau nici Europiccola nu e de casă pentru că nu are pompă?
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator
 
Reply
#64
(05-09-2019, 14:05)razvanMB Wrote: ...Incalzirea grupului integrat in boilerul de 500 ml volum si rezistenta de 800W se face in maxim 5 minute de la pornire si daca se executa un flush de 10 secunde iar apoi se incep extractiile temperatura este constanta si grupul este considerat incalzit, cu o reproductibilitate foarte precisa, shot dupa shot.
...

Parca ai vorbi de masina mea, descrierea, cifrele si comportarea par trase la indigo, desi pe a mea nu a lipit nimeni eticheta grup saturat...
De fapt am intrebat in pagina anteriora, acum 3 luni, care ar fi diferenta, dar pare ca a trecut neobservat...

Comparatia cu E61 ... nu exista.
 
Reply
#65
@rdumitrescu - ai luat la rastalmacit, ca si razvanMB, o postare a mea din alt thread, cel cu Minima, cu masini traditionale ca structura, cu grup E61, cu boilere adecvat dimensionate pret-performanta!
si ati adus aici, de tocat la 'grupuri saturate', o afirmatie a mea, care daca e luata drept, se refera la masinile traditionale, cu masa mare termica!
este evident ca nu ti-ai propus sa ma lamuresti ca razvanMB are dreptate (face bine cum face - ca vanzator Dalla Corte si zice bine ce zice - despre masinile ce le vinde) si foarte probabil, cu o argumentatie atat de partizana n-ai sa lamuresti pe nimeni dintre cei care au inteles ce-am avut de zis!
cel mai trist e ca ai iesit, ca si in alte dati, la chorus line, nu ca sa-i faci pe altii sa inteleaga cum iti functioneaza, sau cat de bine iti functioneaza masina, ci ca sa le arati, cat de gresita, de inoportuna a fost interventia mea!

nu e vorba de cei ce-au inteles ce-am avut de zis - sunt destui in forum care-si lasa masina si 2 ore inainte de a o folosi - dar e vorba de noii apucati de hobby-ul asta cu espresso acasa; foarte multi isi vor cauta masina de-nceput incluzand in principal si criteriul cu pornirea rapida! c-asa au citit aici ca se poate si ca e bine!
ori tocmai asta am incercat sa explicitez, ca o masina prosumer (ce sunt aceste masini, unde incep si unde se termina?!), din categoria celor traditionale, care e gata de lucru in 5 min pentru a porni 'in cautarea espresso-ului perfect', nu-l va gasi singura, niciodata!

radudani: "...cand masina are 30 Kg si numai grupul are 5-7 Kg de alama, acest lucru nu se poate intampla mai repede de 1 ora, pe putin!
gata!
o masina gata in 5 min e o chichita de marketing, sau o masina usoara, bazata pe plastic, sticla si inox si care nu are boiler, ci termobloc!
... e vorba de regim de echilibru termic in intregul ei - al masinii!"


o masina espresso traditionala atinge o stare de echilibru termic nu atunci cand un dispozitiv tip SCACE descrie un profil termic perfect intr-o pseudoextractie, ci atunci cand a devenit termic stationara, in intregul ei: fiecare punct are o temperatura constanta!
daca asta foloseste la ceva Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#66
@rdumitrescu, discutiile in legatura cu ACS minima devin tot mai hilare si ar trebui sa ne intrebam de ce. Mai apar probleme de comunicare pe forum, dar acum parca se escaladeaza fara perspectiva de calmare. Presupun ca necazurile noastre pornesc de la o promovare mascată a ACS minima. Daca am scrie in litera si spiritul review-ului publicitar al lui Dave Corbey, ar fi pace si liniste.
 
Reply
#67
(06-09-2019, 10:11)mirceat Wrote: @rdumitrescu, discutiile in legatura cu ACS minima devin tot mai hilare si ar trebui sa ne intrebam de ce. Mai apar probleme de comunicare pe forum, dar acum parca se escaladeaza fara perspectiva de calmare. Presupun ca necazurile noastre pornesc de la o promovare mascată a ACS minima. Daca am scrie in litera si spiritul review-ului publicitar al lui Dave Corbey, ar fi pace si liniste.

Offtopic : probabil ca si comentariul asta merita sters precum si ce citez eu, pe motive de offtopic Smile Totusi, nu cred ca avem un caz de publicitate mascata ci mai degraba o mutatie de la sindromul" Dunning-Kruger" 
https://code.tutsplus.com/articles/do-you-suffer-from-the-dunning-kruger-effect--net-22227 
in sensul in care o persoana cu competente avansate se "imbolnaveste" treptat de autosuficienta, ce o impiedica in a iesi din sabloane, ( think outside your box ) de a testa si a progresa in continuare. Astfel competenta devine relativa in raport cu realitatea insa ramane superlativa in raport cu auto perceptia, impiedicand indivizii sa-si recunoasca propriile erori, partial ca in sindromul mai sus mentionat.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#68
de acord despre stergerea acestor postari, dar sunt un rau necesar, prea multi colegi sunt afectati de situatia actuala.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)