espressoman amator
TIMISOARA
03-04-2018, 14:31
(Edited 03-04-2018, 14:33 by orwo.)
am primit azi jucaria :),primul "soc" wow ce mica e :D ,ce m-a lasat masca e ca NU miroase a plastic imputit made in china :D :D :D si ca manevrarea e facila , pe intelesul tuturor.
toata lumea stie avantajele
dezavantaj :trebuie sa te misti repede cu apa fiarta .....altfel .....
eu am pus apa clocotita de pe aragaz si a fost ok
cafeaua folosita honduras santa rosa de la milan (suncoffee) asemanatoare in proportie de cca 85-90 la suta cu ce imi iese din espressor -din cauza pierderilor de temp e putin mai acida-.
concluzie finala : merita investitia cu prisosinta mai ales la acest pret, singura problema e ca daca nu ai o sursa de apa mega fierbinte.....
inca odata pe aceasta cale vesnica recunostinta celor implicati
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Ploiesti
Eu am intrat in posesia ei de vineri.
De ieri am inceput, la serviciu, testele.
Cafeaua pe care o am e prajita pe13 martiei. Momentan, am constatat ca, la cafeaua pe care o am, nu am nevoie de apa la 100°C.
Astfel ca azi, la o doza de 14,5g, la ~10s dupa fierberea apei, am obtinut un "cafflano espresso" cu crema destul de densa. Insa, parca un pic cam mult bitter (asta poate si pentru ca o rasnesc cu Kinu).
Dar, "petrecerea continua" (Toma Caragiu).
Prezent: Vibiemme Domobar Super Electronica, Sita IMS Superfine 18÷20g, Inel de dozare Barista Space, Cantar Barista Space, Distribuitor AVX, Honne, Kinu M47, Cafflano Kompresso
Trecut: Lelit PL81T, Sita Ascaso 18g, Portafiltru fara fund, Inel de dozare Suncoffee, Nivelator si Tamper Lelit
Espressoman infocat
București
Am rugamintea catre cei care au luat kaflano...si au hario Skerton pe post de rasnita...si au chef sa testeze sa-mi spuna si mie cate clicuri.
Problema mea e ca nu am avut ocazia sa beau un espresso corect de peste 1 an de cand sunt pe forum...si deci nu am cu ce sa compar [emoji16]
Nu radeti va rog
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Espressoman de onoare
paradiso perduto
Cel mai bun Kompresso l-am reusit azi dupaamiaza. :D
Am dozat 12,3 g de YUME Etiopia Magarissa, prajita acum 8 zile, grad de prajire: "o bulina".
Spre deosebire de alte dati, n-am mai tampat ca un animal, sa omor pucul. O tampare ferma, dar fara exagerari.
Inainte de tampare am distribuit atent si uniform cafeaua in "portafiltru" cu ajutorul unei scobitori de bambus.
Am umblat un pic si la gradul de rasnire, adica am folosit granulatie normala de espresso, nu mai fina de atat (rasnita Kinu M47).
Rezultatul a fost excelent! Gust bun si echilibrat cat cuprinde, aciditate minima.
Espressoman infocat
Bucuresti
Ati masurat timpul aproximativ in care are loc extractia? Am vazut in cateva filmulete ca e aproximativ 20 de secunde, dar poate ma insel.
Ma intreb cum se compara cu timpul standard pentru espresso - pare ca se extrage cam rapid?
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Aero...
Bucuresti
Eu am mers pe 1.6 pe M38 si a trecut cam repede. Pe 1.4 deja discutam despre altceva...
Poti jongla din macinatura si din presiune pentru timpul de extractie.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Aero...
Bucuresti
Dimineata am facut la 1.3 pe M38 si a iesit si mai buna. La birou, pe Quamar la 3 a curs rapid, insa la 2... cu totul alta poveste!!!
Incepe sa-mi placa din ce in ce mai mult.
Nefiind un mare fan espresso, pentru mine e suficient. Pentru deplasari elimina termometru, kettle, filtre...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Cu ce încălzești apa la munca Mihai? Nu ar merge un termoplonjor direct in recipientul de apa?
Aero...
Bucuresti
Cana electrica. Exclus termo-x din trei motive:
- 60ml apa
- diametrul e foarte mic
- cursa pistonului
Pe partea asta poti sa-l asimilezi unui Aeropress fara probleme.
Partea buna e ca nu mai ai treaba cu termometrul. Incalzesti bine apa si tushti in recipient, dupa care incepi extractia.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Vai, groaznic, ce erezii... fara PID, fara flush, fara bucovina... :P
Aero...
Bucuresti
Flush faci dupa fiecare extractie...
espressoman amator
TIMISOARA
Care e schema prin care se poate scoate toată apa?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Craiova
Aero...
Bucuresti
(04-04-2018, 13:05)orwo Wrote: Care e schema prin care se poate scoate toată apa?
??? Nu inteleg intrebarea.
Functional seamana foarte bine cu Aeropress.
Espressoman infocat
.ro/.be
Salutari si multumiri lui Razvan si lui Liviu pentru oportunitatea achizitiei de grup.
Sunt placut surprins de aromele si crema pe care le-am putut extrage din cafeaua rasnita pentru espresso.
Neavand inca rasnita, nu pot testa granulatii diferite.
E foarte usor de utilizat si curatat pana la nivel de garnituri si se poate stoca intr-un spatiu mic.
Plasticul nu are niciun odor; pentru cei cu pitici legati de contactul dintre plastic (marcat 7-Other) si apa fiarta, astept cu interes varianta cu cilindru din inox :)
Craiova
La Aeropress pe site gasesti mai multa argumentare de ce nu se va face niciodata unul din sticla/inox.
Dar ai descris cel mai sugestiv de ce printr-un singur cuvant... pitici :)
espressoman amator
TIMISOARA
pun 60 ml si nu extrag 60 de ml ce e asa de greu??
raspuns avizat cu orez hahahaha
Aero...
Bucuresti
Cei 60ml s-ar putea sa fie pentru inertia termica. Daca ai pune 20-30ml, s-ar raci instant...
Iar cand desfaci “agregatul”, apa iese singura. E mai greu sa o tii acolo. [emoji3]
espressoman amator
TIMISOARA
04-04-2018, 19:26
(Edited 04-04-2018, 19:28 by orwo.)
(04-04-2018, 19:02)Mihai L Wrote:
ma gandeam ca e vreun trick si nu stiu eu ca ramane apa in seringa ...
Espressoman in foc@
Iasi
Chiar daca presezi pana jos nu poti extrage toti cei 60ml pe care i-ai pus.
Am observat la Aeropress ca daca pun 160ml obtin aproximativ 150ml, chiar daca presez tare pucul de cafea 10ml nu ajung in cana.
■ ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■ ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■ Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■ Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■
Ce espresso mai e și ăla???? Din 13 grame cafea, obții 60 grame.
Rație de peste 1:4 nici nu exista asa ceva, blasfemie.
Craiova
04-04-2018, 20:12
(Edited 04-04-2018, 20:15 by renatoa.)
trisferto :D... de 3x mai lung, pentru o aroma...
"...a regular double shot is generally considered to be around 14–18 grams of ground coffee extracted into 60 ml..."
Daca mai pun un gram de cafea, ca intra pana la 15g, s-au incadrat in definitie.
espressoman amator
TIMISOARA
un shot e 30ml ,si asa mai departe , ma gandesc ca daca pun 15 g macar 50 -60 ml sa scot sau o ratie de 1:2
Aero...
Bucuresti
Din 13 grame ies cam 21-22g daca e macinata corect cafeaua.
Daca ai 30 grame e apoasa... Ceva nu a mers bine.
Am facut azi si cu o Pitalita Supremo proaspata, am vazut ca se pastreaza setarea de rasnita (inainte folosisem Etiopia Magarissa).
Cam la a treia incercare am potrivit corect fiecare rasnita, dar acum e clara setarea.
Espressoman infocat
Pitesti
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
looking good.. :04:
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman infocat
Medias
Salut. Cum reusiti sa puneti asa mare cantitate de cafea macinata? Abia incap 10 grame, iar ca sa pun 12, a trebuit sa tampez dupa 10 si apoi am completat si retampat. Scrie in instructiuni ca poti pune 15. Insa nu vad cum. Crema inca nu am scos. Dar abia am facut o cafea pe cafflano.
Lelit PL41TEM ( PF+PF naked/Sita dubla Ascaso Precision Competition) + Lelit PL043MMI /
Gaggia Evolution ( PF+PF naked/Sita single+dubla IMS)+ Ascaso I-mini I2
Probabil râșnești prea grosier.
Espressoman infocat
Medias
(05-04-2018, 16:07)Denis Wrote: Probabil râșnești prea grosier.
O sa rasnesc mai fin. Era setarea pt lelit la un tip de cafea
Lelit PL41TEM ( PF+PF naked/Sita dubla Ascaso Precision Competition) + Lelit PL043MMI /
Gaggia Evolution ( PF+PF naked/Sita single+dubla IMS)+ Ascaso I-mini I2
Good espresso addicted - shot M!
Targoviste
Sau cafeaua e mai bine prajită. Ia o Etiopie de la prăjitorii consacrati ca 3-rd wave și va încăpea.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.