(07-04-2018, 21:03)ramadri Wrote: Rasnit prea fin...apasat prea tare.
Ideea cu Hario stepless nu functioneaza cum trebuie... piulita de sus e facuta sa nu se desfaca....dar nu o impiedica sa se stranga. Credeam ca e rasnit la 3 clikuri (orientativ).. era la minim. Am insistat cu apasarea stiind ca la 2 pot...am zis la 3 nu are cum.... dupa cateva secunde am renuntat. ... s-a deformat si sita si usor plasticul in cele 2 laterale
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Salut ramadri, imi pare rau sa aud de patanie, ma bucur ca ti se inlocuieste portfiltrul.
Sa stii ca Hario Stepless cum l-am descris eu functioneaza foarte consistent de la o rasnire la alta daca ai gasit pozitia corecta pt cafeaua/metoda ta de preparare, NU se strange de la sine o data ce l-ai strans.
O folosesc dimineata de dimineata cu succes si am aceleasi rezultate zilnic, la o setare intre dinti, pe care nu puteam sa o accesez daca nu era stepless.
Problema e alta (am mentionat-o in postarea mea cu tutorialul de modare stepless, dar nu am dezvoltat f mult pentru ca nu imi inchipuiam ca va distruge aparatul, eu cand rasneam prea fin foar facea urat Poemia):
Crezi ca ai gasit setarea corecta (poti sa juri cum ai zis tu, asa am patit si eu) si cand strangi piulita, in acel moment, fara sa-ti dai seama, se strange si rasnita mai mult decat trebuie.
Deci da, se strange de la sine dar
doar in momentul in care strangi, dupa ce e strans ramane fix in aceeasi pozitie orice i-ai face (NU se strange in timp ce macini mai mult). Banuiesc ca erai foarte aproape de maxim.
Daca ai un espressor prin casa (poate fi orice prastie, cum e Poemia al meu) poti sa testezi rasnita stepless; ai nevoie de un aparat care sa nu se strice atunci cand dai gres, pana gasesti setarea corecta :)
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton