Welcome Back Log In Create Account

Cafflano Kompresso

Hmmm, exista "portafiltre" piese schimb, nu e bai. Insa apasarea, wow :) Oricum, din experienta, daca apesi si simti ca pistonul impinge inapoi, e clar mult.prea fin si nu o sa iasa. Am.facut teste nenumarate cu preinfuzii ff lungi de peste 1 minut, daca e prea fin de regula iese subextrasa pt.ca face channelling pe langa puc, deci nu e o solutie. Se si.pierde temperatura daca o lasi mult pe preinfuzie, ce compensezi pregatind pucul pierzi la temperatura si rezultatul e o.subextractie.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
(07-04-2018, 20:28)ramadri Wrote: Aventura mea cu cafflano s-a incheiat...rapid ...

Ce ziceam... exact ca la mine la aeropress, pana cand nu am gasit un pahar care sa imbrace portafiltrul perfect, incat presiunea sa nu mai flexeze urechile de inchidere...
Si filtrul valurit la fel.
Asa ca revine intrebarea... ce viata are un kafflano ?
Si ce acopera garantia, daca o macinare necorespunzatoare il deformeaza ?

Reply
Da, dupa deja vreo 15 teste am prins chestiile astea. Am insistat ca idiotul stiind ca e rasnita la "3"...dar de fapt piulita s-a strans de la sine si era la minim. Eu berbec... hai ma ca merge...si a fost prea tarziu.
Daca exista portafiltru de schimb.... pune-ma pe lista [emoji23][emoji23]

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Renatoa...nu e chiar asa... nu iei in calcul spiritul meu de berbec.... am apasat....cu toate cele 120kg ale mele...ca pentru aur [emoji23][emoji23]

Reply
In certificatul de garantie sunt specificate conditiile in care se inlocuiesc piesele componente si care anume?
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
O sa verific dupa sarbatori. Folosit in regim normal nu ar trebui sa fie probleme, oricum Cafflano sunt foarte faini si prompti. Oricum apreciez sinceritatea lui @ramandri si o sa i trimitem un "portafiltru" din partea casei :)

Reply
Am bagat in combinatie cu Kompresso si rasnita manuala Hario Mini-Slim Plus.
In poza o incercare la 12g rasnite mai fin, 2 click-uri, dar a iesit greu, a durat mai mult "kompressarea".
Mai reglam, calculam...
[Image: 38de0e111c1b9f33cb58b4044fba6a29.jpg]
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix

Reply
Am macinat si eu cu M47 prea fin dar am zis sa duc extractia sa vad ce se intaîntâ. Spre deosebire de o pompa vibratoare, nu s-a blocat complet extractia din cauza manualitatii banuiesc, dupa o preinfuzie de un minut aparand pucurii. Inca un minut de extractie cu o forta de Chuck Norris si a iesit o chestie relativ băubilă :) Ma rog, n-am baut-o eu :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(08-04-2018, 16:52)Lyvyoo Wrote: ...
Ma rog, n-am baut-o eu Smile

Era Chuck Norris pe faza, a trebuit sa cedezi, este?!
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
(07-04-2018, 21:03)ramadri Wrote: Rasnit prea fin...apasat prea tare.

Ideea cu Hario stepless nu functioneaza cum trebuie... piulita de sus e facuta sa nu se desfaca....dar nu o impiedica sa se stranga. Credeam ca e rasnit la 3 clikuri (orientativ).. era la minim. Am insistat cu apasarea stiind ca la 2 pot...am zis la 3 nu are cum.... dupa cateva secunde am renuntat. ... s-a deformat si sita si usor plasticul in cele 2 laterale

Salut ramadri, imi pare rau sa aud de patanie, ma bucur ca ti se inlocuieste portfiltrul.

Sa stii ca Hario Stepless cum l-am descris eu functioneaza foarte consistent de la o rasnire la alta daca ai gasit pozitia corecta pt cafeaua/metoda ta de preparare, NU se strange de la sine o data ce l-ai strans.

O folosesc dimineata de dimineata cu succes si am aceleasi rezultate zilnic, la o setare intre dinti, pe care nu puteam sa o accesez daca nu era stepless.

Problema e alta (am mentionat-o in postarea mea cu tutorialul de modare stepless, dar nu am dezvoltat f mult pentru ca nu imi inchipuiam ca va distruge aparatul, eu cand rasneam prea fin foar facea urat Poemia):

Crezi ca ai gasit setarea corecta (poti sa juri cum ai zis tu, asa am patit si eu) si cand strangi piulita, in acel moment, fara sa-ti dai seama, se strange si rasnita mai mult decat trebuie.

Deci da, se strange de la sine dar doar in momentul in care strangi, dupa ce e strans ramane fix in aceeasi pozitie orice i-ai face (NU se strange in timp ce macini mai mult). Banuiesc ca erai foarte aproape de maxim.

Daca ai un espressor prin casa (poate fi orice prastie, cum e Poemia al meu) poti sa testezi rasnita stepless; ai nevoie de un aparat care sa nu se strice atunci cand dai gres, pana gasesti setarea corecta :)
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Stai linistit Dragos, cu siguranta greseala e la mine. Este foarte posibil sa fie cum zici. Nu am renuntat la ideea de stepless.... trebuie doar sa gasesc o metoda de a bloca axul si tamburul in timp ce strang piulita. Imi cam trebuie 3 maini: sa tin axul, sa tin rotita si sa strang surubul.

@ ovisod cate grame de cafea ai pus cand ai incercat cu wilfa

Reply
No. 2 - Era o zicala - cel mai destept cedeaza...
Am vrut sa vad pana unde ma pot duce cu rasnirea pe M47 si la 1.1 am patit ce se vedem in imagine
Imi asum vina in totalitate.
De obicei macin la 1.5 - 1.7

Chiar si asa, cu burtica, gustul licoarei este ceva foarte bun.

Avand in vedere ca sunt no. 2 nu am pretentia la inlocuire gratuita. Sunt constient ca am pus o presiune mai mare decat era necesar.

RazvanMB, cum trebuie sa procedez sa comand un portafiltru?
Multumesc!

Attached Files Thumbnail(s)

Kinu M47 (versiunea 1), Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, ibric, lingurita etc - cafea proaspata 

Reply
Cu un cantar de bagaje fiecare isi poate masura forta de apasare, si sa se "autocalibreze" pe la 40 kg.
Daca in 10 secunde nu iese nimic, poate e bine sa renunte si sa arunce shotul respectiv, trecand la o macinatura cu o treapta mai grosiera.
Altfel, o sa continue sa se anuntze aici... "desteptul" No. 3, 4, 5...

Reply
:)) in ritmul asta montam din fabrica si un sistem de suprapresiune. 

Acum serios, pe.macinatura fina nu o sa iasa crema niciodata. Folositi fina doar daca aveti super light roast. Chiar si atunci apasarea trebui sa fie graduala, pana la urma s la.espressor cand e fina macinatura tot se produce un blocaj. Daca v a curs un pic cam repede nu schimbati imediat macinatura, supradozati. Cabd ati epuizat cu supradozarea ( aveti deja 15 g cat e max) abia atunci macinati mai fin sin reveniti la 12g sa zicem. 

uitati cafeaua mea de dim, 12.5 grame, apasare medie, crema abundenta, foarte echilibrata. A baut o chiar si mama :)
[Image: LoPsJxK.jpg]

Reply
(08-04-2018, 23:59)ramadri Wrote: Stai linistit Dragos, cu siguranta greseala e la mine. Este foarte posibil sa fie cum zici. Nu am renuntat la ideea de stepless.... trebuie doar sa gasesc o metoda de a bloca axul si tamburul in timp ce strang piulita. Imi cam trebuie 3 maini: sa tin axul, sa tin rotita si sa strang surubul.

@ ovisod cate grame de cafea ai pus cand ai incercat cu wilfa

Da, trebuie mai multe teste pana nimeresti - cum fac eu: tin roata dintata cu un patent si invart din piulita M8 cu o cheie, poate ca daca te mai ajuta cineva sa tina axul cu mana o sa mearga mai precis :)
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Azi am facut un experiment, am folosit 13,6g Yume Costa Rica Alma Negra, prajita 26/03/2018, grad de prajire "o bulina".
Am reglat gradul de rasnire corespunzator (Kinu M47), adica mai grosier decat de obicei. Tampare relativ usoara.

Crema mai putina ca de obicei, dar gustul senzational! E incredibil ce poate iesi din plasticul asta mic, imi place maxim jucaria. :D

Reply
Deschidem un nou group buy portafiltre de rezerva ??? [emoji23][emoji23][emoji23]
+1

Reply
Nu vă supărați, dar nu mai e mult și îl rugăm pe Lyvyoo pentru un group buy  de hârtie inginerică...
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Am primit de la razvanmb portafiltrul de rezerva. Tin sa ii multumesc pe aceasta cale.
Sincer nu m-am gandit ca scap asa mai ales ca eu sunt vinovatul principal al stricaciunii. Trebuie sa fie berbec mare sa indoi tabla aia. Eu am 120kg+ si m-am lasat cu toata puterea mea pe piston. Incurajat de cele picaturi care ieseau cu crema am crezut ca pot. Macinatura era clara prea fina, se simtea ca apas ca prin beton.
Mi-am invatat lectia am renuntat la experimentele cu Hario si o sa vad ce fac mai incolo

Reply
Azi am avut in sfarsit timp sa testez jucaria, care ma astepta cuminte de 3 saptamani.
Am folosit una din cafelele mele preferate, Etiopia Guji spalata de la Ecuator. Din pacate, are deja 3 saptamani de la prajire, deci probabil a mai pierdut ceva din bagajul de arome.
Am reglat rasnita "in orb" (cum altfel), am strans initial 3 rotatii complete ale surubului fata de "sweet spot"-ul ce l-am gasit pentru Moka pot. Am rasnit 14g, am tampat, apoi am luat apa clocotita de pe foc (inca nu am termometru, dar e pe drum de la Barshaker). Am turnat apa putin peste gradajul de 60ml si am inceput sa apas usor, pentru "pre-infuzie". Apoi, dupa primele picaturi, am inceput sa apas puternic (cu ceva emotii, dupa ce am citit pataniile celorlalti). Insa a mers mai usor decat m-am asteptat, asa ca la urmatorul shot am rasnit mai fin.
Am obtinut ceva crema, iar gustul m-a surprins placut. Intr-adevar, se apropie mult de espresso (cel putin dupa papilele mele nu atat de initiate). Notele acide se simt din plin, la al doilea shot la care am rasnit mai fin se simt poate chiar prea intens.
In concluzie, a meritat din plin jucaria, abia astept sa experimentez si cu alte cafele, grade de rasnire, etc.

Lelit Mara X, Kinu M47, Ascaso i-mini i1, Cafflano Kompresso, Bialetti Moka /w IMS.

Reply
Salut.
Am o rugaminte catre posesorii de Kompresso, daca pot verifica forma cilindrului.
In cazul meu, daca dau drumul in cadere libera pistonului in cilindru, coboara singur pana pe la 45ml si abia apoi simt rezistenta la inaintare, deci cilindrul meu pare sa fie un pic de trunchi de con cu baza mare in sus.
Efectul e ca intr-o extractie cu 60-70 ml de apa, o parte trece printre siliconul pistonului si cilindru in sus, deasupra siliconului si simt cu adevarat o rezistenta la apasare doar dupa 40ml, iar cand retrag pistonul in sus, daca il ridic mai sus de gradatia 60 imi arunca apa fiarta pe exteriorul cilindrului.
Nu am destula experienta in extractii si mecanica lor pentru a-mi da seama daca este inginereste gandit asa sau e o usoara eroare de fabricatie in exemplarul pe care il am?

Reply
Poti face un scurt video cu o extractie? Eu pot / vreau sa te ajut insa nu inteleg exact problema din descriere

Reply
Din ce vad in imaginile de aici, cilindrul trebuie sa fie drept pe toata lungimea.
Am avut ieri unul in mana si nu am sesizat vreo conicitate.

Reply
Exclus sa fie conic... verifica garniturile/ sita/ pistonul.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nu am avut ajutor pt un video complet de extractie, dar cred ca se vede din video-ul urmator ca miscarea pistonului e cvasilibera de sus pana prin zona de 40ml, si abia la sfarsit cand il imping spre zona 30ml ramane fixat si nu mai cade.

Reply
???
Jos ai o sita cu gauri, ce ai vrea sa faca presiune? [emoji23]
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nedumerirea mea e strict legata de geometria cilindrului, nu de presiune.
Chiar fara sita, in gol, pistonul coboara pana la 40 fara ca siliconul sa atinga marginile cilindrului, si abia spre 30 se opreste, ceea ce inseamna ca pana acolo, peretii "cilindrului" au un diametru usor mai mare. Despre asta era intrebarea.
Deci abia de la 30 in jos pot spera ca discut despre presiune, ceea ce inseamna ca eu pot impinge spre puc un maxim de 35ml, ceea ce e cam putin, tinand cont ca inseamna volumul din ceasca + volumul combinat in puc + volumul adunat deasupra pucului, pe care il poti trage inapoi in cilindru retragand pistonul.
Nedumerirea mea e daca aceasta e forma proiectata a cilindrului sau o abatere in exemplarul meu

Reply
Incearca sa-l folosesti normal. Cilindrul e putin probabil sa aiba abatere; mai degraba garnitura/pistonul

Reply
Ai incercat sa faci vreo extractie pe el? Daca peretii ar fi conici in mod normal apa ar putea sa treaca pe langa garnitura pistonului si atunci cu adevarat ar fi o problema, pentru ca ai avea pierderi de presiune.

Reply
Are dreptate luc, are un exemplar defect, nu trebuie sa se miste asa liber.
Evident ca apa ii va trece pe langa piston, a si spus-o ca se intampla... "cand retrag pistonul in sus, daca il ridic mai sus de gradatia 60 imi arunca apa fiarta pe exteriorul cilindrului."
Trimite-l inapoi in garantie.

Reply
@lookas, e absolut normal sa ai conicitate pe cilindru. Fara asta nu se poate extrage piesa din matrita dupa injectie. E o norma tehnica la piesele injectate/matritate/presate/turnate in matrita metalica. In mod normal variatia de diametru ar fi trebuit sa fie compensata de elasticitate garniturii de etansare. Cel mai probabil acolo e problema.
Moka Pot, Pe-De Dienes, Armin Trosser, Gaggia Pure

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)