Welcome Back Log In Create Account

Ce fac gresit? Puck prep/channeling etc.

Va trebui sa iti calci pe inima si pe zgarcenie si sa imprumti un cos de 18 g vst daca ai de unde ca sa vezi daca se rezolva problema dar obligatoriu cu un mesh de la normcore deasupra…nu tablite din alea perforate de 2 lei

daca pana acum mergea si acum nu mai merge este evident ca e rasnita
incearca sa o salvezi asa

Reply
(02-05-2026, 17:28)distrugatorul Wrote: Va trebui sa iti calci pe inima si pe zgarcenie si sa imprumti un cos de 18 g vst daca ai de unde ca sa vezi daca se rezolva problema dar obligatoriu cu un mesh de la normcore deasupra…nu tablite din alea perforate de 2 lei

daca pana acum mergea si acum nu mai merge este evident ca e rasnita
incearca sa o salvezi asa

Puck screen am de la profitec, dar am renuntat la ele, o etapa in plus. Iar legat de 18 grame as dori sa raman la 16, voi face o proba cu 18 dar nu vreau cofeina de 18. Cred ca din ce vad in poza ar incapea si 17 in cel de 15g vst. Imi voi lua o cafea mai ieftina si fac probe. Asa macinatura pare mult mai uniforma decat am vazut pana acuma. Statica zero, curge excelent in pahar macinatura.
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Ce e 16 ce e 18 …bariera psihologica mai mult
CUm arata puck screen ala?
nu e mai greu de curatat fara el?

Reply
Posibil sa fie prea uniform macinat ? Sa nu fie suficiente fines si astfel puck-ul mult mai sensibil? Chatgpt asa zice. Deci cu cat rajnita e mai precisa cu atat e nevoie de modificari si de flow la espressor, cum trebuie sa recunosc a zis renatoa?(nu ca e asa doar ca a zis). Deci mai putine fines care stabilizeaza puckul automat trebuie un flow mai dinamic reglat din aparat

Reply
Atatea probleme din cauza unei rasnite ?
Nu vrei sa facem schimb de rasnite ca eu nu am astfel de probleme. ?
Un screen te ajuta sa protejezi puckul de eroziunea apei, foloseste-l. Incearca 16-18 gr in sita cea mai adanca dar cu screen. Banuiesc ca in sita folosita cafeaua nu are suficient loc sa se umfle dupa preinfuzie.
Daca poti redu si debitul pompei. Eu cand am curgerea foarte inceata, reduc debitul pompei sau reduc presiunea din boiler deschizand robinetul de aburi si asa salvez extractia.
ps. cu cafea ieftina, sa nu ma injuri daca gresesc.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Și eu m-aș duce mai sus cu doza chiar dacă sita e de 15g. Daca curge greu râșnești mai gros dar vei avea o consistență mai bună a puck-ului.

Personal am rezultate mai bune cu doza mai mare, merg pe 20g, desi sita e de 18g, atât pe VST cat si pe IMS.

Aceeași cafea, puck mai bine structurat dar si gust in ceașcă mai echilibrat.

20g: https://imgur.com/a/XBiePYv
VS 18g: https://imgur.com/a/iR11y8x
#Lelit Bianca V3 Gold #DF64V + SSP MP, #Eureka SD Pro #Pullman 876 #VST #WWW.CAFFYX.APP - Espresso Journal & Live Data Monitoring (Personal Project)

Reply
Mai am niste informatii, am cumparat cafea ethiopia de la olivo. Supriza la aceeasi rajnire ca la dak strawberry (17 pe mazzer), puck-ul era complet blocat. A trebuit sa urc la 24 ceea ce e imens sa pot scoate un shot aproape perfect cu puc stabil ca inainte. Dupa asta am revenit iarasi la dak si am coborat la 17 unde cat de cat merge dar simptomele persista , si e vizibil channeling ca curg jeturi mici. Si pe volumul cafelei cea de la olivo iese din portafiltru un pic pe cand cea de la dak nu.
Din ce presupun cea de la DAK e mai light roast. Ma gandesc sa mut raunita pe stepless sa pot usor mai bine controla (desi la stepped e 6 microni). Eventual tamperul candva sa ii fac upgrade sa fie mai stabil unmpic la tampare poate sa coboare mai jos, si in ultima instanta mai adaug in trepte de 0,5 grame cafea desi as prefera sa raman pe 16. Atata va pot spune ca am tot gustat si ultimele shoturi DAK le-am putut degusta fara lapte, erau dulci usor usor acid dar nu prea tare si surprinzator neamare. Iarasi vad cel putin cu aceasta rajnita e un pic de lupta cu lightroasturi. Oricum e superba rajnita, nu are sens sa va zic de retentie ca le masor tot timpu, 0.1 maxim imi da, modul in care functioneaza feelingul e faina. Poate reglajul e un pic mai din topor reusesti mai greu sa tintesti linia de reglaj mai greoi merge dar citeam ca poti sa o faci step,ess sau sa relaxezi roata cum merge

Reply
(02-05-2026, 18:49)alex_b Wrote: Posibil sa fie prea uniform macinat ? Sa nu fie suficiente fines si astfel puck-ul mult mai sensibil? Chatgpt asa zice. Deci cu cat rajnita e mai precisa cu atat e nevoie de modificari si de flow la espressor, cum trebuie sa recunosc a zis renatoa?(nu ca e asa doar ca a zis). Deci mai putine fines care stabilizeaza puckul automat trebuie un flow mai dinamic reglat din aparat

Da, e posibil să se întâmple și asta. Eu am pățit ceva asemănător când am trecut de la Eureka Mignon Specialita la J64V. Râșnița fiind mai uniformă și generând mai puține fines-uri, practic trebuie să râșnești totul mult mai fin, pentru că nu ai rezistența de la fines. Pentru mine a fost un avantaj asta. Sugestia ar fi neapărat să încerci și alte boabe.
Doge Fenix | Kinu M47 Phoenix| J64V | ex. Eureka Mignon Specialita

Reply
Mai poti incerca inca un lucru
La profitec ai posibilitatea sa micsorezi presiunea de brew. A mai scris cineva mai sus
Daca esti atat de convins ca vei trai mai mult cu doar 16 gr de cafea si nu 18 pe labga puck screen coboara presiunea de brew

Nu am retinut ce cutite ai ales?

Daca ai ales I200d cred ca e normal sa intampini probleme de repetabilitate daca folosesti cutitele astea pt un espresso clasic ratie normala de 1:2 si pe un espressor cu pompa si presiune clasica de 9 bar
incearca si cu i189d pt mai buna repetabilitate

Reply
Scrie că are cu 189 pe topic Philos
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(03-05-2026, 14:18)cyrusct82 Wrote: Scrie că are cu 189 pe topic Philos

Da , sunt i189d de inox. Exista si 189 de la mazzer dar sunt pentru jolly si un sfert din pret si nu de stainless steel

Reply
Otelul inox e frumos dar nu este ceva de dorit ptr cutite (este cam moale)
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
(03-05-2026, 17:28)alin1970 Wrote: Otelul inox e frumos dar nu este ceva de dorit ptr cutite (este cam moale)

E mult mai ascutit si nu rugineste. Pentru home 2-3 eapresso pe zi va supravietui

Reply
Sunt si inox-uri mai rezistente, cum ar fi 440C.
Sa nu il suparam pe Alex, ca acum o scoate pe aia cu "el are incredere mai mare in Mazzer decat... " folclorul de forum Smile

Reply
(03-05-2026, 17:49)renatoa Wrote: Sunt si inox-uri mai rezistente, cum ar fi 440C.
Sa nu il suparam pe Alex, ca acum o scoate pe aia cu "el are incredere mai mare in Mazzer decat... " folclorul de forum Smile
Auzi, rajnita e chiar ok, nu am ce sa ma leg momentan de ea prea mult , o sa mai vad. In nici un caz nu poti sa nu vezi ce au construit oamenii astia, doar pentru ca e companie mare . Nici macar aia nu e chiar asa mare fata de altii. Pana si unde sa tii perie de curatat care cantareste cat un pahar s-au gandit

Si asta au scos-o numa sa raspunda la critici desi nu are nimeni nevoie de ea da pentru cine are gargauni. Eu apreciez lucrurile astea chiar si daca vine de la o firma mai mare 

https://shop.mazzer.com/products/burr-centering-jig

Reply
https://youtu.be/ra7ZssauVAw?is=m30pCWuEndgHWroA

Reply
Ai dat 9500 lei pe un radiator deci... Smile

Reply
Pe un sistem hidraulic  Biggrin

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)