Welcome Back Log In Create Account

Cafflano Kompresso

Acum am înțeles la ce v-ați referit (MyR și Răzvan MB) prin "produse mici".
@Răzvan, atunci așteptăm să revii cu informații.
Prezent: Vibiemme Domobar Super Electronica, Sita IMS Superfine 18÷20g, Inel de dozare Barista Space, Cantar Barista Space, Distribuitor AVX, Honne, Kinu M47, Cafflano Kompresso
Trecut: Lelit PL81T, Sita Ascaso 18g, Portafiltru fara fund, Inel de dozare Suncoffee, Nivelator si Tamper Lelit

Reply
ceva noutati???
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Noutati legate de group buy nu avem inca :( Astept, nu e nici nu, nici da. 
Dar legate de calitatea espresso, pentru ca mai primesc intrebari, incerc sa raspund prin 2 poze, extractia de azi de dimineata. Cu o cafea prajita la inceputul lui februarie, de la Right Side. Extractia a iesit extraordinar de buna ca si gust si arome si m a facut curios sa analizez si teoretic, Extraction Yield ul. A iesit spot on, 19.8 % la un TDS de 10.92! 

Sunt exact parametrii pe care ii obtii cu un espressor, chiar mai usor decat un espressor cu pompa normala pentru ca aici pe Kompresso putem imita fara probleme un profil de presiune tip lever, fara probleme. As spune ca e mult mai iertator decat un espressor normal, cu o minima atentie in primele faze, de preinfuzie si infuzie, preextractie. 

[Image: XRhhCgF.jpg][Image: JgJTLGB.png]
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
(17-03-2018, 23:18)razvanMB Wrote: pentru ca mai primesc intrebari, incerc sa raspund prin 2 poze

... Perfect , multumesc frumos ... al detin de ceva vreme si nu am avut ocazia / curiozitatea , sa-l testez in deplasare nici pana acum ... iar utilizarea acasa cu toate la nas , parca n-are farmec ... :D ... ( l-am cumparat ca alternativa la Aeropress / concediu , deplasare ... padure )
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Eu l-aș achiziționa, în principal, pentru serviciu (5 zile pe săptămână). Căci m-am cam săturat de french press.
Însă va trebui să îmi iau și un fierbător, întrucât dozatoarele gen Cumpăna, Fântâna nu pot fierbe apa.
Prezent: Vibiemme Domobar Super Electronica, Sita IMS Superfine 18÷20g, Inel de dozare Barista Space, Cantar Barista Space, Distribuitor AVX, Honne, Kinu M47, Cafflano Kompresso
Trecut: Lelit PL81T, Sita Ascaso 18g, Portafiltru fara fund, Inel de dozare Suncoffee, Nivelator si Tamper Lelit

Reply
[Image: RjS8iFk.jpg]Iata o extractie din Burundi Hedone. La inceput de drum, zic ca e bine.  Are potential acest Cafflano Kompresso si chiar ma bucur ca nu m-am grabit cu achizitia unui minipresso, asteptarea n-a fost zadarnica Smile In Wacaco nu poti baga o macinatura atat de fina ca in Cafflano si nici 15gr de cafea in Wacaco nu incape. Si-n general,  cu Cafflano poti jongla cu presiunea cum vrei. Crema care am obtinut-o din 13 gr de cafea, ne  demonstreaza atingerea unei presiuni suficiente pentru-[Image: WCCcIQr.jpg]n espresso.
CREM ONE Profiler; Compak E8; Sculptor 078S; Kinu M47; VST18-20gr.
Ex: LELIT PL62S(kit profilare CS), Mazzer SJ

Reply
Nu mai pune gaz pe foc... de abia astept sa se strice minipresso, ca sa am motiv de bugetare un kompresso la "ministerul de finante" :)

Reply
Ca si doze, producatorul nu recomanda sub 10 grame. Eu am incercat cu succes intre 11 si 13 grame, depinde de cafea si grad de prajire. In ceasca intre 20 si 30 ml ies. Pe ultima parte a extractiei relaxez apasarea, am constatat, ca si la espressoarele cu profilare, reduc amarul. 

De dimineata radea un amic de mine ca de pretul Kompresso isi cumpara aparat Nespresso cu capsule. I-am facut Picona de la RightSide pe Kompresso si in paralel un ristretto dintr o capsula Kenya Starbucks pe format Nespresso. Dupa ce a gustat din ambele consecutiv a aruncat Kenya. Acum sincer si Starbucks sunt prajite sus insa sunt convins ca si cu o mono origine Nespresso tot pe acolo suntem..

Reply
(18-03-2018, 11:01)renatoa Wrote: Nu mai pune gaz pe foc... de abia astept sa se strice minipresso, ca sa am motiv de bugetare un kompresso la "ministerul de finante" Smile
Încearcă atunci la MAE, poate te ajută cu o majorare de accize la bobitze!  Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
cei care ati rasnit ptr kompresso cu rasnita de acasa cum a fost mai fin dacat ptr aparatele semiautomate?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Nu știu dacă e așa important, pentru că nu controlezi profilarea de presiune făcută ad labam. Oricum, pe acolo ești. Papila să se bucure!
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Eu a trebuit sa rasnesc la fel sau chiar putin mai grosier. De exemplu ,la Kinu M47, majoritatea cafelelor sunt in zona 1.6-1.8 rotatii (sita ims competition 18g, espressor Expobar).
Pentru Kompresso rasnesc la 1.8 sau 1.9 rotatii.
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47,  Hario V60 Drip Scale

Reply
(19-03-2018, 15:11)Ovidiu85 Wrote: Eu a trebuit sa rasnesc la fel sau chiar putin mai grosier. De exemplu ,la Kinu M47, majoritatea cafelelor sunt in zona 1.6-1.8 rotatii (sita ims competition 18g, espressor Expobar).
Pentru Kompresso rasnesc la 1.8 sau 1.9 rotatii.

Hmm, eu la Kinu M47 stau intre 0.7 0.8 pentru Kompresso 11-13 grame in. Acum ca tot intreba cineva despre macinatura, azi am incercat cu o cafea comerciala care zace pe acasa de ceva vreme, un Davidoff sommelier's choice :)) Acum pentru ca stiu ca nu toata lumea sta sa rasneasca pt espresso, chiar am testat si cafeaua asta si am ajuns la concluzia ca e destul de grosier rasnita pentru Kompresso. De exemplu cu 13 grame nu a iesit nimic iar cu 15 grame ( cat poti pune maxim as zice in Kompresso) a iesit ceva baubil, mai bun decat o capsula tip Nespresso de la Starbucks. A curs cam repede chiara si la 15 grame si consistenta nu e chiar de espresso, e cam la 70% as zice. N am avut refractometru azi sa o verific insa o sa mai testez si alte cafele comerciale deja macinate, chiar sunt curios. 

[Image: 2Dbevqn.jpg]

Reply
As fi curios care e distributia fortelor in filtrul metalic la Kompresso, incep sa ma indoiesc de longevitatea aparatului asta, dupa ce un filtru metalic folosit la un Aeropress in regim de kompresa a inceput sa se valureasca...  Confused

Sau poate mai curand temerea asta ar fi mai intemeiata la prismo, valureala a aparut in zona de prindere a celor 4 urechi/baioneta, si prismo cred ca foloseste aceeasi prindere, nu ?  Huh

Reply
(19-03-2018, 16:55)renatoa Wrote: As fi curios care e distributia fortelor in filtrul metalic la Kompresso, incep sa ma indoiesc de longevitatea aparatului asta, dupa ce un filtru metalic folosit la un Aeropress in regim de kompresa a inceput sa se valureasca...  Confused

Sau poate mai curand temerea asta ar fi mai intemeiata la prismo, valureala a aparut in zona de prindere a celor 4 urechi/baioneta, si prismo cred ca foloseste aceeasi prindere, nu ?  Huh

Hmm, mai repede m as ingrijora de ceva garnituri, dar si asta in timp si costurile sunt f mici. Filtrele sunt practic punctul de plecare al proiectului Cafflano, toti cei 3 sud coreeni care au fondat Cafflano sunt ingineri care au lucrat la Samsung in semiconductoare si de acolo au venit cu ideea unor filtre foarte precise si calitative. De asta nici nu prea are mare farmec sa folosesti filtre de hartie pe Cafflano, filtrele metalice sunt foarte performante.

Reply
A incercat  cineva  Cafflano cu  rasnita Porlex sau Hario ?
Mersi,
Gaggia Baby, Kinu M47

Reply
Nu la filtru in sine m-am referit, ci la prinderea lui in plastic.
daca plasticul se incovoaie, filtrul se va valuri ca al meu, daca grosimea este similara, cat o lama de ras.
Poate cineva sa faca o comparatie intre plasticul si soliditatea Kompresso vs Aeropress ?

Filtrul de hartie este ca sa opreasca compusi chimici cu influenta asupra colesterolului.

(19-03-2018, 17:18)razvanMB Wrote:
(19-03-2018, 16:55)renatoa Wrote: As fi curios care e distributia fortelor in filtrul metalic la Kompresso, incep sa ma indoiesc de longevitatea aparatului asta, dupa ce un filtru metalic folosit la un Aeropress in regim de kompresa a inceput sa se valureasca...  Confused

Hmm, mai repede m as ingrijora de ceva garnituri, dar si asta in timp si costurile sunt f mici. Filtrele sunt practic punctul de plecare al proiectului Cafflano, toti cei 3 sud coreeni care au fondat Cafflano sunt ingineri care au lucrat la Samsung in semiconductoare si de acolo au venit cu ideea unor filtre foarte precise si calitative. De asta nici nu prea are mare farmec sa folosesti filtre de hartie pe Cafflano, filtrele metalice sunt foarte performante. 

Reply
(21-03-2018, 21:26)Wolf Solent Wrote: A incercat  cineva  Cafflano cu  rasnita Porlex sau Hario ?
Mersi,
Buna intrebare pt ca si eu sunt interesat de combinatia asta pt cand sunt plecat de acasa.
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix

Reply
Cei de la Cafflano spun ca ar merge Porlex pe Kompresso, personal n-am incercat niciodata Porlex.

Reply
macin cafeaua acasa si o videz  :D

Reply
Se pare ca vom avea o posibilitate de group buy pentru Kompresso. :26: Cum am toate detaliile ii dau lui Liviu un mesaj.

Reply
iuhuuuuu!!!!!

Reply
un pret, orientativ macar?
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
la primim pana de paste???

Reply
Gata, am deschis aici - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...-Kompresso
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am testat de dimineata Kompresso plus Porlex Mini Mill si pot sa zic ca da, Porlex merge fara probleme pe Kompresso. Prima data am rasnit la 3 clicks si a fost mult prea fin. A doua incercare a fost la 6 clicks si extragerea a fost aproape perfecta. O sa mai incerc si maine la 5 clicks. Am adaugat mai jos 2 poze si un filmulet.
Comparand cu Kinu se simte o diferenta, aromele nu sunt atat de puternice pe Porlex iar gustul general este putin mai fad. Pentru o solutie atat de portabila, eu unul sunt mai mult decat multumit, mai ales ca Porlex poate fi luat la bagajul de mana, pe avion :D

[Image: zoNp6yk.jpg][Image: f2VfF7t.jpg]
Expobar Brewtus IV, Honne Home, Cafflano Kompresso, Kinu M47,  Hario V60 Drip Scale

Reply
Ce inseamna mult prea fin, nu ai putut apasa ?
Mi se pare cam grosiera macinarea, nu iese ceiutz ? La 4-5 macinam pentru Aeropress...  Confused Huh

Reply
Da, am apasat 40-50 de secunde cu tot corpul si nu am reusit sa scot decat cativa stropi de cafea. Nu am cantarit cafeaua, insa cred ca am folosit undeva la 15g. De obicei folosesc cosul de Cafflano pentru a doza, si la primele verificari am vazut ca tine cam 15g de boabe. Dupa cum se vede si din poze nu a iesit ceiut, altfel nu ar fi avut crema deloc. Bautura a fost foarte aproape de espresso, cremoasa, apropiata ca si densitate cu ce scot pe Expobar. Singura diferenta a fost gustul, unde am observat o mica estompare a aromelor comparativ cu Kinu.

Reply
Un prim test facut pe fuga la serviciu cu 11g, dar trebuia macinat putin mai grosier, oricum gustul a fost placut.

[Image: lcEeJl9.jpg]
Gaggia Espresso Pure / Ascaso i-mini i2 / IMS basket / Naked Portafilter / Self-made tamper
La Pavoni Professional / Cafflano Kompresso / Kinu M47 Phoenix

Reply
Salutari, pun si aici video-ul. Scuze pentru calitate, sunet si alte cateva traznai ( gen comprimarea lichidelor etc) , a fost facut cam pe fuga. 

CAFFLANO KOMPRESSO https://www.youtube.com/watch?v=zu3TaTxUNzU&t=2s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 2 Guest(s)