25-10-2015, 12:58
Am spus "miau" pe un ton prietenos. Eu torc foarte rar si numai in cadrul familiei.
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014).
|
Ce inseamna cafea proaspat prajita si dupa cat timp o consumam?
|
(25-10-2015, 10:54)renatoa Wrote: ...
In Craiova a existat asa ceva, un domn care a invatat in italia, cu o masina de 2-3 kg, care avea permanent cam 7 sortimente sub o saptamana data de prajire, nu prajea ondemand dar puteai afla la telefon cand si ce prajea, avea si cateva contracte horeca cu restaurante specific italian care preferau sa ia de la el, preturile mai mult ca decente, mult sub ce vad acum la prajitoriile online, ... si... a inchis :)
(25-10-2015, 12:40)Lyvyoo Wrote:(25-10-2015, 10:54)renatoa Wrote: si adaosul comercial al operatiei de prajire, fata de boabele verzi, la un nivel decent, sub 50% as aprecia eu, in conditiile in care o astfel de prajitorie ar livra numai local, fara grija si cheltuielile logisticii de expediere.
In Craiova a existat asa ceva [...] preturile mai mult ca decente, mult sub ce vad acum la prajitoriile online, ... si... a inchis :)
QED :)
(25-10-2015, 17:45)honciucmihai Wrote: sunt foarte multe lucruri bune in acest forum si sincer sa fiu decat sa fim multi si prosti mai bine sa fim putini si intradevar pasionati .
(25-10-2015, 20:00)Uhonciucmihai Wrote: ......, poate exprimarea ideei a fost gresita dar cand citesc ca s-a cumparat o cafea de " 9 zile. " si nu este proaspat prajita
(26-10-2015, 00:00)amarok Wrote: Încet încet ne îndreptăm spre un alt upgrade pe lista celor necesare. Prăjitorul de cafea. Asa ne încadrăm fără grija în cele 9 zile magice. Apoi vom avea o alta dilema: cat timp tine cafeaua prazulie? Au poa' sa ne facem și microplantatii?!
Glumim, glumim, dar noua espressomanilor nu ne trebuie prajitorii în fiecare oraș pentru reducerea costurilor, ci un membru cu prăjitor în fiecare oraș. Asa ne reușim o aprovizionare de cafea proaspăt prăjită la costuri minime.
Sunt plin de idei bune și încă nu mi-am băut vinu'. O noapte buna sa aveți!
(26-10-2015, 01:13)Lyvyoo Wrote: ...A vinde printr-un dealer este un mare risc si fiecare si-l asuma. Recomandarea aici pe forum este sa discuti direct cu prajitorul, sa iei direct de la el, avand parte astfel de toate avantajele financiare (reduceri) si informationale. Astfel se evita si cumpararea de cafele uitate pe rafturi prin bacanii sau magazine online, iar voi sustineti direct prajitorul nu intermediarii.
(26-10-2015, 15:24)renatoa Wrote: Chiar asa... cel care a starnit furtuna asta intr-o ceasca... decat sa faca aprecieri aiurea, mai bine punea mana si isi facea macar una la ibric din aia de 9 zile, ca sa vada diferenta...
Dar se pare ca nici macar atata curiozitate nu a avut, dumnealui inca mai crede ca supersculele dupa care asteapta sunt cele care o sa ii faca cafeaua sa fie buna, nu cafeaua in sine...
![[Image: il_570xN.236273194.jpg]](https://img0.etsystatic.com/000/0/6244689/il_570xN.236273194.jpg)
(26-10-2015, 15:47)honciucmihai Wrote: Vedeti despre asta este vorba , nu cenzura , vrei sa te inregistrezi membru espressoman , OK , citeste despre cafea , citeste despre espressoare , pastrare cafea , tampare , importanta rasnitei si alte lucruri de baza apoi incepem sa postam
Se numeste selectie nu cenzura [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]
(26-10-2015, 16:03)Lyvyoo Wrote: Sa nu o dam din lac in put si sa o luam de la capat, ...
Uite ce fericire se citeste azi in ochii Cristinei, cu toate ca acum putin timp ...